Mengi: Brandon inspirált

Teden Mengi elárulta, Brandon Williams üstökösszerű felnőtt csapatba való berobbanása ösztönözte arra, hogy ő is kiérdemelje bemutatkozási lehetőségét a Manchester United felnőtt csapatában.


A fiatal saját nevelésű játékos a szerda esti, LASK ellen 2-1-re megnyert Európa-liga nyolcaddöntő visszavágó végén állhatott be csereként, amellyel ő lett a 929. játékos, aki a klub felnőtt csapatában pályára léphetett.

 

Amikor a lefújást követően arról kérdezték, hogy Ole Gunnar Solskjaer proaktív hozzáállása a fiatal játékosok bevetését illetően bátorította-e őt célja elérésében, így felelt:

"Persze. Különösen Brandon példája, ugyanis mindketten a védelemben játszunk. Úgyhogy amikor láttam, hogy nagyon jól sikerült beilleszkednie az csak még éhesebbé tett a vágyam elérésére. Azon kezdtem el gondolkodni: 'miért ne sikerülhetne? Aztán ma pedig eljött az én lehetőségem'."

 

Mengi elárulta, pár perces bemutatkozása "élete eddigi legjobb pillanata", de a védő azt is hangsúlyozta, szeretné, ha ez csak egy hosszú utazás kezdete lenne, nem a megkoronázása.

 

"Fantasztikus pillanat volt számomra. Imádtam" - tette hozzá Mengi, aki a 84. percben váltotta csereként Tim Fosu-Mensah-t.

 

"Anyukám elmesélése szerint ő sírt - a lefújás után azonnal megnéztem a telefonomat."

 

"Természetesen ez egy nagyszerű érzés. Szeretnék köszönetet mondani mindenkinek, a családomnak, a barátaimnak, aki körül vesz, támogat. A felnőtt csapatban mindenki azon volt, hogy minél könnyebbé tegye ezt a pillanatot számomra. Mindenki nagyon befogadó volt velem. Ahogyan az akadémiai edzői stáb is. Emellett pedig külön szeretnék köszönetet mondani a menedzsernek azért, hogy lehetőséget adott számomra. De ismételten szeretném leszögezni, hogy ez csak a kezdet volt számomra. Csak rajtam múlik, hogy képes leszek-e erről a pontról tovább lépni. De igen, nagyon boldog vagyok most."

 

 

Úgy tűnt, hogy a helyi fiú már az utolsó 10 percre is a pályán lehet, ám a labda csak nem akarta elhagyni a játékteret ahhoz, hogy a cserét le lehessen bonyolítani.

 

"A labda egyszerűen nem akart kimenni" - folytatta.

 

"De csak arra gondoltam: ez az én pillanatom, szóval türelmesnek kell lennem. Mindenki erről álmodik. Mindenkinek az az álma, hogy a világ legnagyszerűbb csapatába beállhasson az Old Traffordon. Szerencsémre ma nekem erre lehetőségem nyílt, úgyhogy nagy elégedettséggel tölt el."

 

"Mindenki azt mondta nekem a mérkőzés előtt és a félidőben, 'csak állj készen'. Úgyhogy ezt is tettem; készen álltam. Amikor beálltam, mindenki odaszólt, hogy 'gyerünk Teden, ez most a te pillanatod', úgyhogy nagyon jól jött ki minden."

 

Az egyetlen keserű pillanatot Mengi számára az okozta, hogy a családja és a barátai nem lehettek ott személyesen, hogy láthassák debütálását, mivel ezt a találkozót is zárt kapuk mögött rendezték.

 

"Ez igazán sajnálatos, mert az édesanyám űzött-hajtott engem mindig."

 

"Azt mondta: 'ha egyszer bemutatkozhatsz a felnőttek között az Old Traffordon, ott leszek, hogy lássalak'. Szomorú, hogy nem lehetett itt, de újra elmondom, hogy ez életem legmeghatározóbb pillanata eddig - innen pedig még feljebb akarok törni."


ManUtd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!