Ole Michael Jordanhez hasonlít egy United legendát

Mint oly sok sportrajongó, a Manchester United menedzsere, Ole Gunnar Solskjaer is nagy rajongója lett Az Utolsó Tánc (The Last Dance) című Netflixes dokumentumfilm-sorozatnak, mely az NBA-legenda Michael Jordan karrierjét foglalja össze, különös tekintettel a Chicago Bulls 1997/98-as drámai szezonjára.


A Vörös Ördögök menedzserére óriási hatással voltak a minden részletbe betekintést engedő felvételek Jordan fénykorából, az 1990-es évekből, amikor is ikonikus figurává vált azzal, hogy előtte sosem látott képességeivel dicsőségre vezette a Bulls-t.



Egy elbűvölő párhuzamban Solskjaer úgy fogalmazott, hogy hasonlóságokat vél felfedezni a kosárlabda-legenda és a United korábbi kapitánya, Roy Keane között, aki Sir Alex Fergusonnal egyetemben egy páratlan sikersorozathoz segítette nagyszerű klubunkat, ráadásul ugyanabban az érában, mint a Chicago Bulls szóban forgó csapata.



Amikor a BBC Football Focus című műsorában arról kérdezték, hogy a jelenleg fennálló járványügyi korlátozások idejére felhagyott-e a focival kapcsolatos teendőivel, Solskjaer elmondta, hogy mindig is megszállottja lesz ennek a gyönyörű játéknak, úgyhogy továbbra is keményen dolgozik. Ezzel együtt bevallotta, hogy szabadidejében őt is elérte a Jordan-minisorozat varázsa.



"Nem, ezt nem lehet csak úgy szüneteltetni" – magyarázta Ole Dan Walkernek. "Az élet soha nem áll meg. Ha megbíztak egy munkával, vagy ha csak egyszerűen megérintett a labdarúgás szele egyszer az életben, mindig találsz időt, amit arra fordítasz."



"Nem hiszem, hogy nagyon különböznék bárki mástól. Az ember ilyenkor kikapcsolódásként TV-t néz, sorozatokat, aztán rátalál a Netflixre és Az Utolsó Táncra Michael Jordanről. Ez egyből visszarepített azokba az időkbe, amikor még játékos voltam és felelevenítette bennem Sir Alex nagyszerű csapatát."



"Michael Jordan, mint vezér, egyből Roy Keane-t juttatta eszembe. Látva azt a társaságot (Chicago Bulls), rengeteg hasonlóság van az én csapatommal, úgyhogy inspiráló és fantasztikus nézni."

 



Solskjaer nem az egyetlen a klubnál, akit magával ragadott Az Utolsó Tánc, hiszen Mike Phelan, a csapat asszisztens menedzsere is azok közé tartozik, akik rendszeresen megtekintik az aktuális részeket, ráadásul jegyzeteket is készít közben.



"Ez egy komoly alkotás" – tweetelte hivatalos oldalán korábban. "Ez az igazi arca az elitsportnak, ahogy azt megálmodták. Vegyél elő tollat, papírt és fülelj! Többet lehet tanulni ebből, mint bármilyen online kurzuson, ha jól figyelsz."



Phelan később egy könyvborítót is posztolt, melyen a legendás Chicago Bulls edző, Phil Jackson könyve, a Tizenegy Gyűrű (Eleven Rings) látható. A könyv az amerikai tréner NBA-sikerének titkairól szól.



Solskjaer és Phelan mellett a csapat védője, Aaron Wan-Bissaka is nyíltan rajongója a Netflix-szériának, aki elmondta, hogy óriási motiválóerőt jelent számára Jordan minden áron történő győzni akarása.



Még április végén a következőket nyilatkozta a fiatal hátvéd: "Elkezdtem nézni Az Utolsó Táncot, egy nagy dokumentumfilm-sorozat Michael Jordanről és a Chicago Bulls-ról. Még csak egy epizódot láttam, de már most óriási inspirációt jelent."



"Végig követheted ezt az elképesztő kosárlabda-legendát: hogyan kezdte; min ment keresztül; mit kellett tennie ahhoz, hogy a sportága csúcsára érjen, és akarva-akaratlanul motivált leszel. A nehéz időszakokban, különösen, mint amilyenben most vagyunk, elgondolkodtat mindenről."


Manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!