FA-kupa: A Chelsea-n keresztül vezethet az út a döntőbe

A vasárnap esti sorsolás alapján a Manchester United majd a Chelsea együttesével mérkőzik meg a Wembley-ben az FA-kupa elődöntőjében.


A másik ágon az Arsenal majd a Manchester City/Newcastle mérkőzés továbbjutójával találkozik, a két összecsapásra pedig majd július 18-án szombaton és 19-én vasárnap kerül majd sor.

 

A Vörös Ördögök történetük során 30. alkalommal jutottak be a világ legrégebbi kupasorozatának legjobb négy csapata közé - amellyel az Arsenallal holtversenyben rekordtartók - miután szombaton hosszabbításban 2-1-re legyőzték a Norwich City-t a Carrow Roadon.

 

 

A korábbi fordulókban Ole Gunnar Solskjaer legénysége a Molineux-ben született 0-0-t követően 1-0-ra győzte le a Wolves-t az Old Traffordon, mielőtt két idegenbeli mérkőzés keretében előbb a Tranmere Roverst 6-0-ra, majd a Derby County-t 3-0-ra múlták volna felül.

 

A United eddig 16 alkalommal került szembe a Chelsea-vel az FA-kupában, köztük az 1994-es manchesteri, és a 2007-es és 2018-as londoni sikerrel végződött finálékban. Az összesített mérlegben kilenc győzelem áll a United, öt siker a Chelsea neve mellett, kétszer pedig döntetlen született.


ManUtd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!