Új FA-kupa rekordot állított be a United

A Manchester United új rekordot állított be az FA-kupában, miután a sorozatban a nevük mellett tudhatják a legtöbb elődöntős szereplést (30) a szombati Norwich elleni győzelmet követően.


A Vörös Ördögök a 2-1-es győzelmüknek köszönhetően 120 perc után a legjobb 8 között búcsúztatták Daniel Farke fiait. A Carrow Roadon Odion Ighalo szerzett vezetést vendég oldalon, mielőtt Todd Cantwell a 75. percben megszerezte az egyenlítő találatot, kiharcolva ezzel a hosszabbítást.

 

A mérkőzés képe alapján úgy tűnt, hogy a párharc tizenegyesekkel fog eldőlni, majd a 117. percben Harry Maguire talált be Tim Krul mellett, ami azt jelenti, hogy a nevünk ott fog szerepelni a következő forduló sorsolásán is.

 

Ez a 30. alkalom, hogy a United elődöntőben szerepelhet a sorozatban, ami egy olyan rekord, amit egyetlen más angol csapat sem tud felmutatni.

 

A legközelebbi kihívónk az Arsenal, aki 29 alkalommal jutott el a legjobb négy csapatig a kupában. Vasárnap a Sheffield United elleni Emirates FA-kupa mérkőzésen az Ágyúsok győzelme esetén a két csapat egyenlően osztozkodna a rekordon. Mindemellett a Pengék győzelme azt jelentené, hogy a United marad a csúcstartó.

 

 

Az Ágyúsok 20 alkalommal nyertek az elődöntőben, pont ugyanannyiszor, mint a United, a fővárosi klub azonban egyel többször emelhette magasba a trófeát, mint mi.

 

A lista közelében szerepel még az Everton is 26 elődöntőbeli pályára lépéssel, míg a merseyside-i szomszéd, a Liverpool 24 alkalommal szerepelt az elődöntőben.

 

A top 5 között ott szerepel a Chelsea is 23 pályára lépéssel a legjobb négy között, a rekordjukat pedig tovább növelhetik egy esetleges győzelemmel vasárnap brit időszámítás szerint 16:00-kor a Leicester City ellen.

 

Az FA-kupa játéknapját a Manchester City utazása fejezi be az ország észak-keleti részében, ahol a Newcastle Uniteddel találkozik a csapat. A St James' Parkban tartott összecsapás brit idő szerint 18:30-kor kezdődik, ami egyben a hétvége utolsó negyeddöntős összecsapása is.

 

Az elődöntős összeállítások kisorsolása ezen meccs félidejében történik meg, ami brit idő szerint nem sokkal 19:15 utáni időszakot jelent.

 

 

AZ FA-KUPA LEGTÖBB ELŐDÖNTŐS SZEREPLÉSSEL RENDELKEZŐ CSAPATAI*

 

Manchester United - 30

Arsenal - 29

Everton - 26

Liverpool - 24

Chelsea - 23

 

*Vasárnap (június 28) reggel 9 órás állás szerint.


ManUtd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!