Fred: Sikerült beilleszkednem

A brazil középpályás elkötelezett aziránt, hogy trófeákat nyerjen az Old Traffordon Ole Gunnar Solskjaer irányítása alatt.


Fred megerősítette, hogy az első "pocsék" szezonját követően végre sikerült "beilleszkednie" a Manchester Unitednél, két évvel azután, hogy Jose Mourinho és Pep Guardiola is harcolt az aláírásáért.

 

A Mourinho vezette United Guardiola Manchester City-jével küzdött meg Fred aláírásáért 2018 nyarán, mielőtt a brazil 52 millió font ellenében a Shakhtar Donetsk csapatából az Old Traffordra költözött.

 

Mindezek ellenére a 27 éves játékos kezdetben nem tudta megugrani a vele szemben támasztott elvárásokat. Mindössze 13 bajnoki mérkőzésen lépett pályára az előző szezonban és bevallotta, hogy nehezen indult a manchesteri élete.

 

 

"Úgy gondolom, hogy az első szezonom nagyon nehézre sikerült" - mondta Fred. "A beilleszkedési fázisban voltam, de más, személyes dolgok is történtek az életemben, mint például a fiam születése."

 

"Úgyhogy több tényező együtthatása kellett ehhez a szörnyű első szezonhoz. Mostanára azonban minden szempontból sikerült beilleszkednem."

 

'Egy nehéz döntés két nagyszerű menedzser között'

 

A City edzője, Guardiola szintén le akarta igazolni Fredet, miután lenyűgöző teljesítményt nyújtott csapata ellen a Bajnokok Ligájában a Shakhtart erősítve az átigazolását megelőző szezonban.

 

Amikor a spanyol mester érdeklődéséről kérdezték, Fred a következőket válaszolta: "Igen, egyértelműen nagyon boldog voltam, hogy a világ legjobb menedzserei érdeklődnek irántam."

 

"Guardiola egy nagyszerű menedzser, de végül egy másik kiemelkedő edzőt választottam, Mourinhot a Unitednél."

 

"Egy nehéz döntés volt két nagyszerű menedzser között, és boldogabb nem is lehetnék emiatt. Nagyon fontos volt ez számomra, akárcsak bármelyik játékosnak az lenne. Ez olyan dolog volt, ami különösen boldoggá tett."

 

'Fred eltökélt, hogy trófeákat szerezzen'

 

Fred formája a Unitednél drámaian javult a közelmúltban. 22 bajnoki mérkőzésen lépett pályára ebben a szezonban a mérkőzések koronavírus miatti felfüggesztése előtt, amivel Ole Gunnar Solskjaer csapatát minden sorozatot figyelembe véve egy 11 meccses veretlenségi sorozathoz segítette.

 

A középpályás az futballélet visszatértével folytatná az elkezdett sorozatot, és trófeákat akar nyerni a norvég irányítása alatt.

 

 

"Volt pár jó teljesítményem és sok mérkőzést is tudtam játszani. Ez is sokat segített. Elégedett vagyok ezzel a szezonnal" - mondta Fred.

 

"Most jó formában vagyok és remélhetőleg tartani is tudom ezt a bajnokság újraindulásával. A legjobbat akarom adni ennek a klubnak és kulcsszereplővé próbálok válni a csapatban."

 

"Rengeteg célunk van erre és az elkövetkező szezonokra - trófeákat akarunk nyerni. Remélhetőleg fenn tudjuk tartani azt, amit eddig elértünk, amikor a futball visszatér."

 

'Lassan, de biztosan visszatérünk'

 

Az elmúlt hetekben a koronavírus járvány idejére Fred mozgástere a háza és a kertje területére szűkült, és csak akkor hagyja el otthonát, mikor bevásárolni megy.

 

Otthoni edzőterme is van és online edzéseken vesz részt a csapat többi tagjával egyetemben Solskjaer, az asszisztense és az erőnléti edző felügyelete alatt.

 

"Minden játékos tisztában van a szükségleteivel és legtöbbünknek személyi edzője is van" - mondta Fred. "A klub küldött néhány edzéstervet javaslatként, de kezdetben sokkal nagyobb szabadságot kaptunk."

 

"Mindezek ellenére az elmúlt néhány hétben a csapat online vesz részt a hivatalos edzéseken. Úgyhogy mindenki ott van, beleértve az edzőt, az erőnléti edzőket és más stábtagokat is, úgyhogy tartjuk a kapcsolatot a menedzserrel."

 

"Hiszek abban, hogy az elkövetkező hetekben néhány játékos már ki tud futni az edzőpálya gyepére. Talán két héten belül folytathatjuk a labdás gyakorlatokat is. Lassacskán megpróbálunk újra együtt lenni. Minden számára fontos lenne."


Sky Sports

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!