Javier bajnoki álmai

A guadalajarai fiú elsõ szezonja az elõzetes várakozásoknál sokkal jobbra sikeredett: vezetõ gólokat, egyenlítõ gólokat, és fontos gyõzelmeket jelentõ gólokat szerzett fejjel, lábbal, sarokkal, sõt még arccal is. Javier Hernandez a gólszerzésre született.


A játékos mindezek mellett megõrizte szerénységét, és úgy tûnik, tökéletesen megértette mit jelent a Manchester United játékosának lenni, amiért a szurkolók világszerte nagyon megkedvelték. Az Inside United magazin munkatársainak sikerült megszólítaniuk õt és feltenni neki pár kérdést a szezon végével kapcsolatban.


A szezon kritikus szakaszába léptünk most. Mexikóban voltak hasonló élményeid, bajnoki versenyfutásaid?
Az elsõ évemben, 2006-ban megnyerte a Chivas a bajnoki címet. Nem játszottam túl sok meccsen, de lõttem néhány gólt, ami hozzásegítette a csapatot a trófeához. Ezen kívül 2009-ben sikerült még egy nagy trófeát elhódítanunk, amely az Interliga névre hallgatott, és a gyõztes jogot szerezhetett vele magának a Libertadores Kupában való indulásra.


Mit tanultál eddig ezekbõl arról, hogy hogyan kell hozzáállni egy ilyen sûrû és fontos szezon végi idõszakhoz?
Kevés tapasztalatot gyûjtöttem ebben, de sokat beszéltem a csapattársaimmal arról, hogy mik az elvárások, hogy kell felkészülni rájuk, mert ez nagyon fontos szakasza az idénynek. A legfontosabb, hogy higgadtak maradjunk és a feladatainkra koncentráljunk, illetve hogy higgyünk abban, hogy el tudjuk érni a céljainkat.

 


Mi a United legnagyobb elõnye a Chelseavel és az Arsenallal szemben a bajnoki cím szempontjából?
Az egyetlen különbség az a tény, hogy a United egy hatalmas klub nagyszerû történelemmel. Számos olyan játékosunk van, aki már átélt ilyen csatákat, az új játékosok pedig nagyon vágynak a sikerekre, mert ismerik a Manchester United történelmét, ami nem a vereségekrõl híres.


Ha körülnézel az öltözõben azt érzed, hogy ezek a játékosok képesek lehetnek trófeákat nyerni ebben az idényben?
Igen, ha szétnézek a csapattársaim között látom, hogy minõségi játékosok. Úgy érzem, bármilyen trófeát meg tudunk nyerni, amiért harcba szállunk.


Mit mondanak a rutinosabb játékosok, mint például Giggs, Scholes, Rio, vagy Fletch az új játékosoknak, illetve a fiataloknak arról, hogy hogyan kell kezelni a nyomást és az elvárásokat?
Azt mondják nekünk, hogy úgy kell játszanunk, mint Manchester United játékosoknak. Ez azt jelenti, hogy mindig a fejünkben kell legyen a klub gazdag történelme, és hogy soha nem nyújthatunk a pályán 100%-nál kevesebbet. United játékosnak lenni annyit jelent, mint gyõztesnek lenni, soha nem gondolhatsz a döntetlenre vagy vereségre. Ez a hozzáállás segít minket hozzá a trófeák elnyeréséhez.


Mit gondolsz, mi a legfontosabb dolog amire a csapatnak figyelnie kell a szezon hátralevõ részében?
Hogy egyenletes teljesítményt nyújtsunk és mellõzzük a hibákat. Ez mindenkire igaz kell hogy legyen, a kapustól a csatárokig az egész csapatra. Az ostoba hibákat ki kell küszöbölnünk, ami jelentõsen megkönnyítheti a dolgunkat a gyõzelmek elérésében, és minden mérkõzésen úgy kell játszanunk, mint ha minden azon a mérkõzésen múlna.


Mit jelentene számodra a Premier League bajnoki aranyérme?
Nagyon sokat! Nagyon szeretném azt az érmet és azt, hogy a magasba emelhessem a kupát! Ez tökéletes megkoronázása lenne számomra az elsõ itt töltött szezonomnak.

 


manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!