Mata: Németországban akarunk maradni!

A Manchester United középpályása, Juan Mata elmondása szerint ő és csapattársai eltökéltek, hogy a lehető legtovább nyújtsák tartózkodásukat Németországban, miután a København tegnap esti 1-0-s legyőzésével biztosították helyüket az Európa-liga elődöntőjében.


A spanyol világbajnok a rendes játékidőt követő hosszabbítás kezdetén állt be csereként a dánok ellen és azonnal hatást tudott gyakorolni a Vörös Ördögök játékára azáltal, hogy négy perc leforgása alatt két helyzetet kidolgozott Anthony Martial számára.

 

A második helyzetnél csak szabálytalanul tudták megállítani a koppenhágaiak Martialt, amellyel büntetőhöz jutott a United, amelyet Bruno Fernandes a tőle megszokott higgadtsággal értékesített.

 

Mata elárulta, a csapat fellélegzett az élvezetes futballt játszó és kőkeményen védekező ellenfél elleni 120 percet követően, de úgy érzi, hogy a győzelem jellege jól példázza azt az eltökéltséget, amellyel hozzáállnak a második számú európai kupasorozat megnyeréséhez.

 

"Azt mondanám, hogy a mai nap a megkönnyebbülésé és hogy őszinte legyek, a fáradtságé" - kezdte a manchesteriek 8-asa a BT Sportnak.

 

"Szerintem a csapat fizikálisan eléggé fáradt, mindenki láthatta, hogy nem ez volt a legjobb meccsünk. De a szezonnak ebben a szakaszában, ennyi mérkőzéssel és hónappal a hátunk mögött nagyon fontos, hogy tudjunk úgy is mérkőzéseket nyerni, mint most és továbbjutottunk."

 

"Azzal a céllal jöttünk Németországba, hogy még sokáig itt maradjunk, ezért remélhetőleg ez így is lesz és megnyerjük a sorozatot."

 

Mata két gólpasszt adott a LASK elleni Európa-liga nyolcaddöntő visszavágón és a kölni produkciója csereként legalább ugyanannyira volt meggyőző, mint az osztrákok elleni. Azonban a rendkívül szerény 32 éves játékos szerint a hőség és a már régebb óta a pályán lévő játékosok fáradtsága miatt tudott ilyen hatással lenni az eseményekre a dánok ellen.

 

 

"Szerintem ez normális, hogy ilyen történik [hogy a mérkőzés kinyílik a hosszabbításban], mert mindkét csapat elfáradt egy kicsit, több terület adódott, amely több helyzetet is von maga után. Hogy őszinte legyek, több gólt is szerezhettünk volna, de igen, a lényeg hogy továbbmentünk."

 

Az Európa-ligát már két ízben is elhódító karmester nagy elismeréssel beszélt a Københavnről is, akik kapusa, Karl-Johan Johnsson lenyűgöző mennyiségű, 13 védést mutatott be.

 

"Az első félidő egyáltalán nem volt könnyű számunkra" - tette hozzá Mata.

 

"Nagyon jól védekeztek és jó futballal rukkoltak elő, szóval dicséretet érdemelnek."

 

"Ők egy jó csapat. A negyeddöntőbe jutásukat jelentő előző mérkőzésükön remekül játszottak. Szóval tudtuk, hogy nekünk is fel kell vennünk a kesztyűt és a lehető legtöbb helyzetet kell kidolgoznunk, ezt pedig meg is tettük."

 

"Egy gólt szereztünk, de természetesen boldogabbak vagyunk, ha sikerül egynél többször betalálni. De összességében most lesz időnk regenerálódni, edzeni, kivárni, hogy kit kapunk a következő körben és aztán megpróbálni győzni."


ManUtd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!