Ighalo jövő héten visszatérhet Sanghajba

A Shanghai Shenhua megtagadja a csatár kölcsönszerződésének meghosszabbítását, amely a hónap végén jár le.


A Manchester United arra irányuló szándékát, hogy Odion Ighalo kölcsönszerződését jövő hétfőn túl meghosszabbítsa, elutasították, a Shanghai Shenhua nem akarja megengedni, hogy a csatár befejezze a Premier League jelenlegi szezonját az Old Traffordon.

 

Noha a bajnokság a koronavírus-válság miatti felfüggesztést követően júniusban visszatérhet, a United és Ighalo klubja közötti tárgyalások elakadtak. Az üzlet május 31-én jár le, és valószínűleg a játékos visszatér a Shenhua-ba.

 

A nigériai játékost január végén, ideiglenes szerződéssel igazolta Ole Gunnar Solskjær. Eddigi manchesteri tartózkodása sikeresnek bizonyult, négy gólt szerzett a Vörös Ördögök utolsó öt mérkőzésén, ideértve a LASK elleni 5-0-s győzelem során elért emlékezetes találatát.

 

 

Mivel azonban a kínai Super League a jövő hónapban várhatóan elindul a szokásos februári kezdés elhalasztása után, a Shenhua azt akarja, hogy a csatár visszatérjen. Bár a United nem adta fel a reményt, viszont Solskjær hosszú sérülés után ismét számíthat Marcus Rashford játékára.

 

Solskjær jelezte, hogy örömmel fogadná, ha sikerülne megállapodásra jutni a 30 éves támadó ügyében. "Odion nagyon jól teljesít - szükségünk van ezekre a tulajdonságokra a következő szezonban, szóval meglátjuk" - mondta márciusban. Ez érthető, de jelenleg nem tűnik reálisnak ez a lehetőség.

 

Ighalo januárban érkezett, mint Bruno Fernandes, akiért 46 millió fontot fizetettek a Sporting-nak. A középpályás pedig még lenyűgözőbbnek bizonyult, mint azt várni lehetett. Ryan Giggs, aki 13 bajnoki címet nyert Manchesterben, úgy véli, hogy Fernandes ugyanolyan nagy hatással lehet a klubra, mint Eric Cantona és Robin van Persie, amikor 1992-ben és 2012-ben az Old Traffordra érkeztek.

 

"Cantona-ról és Van Persie-ről beszélsz" - mondta a walesi menedzser a ManUtd.com-nak. "Még nem hasonlítom őt hozzájuk, de a többi játékos jobban játszik, és mindenkit felemel."


The Guardian

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!