Exkluzív meccsnapi interjú Solskjaerral

Ole Gunnar Solskjaer az utolsókig tartó küzdelemre számít a Premier League-ben a top négy eléréséért.


A United egyike azon csapatoknak, akik versenyben vannak a megmaradt helyekért azt követően, hogy a Liverpool már kvalifikálta magát, a Manchester City pedig valószínűleg kvalifikálni fogja magát az európai kupasorozatba.

 

A csapatok, mint a Leicester City, Chelsea, Wolverhampton Wanderers, Tottenham Hotspur, Arsenal és Sheffield United mind versenyben vannak az utolsó Bajnokok Ligája helyekért, Ole pedig arra számít, hogy csapata tovább reménykedhet egy esetleges keddi győzelem megszerzésével a Brighton & Hove Albion ellen.

 

Stewart Gardner kapta el Solskjaert egy exkluzív interjúra a legutóbbi, és a Vörös Ördögök elkövetkező mérkőzéseivel kapcsolatban...

 

 

Elsőként mik az első reakciók az FA-kupa elődöntő sorsolással kapcsolatosan, ahol a csapat a Chelsea-t kapta meg - ismerős arcok, nemde?

"Nagyon sok mérkőzést játszottunk már ellenük a Wembley-ben, és néhány kupamérkőzésen is pályára léptünk ellenük az előző szezonokban. Ők egy olyan csapat, akik sokat tudnak rólunk, és egy olyan csapat amiről mi is sokat tudunk. Nagyon várjuk már, hogy a Wembley-ben szerepeljünk, bárkit akit kaptunk volna top csapat lett volna egyébként is. Alig várom az összecsapást."

 

Remek mutatóid vannak a Chelsea ellen mióta menedzser vagy, úgyhogy önbizalommal telve vághatsz neki a mérkőzésnek.

"Igen, magabiztosak vagyunk. Egyrészt nemrégiben játszottunk ellenük néhány jó mérkőzést, tudjuk, hogy versenyképesek vagyunk, és remekül játszottunk ellenük, másrészt volt néhány igen remek pillanatunk, felépítettük azt és jó formában is vagyunk. A játékosok egyre jobb állapotban vannak és folyamatosan fejlődnek. A mérkőzések feszített tempóban jönnek, így természetesen mikor a Wembley-be mész, tudod azt, hogy egy lépésre vagy a döntőbeli szerepléstől, úgyhogy erre hajtunk."

 

Említetted, hogy feszített tempóban következnek a mérkőzések, kedden pedig szintén következik egy a Brighton ellen idegenben. Van bármilyen probléma a keretben a szombati Norwich elleni kemény menet után?

"A kemény fizikai munkát követő utóhatásokat és a késői visszatérést tekintve semmi más, tegnap regenerálódtak, ma pedig egy könnyebb napjuk lesz és a holnapra készülnek. Azt hiszem, hogy az izgalom és az energia, amit a győzelem és az elődöntőbeli szereplés jelent, nagy segítséget fog nyújtani holnap este."

 

Eszközöltél pár változtatást a szombati mérkőzésen, úgyhogy úgy tippelem a srácok többsége frissen fog kedden nekivágni a mérkőzésnek.

"Igen. Beszéltünk erről egy párszor. A karantén azt jelenti, hogy rengeteg mérkőzést fogunk játszani nagyon rövid idő alatt, de az öt cserével ez egy másfajta feladatot jelent. Változtatni tudsz a félidőben, vagy korábban és le tudod osztani a játékperceket, és ez az, ami a keret egészének számít. Mindannyian keményen dolgozunk nap mint nap, és mindenkinek azt kell éreznie, hogy része az egésznek és részt is vett benne."

 

Sosem szabadkozol, de a Brighton jóval többet tudott készülni erre a mérkőzésre. Ez olyan tényező, amivel számolnod kell amikor ilyen messze jutsz egy kupasorozatban, mint mi az FA-kupában?

