Solskjaer reakcója az Európa-liga kiesésre

Ole Gunnar Solskjaer szerint a Manchester United kihagyott helyzetei megbosszulták magukat a Sevilla elleni Európa-liga elődöntőben, a norvég menedzser pedig elismerte, a spanyolok tapasztaltsága kulcsfontosságú volt ezen a meccsen.


A kihagyott helyzetek megbosszulták magukat

"Csak az egyiküket kellett volna belőni - ha élni tudsz a helyzeteiddel, akkor kényelmes győzelmet arathatsz, de nem mindig pontosan ez a helyzet a futballban. Voltak pillanataink és időszakaink mindkét félidőben, amikor szerezhettünk volna és szereznünk is kellett volna néhány gólt. De ha nem tudod kihasználni a lehetőségeidet, akkor azzal nagyon nehézzé teszed a dolgodat. Fiatal csapatunk van - 3 évvel fiatalabb volt az átlagéletkorunk, mint nekik és szerintem ez bizonyos időszakokban ma ki is mutatkozott. Ezeknek a játékosoknak tanulniuk kell és kiegyensúlyozottá tenni a játékukat. Amikor lent tartottuk a labdát, nyomás alá helyeztük őket és kontráztunk, akkor helyenként egészen elképesztő játékot nyújtottunk. A kapusuknak fantasztikus meccse volt. Csalódást jelent, hogy nem tudtunk gólt szerezni, mert tudjuk, hogy vannak ehhez minőségi játékosaink."

 

Csalódást keltő beadásokból gólt kapni

"Nem csak a tizenhatoson belül történtek, hanem az egész góljaikhoz vezető folyamat csalódást keltő. Éppen támadásban voltunk, amikor Anto ellen szabálytalankodtak, lapot érdemelt volna. A visszazárások nem voltak elég jók és talán meg kellett volna akadályoznunk a beadást, illetve tisztáznunk kellett volna a tizenhatoson belül. Brandonon megpattant a labda, amely megváltoztatta az irányát, de megismétlem, hogy két beadásból gólt kapni csalódást keltő."

 

Folytatnunk kell tovább

"Ez a mi bedobásunk volt - 100 százalékos helyzet, de ilyenkor jön elő az, amikor a tapasztalatról beszélek... Ha nem érzed, akkor nem tudsz megállni, ragaszkodnod kell a játékodhoz. Tudjuk, hogy itt a mi kezünkben voltak az események és mi dobhattuk be a labdát, mégis a pálya másik oldalán kötött ki és jött belőle beadás, szóval az nem mondható, hogy ez az oka [a bekapott egyenlítőgólnak]."

 

Egy újabb lehetséges büntető

"Igen. Szöglet lett belőle, de ő [Diego Carlos] egyszer sem ért bele a labdába - ő csak keresztül futott rajta [Bruno Fernandes]. De ez a döntés született. Én egészen egyszerűen elfogadom, hogy a játékvezető és a játékosok is hoznak bizonyos döntéseket, amelyek előfordulhat, hogy nem a legmegfelelőbbek."

 

 

Jó fejlődést mutattunk be

"Február óta fantasztikusak voltunk. De megismétlem, hogy csalódás a kiesésünk. Elég nagy utat tettünk meg onnan, ahol februárban tartottunk. Nagyon izgalmas együtt dolgozni ezekkel a fiúkkal, de megint látható volt, hogy a végére mennyire elfáradtak - fáradt lábak és fejek. Úgyhogy szükségünk lesz a szünetre és a pihenésre, mert rövid időn belül újra bevetés vár ránk."

 

Tovább fogunk fejlődni

"Egyértelműen fejlődnünk kell, ha feljebb akarunk lépni a bajnoki tabellán és még tovább akarunk eljutni a kupákban. Soha nem volt még részem három elődöntőben egy szezonon belül és ez a dolog [mindhárom elvesztése] olyan, amely nagy csalódással tölt el. Azon dolgozunk, hogy ebben fejlődni tudjunk. Voltak olyan időszakok a szezonban, amikor sok sérültünk volt és olyan is, amikor sokat voltak játékban a játékosaink. Mi mindig azon vagyunk, hogy fejlesszük a keretet."

 

A megfelelő játékosokat akarjuk leigazolni

"Nem a nagy nevekről, sokkal inkább a minőségről van szó [az igazolások esetében]. Természetesen egy igazoláskor a megfelelő játékos és személyiség megszerzésére törekszünk, aki illeszkedik a közösségbe és jobbá tesz minket. Talán meg kell vizsgálnunk a mai napot és meg kell találnunk, hogy hol szükséges fejlődnünk."


ManUtd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!