Solskjaer: Nem fogok "rothadt almákat" igazolni a Unitedhez

A Manchester United menedzsere, Ole Gunnar Solskjaer kerülni fogja, hogy "rothadt almákat" vegyen, mivel ragaszkodik ahhoz, hogy az új igazolásoknak magabiztosnak, és "elég alázatosnak" kell lenniük, ha a bajnoki címért akarnak küzdeni.


Solskjaer a United menedzsereként az első átigazolási ablakában leigazolta Harry Maguire-t, Daniel James-t és Aaron Wan-Bissaka-t annak érdekében, hogy új külsejű csapatot alakítson ambiciózus, fiatal brit játékosok köré.

 

Ezt követően januárban a portugál válogatott Bruno Fernandes érkezett a Sporting Lisszabontól - amit a nigériai Odion Ighalo kölcsönszerződtetése követett - és a United továbbra is több belföldi és külföldi tehetséggel van szóba hozva.

 

 

Annak ellenére, hogy a koronavírus járvány valószínűleg befolyásolja az idei hatalmas összegű átigazolásokat, Solskjaer szerint minden olyan játékosnak, akit a jövőben hozzáad a csapatához, annak részese kell legyen a kollektív filozófiájának.

 

"Úgy érzem, hogy profi voltam, és kiváltságosnak éreztem magam, hogy a Manchester Unitedben játszhatok" - mondta Solskjaer a Shiv Nadar Alapítványnak.

 

"Nem tudnék magamra nézni, ha nem tudnám, hogy mindent megadtam a csapattársaim és a menedzserem számára."

 

"Ugyanezt keresem most azokban a játékosokban, akiket leigazolunk, vagy felhozunk az ificsapatból. Jó személyiségűnek és profinak kell lenned, mert a kosárban lévő rothadt almák a többieket is megrohasztják."

 

 

"Tehát számomra ez egy olyan csapat felépítéséről szól, amely tükröz engem és az edzői stáb személyiségeit és nézeteit. Természetesen vannak standardok, mert nyerni akarunk. Az a dolgunk, hogy nyerjünk."

 

"De az első lépés, hogy Manchester United játékos és személy legyél, ahhoz elég alázatosnak kell lenned, és tudnod kell, hogy mindig keményen kell dolgoznod. Soha ne add fel és mindig törekedj a legjobbadra, mindennap 100%-os erőfeszítés az elvárt, és ne hidd, hogy jobb vagy annál, mint ami vagy."

 

"Ugyanakkor ezzel a magabiztossággal kell egyidejűleg játszanod. Ez egy jó egyensúly, viszont ez fogja a különbséget meghozni, amikor meg akarjuk nyerni a bajnokságot."

 

"Több akadémiai csillag fog áttörni"

 

Solskjaer akadémiai játékosokat is felhozott a felnőtt csapathoz, és kiemelkedő szerepet kapott Brandon Williams, Scott McTominay és Mason Greenwood az első teljes szezonjában.

 

A felnőtt csapat fiatalabb tagjai virágoznak a norvég gyámsága alatt, és úgy hiszi, hamarosan többen is fel fognak kerülni az akadémiáról.

 

 

"Úgy hiszem, hogy mindig is a fiatalokra építettünk, és mindig lesz egy vagy két különleges gyerek, aki a Manchester United ifjúsági rendszerén keresztül kerül fel a felnőttek közé. Van néhány ifi játékosunk, akikben biztos vagyok, hogy látni fogjuk őket az elkövetkezendő években" - mondta Solskjaer.

 

"Nem akarok nyomást helyezni rájuk azzal, hogy neveket mondok most, mivel nem hiszem, hogy ez tisztességes lenne, de úgy hisszük, hogy néhányan a Manchester United felnőtt csapatának játékosai lesznek."

 

"Természetesen most már látható, hogy ebben a rendszerben jelen van Mason Greenwood, Brandon Williams, Marcus Rashford, Jesse Lingard, Scott McTominay, Paul Pogba és Andreas Pereira is."

 

"Fantasztikus látni, hogy ezek a gyerekek sikeresek lesznek, és azt gondoljuk, hogy látni fogunk még párat."


SkySports

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!