"Ez a normális rutinja egy Man United játékosnak. Játszol a hét közepén, a hétvégén, majd újra a hét közepén és a hétvégén... mindig ezt teszed. Kibeszélhetsz más csapatokat és mondhatod, hogy nekik 24 órával többjük volt regenerálódni meg bla bla bla, de erre én egyáltalán nem gondolok. Ahogy a Man Unitedhoz írsz alá, készen kell állj 60 mérkőzést játszani egy szezonban, ha kell három-négy naponta."
 

 

Harry Maguire ritkán kerül rotálásra. Mennyire fontos láncszem lett a csapathoz kerülése óta?

"A teljesítménye a pályán magáért beszél. Csapatkapitány lett, egy vezér és gólokat lő, úgyhogy elégedett vagyok Harryvel. Egy jó játékos és csak egyre jobb és jobb lesz, minél többet játszik. Úgy gondolom, hogy még többet fog fejlődni, ahogy egyre többet játszik. Élesebb lesz, amint megkapja a játékperceket."

 

Három gólja van már, ebből kettőt lábbal lőtt, de nagyon veszélyes a rögzített szituációkban is. Szerinted többet fog fejjel is gólokat szerezni?

"Természetesen, és ezt is kell tennie. Tim Krulnak remek védése volt szombaton Harry fejesét követően, és tudjuk is, hogy bárki számára fenyegetést jelent. Amikor előző szezonban a Leicester ellen játszottunk is azt mondtam, hogy egy mágnes van a fejében, ami vonzza a labdát, most pedig egyre inkább hozzászokunk ehhez és az elmozgásaihoz, ahogy Bruno pár jó beadással helyzetbe hozza. Mikor Harry ott van akármi megtörténhet."

 

A Brighton lenyűgözően játszik az újrakezdés óta, legyőzték az Arsenalt és döntetlent játszottak a Leicester ellen is. Úgy néz ki, hogy igazán jól szerepelnek...

"Igen, és közvetlenül a lezárások előtt döntetlent játszottak a Wolvesszal is, és nagyon jól szervezett csapatot állított össze Graham [Potter]. Láthatod, hogy egy nagyon jól szervezett csapat, láthatod a sémákat, hogy hogyan dolgoznak és mire gondolnak. Úgyhogy ez egy nehéz kihívás lesz, és a legutóbbi útjaink a partra nem igazán kecsegtettek jó eredményekkel, most azonban oda kell tennünk magunkat és meg kell, hogy szerezzük a három pontot."

 

Graham Potternek remek útja volt a Premier League-be. Először Svédországban dolgozott az Östersundban, aztán a Swansea Citynél és most remekül szerepel az első szezonjában a legmagasabb szinten is...

"Igen, és mint mondtam láthatod hogyan is edzi a csapatait. Végigkövettem a pályafutását egészen az Östersundtól kezdve. Azért ment oda, hogy kialakítsa az edzői filozófiáját és megszerezze a szükséges tapasztalatait, aztán megverte az Arsenalt is az Európa-ligában Londonban. Fantasztikus hatást gyakorolt a svéd futballra, és láthatod, hogyan képes elérni, hogy a csapata úgy játsszon, ahogy szeretné, hogy játszanak, úgyhogy ez egy olyan mérkőzés lesz, ahol remekül kell szerepelnünk, hogy pontokat szerezzünk."

 

Végül Ole, minden mérkőzés hatalmas most, nemde? A Leicester egyértelműen harcban van a top négy valamelyikéért. Minden mérkőzésnek súlya van innentől...

"Igen, és ez az egésznek a szépsége. Hónapok óta a futball visszatérésére várunk a TV-ben és a stadionokban egyaránt, és szerintem a közönség és a szurkolók most azt érezhetik, hogy minden mérkőzésnek megvan a súlya. Eltérő szituációk vannak a tabella alján, közepén és a tetején úgyhogy néha remek csak hátradőlni és nézni őket. Ez a mérkőzés egyértelműen olyan, ahol meg kell szereznünk a három pontot."


ManUtd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!