Maguire: A vereség nem elfogadható ennél a klubnál

Harry Maguire elismerte, ő és Manchester Unitedes csapattársai "feldúltak" voltak az Európa-liga elődöntőjéből való búcsújukat jelentő Sevilla elleni 2-1-es vasárnap esti vereséget követően.


A Vörös Ördögök korán vezetést tudtak szerezni Kölnben egy Bruno Fernandes által értékesített büntetőből, ám a spanyolok Suso és Luuk De Jong révén szerzett gólokkal fordítani tudtak a nagy United nyomással és helyzetekkel együtt járó időszakot megelőzően és azt követően.

 

A csapatkapitány hajthatatlan volt azt illetően, hogy az este folyamán a United volt a jobb csapat, de hozzátette, hogy a pálya mindkét végén hiányzott a higgadtság a játékukból és ez bizonyult végzetesnek számukra.

 

"Ezt nehéz feldolgozni. A fiúk is nagyon feldúltak az öltözőben" - kezdte Maguire a BT Sportnak.

 

"Számtalan helyzetet sikerült kidolgoznunk. Meg kellett volna nyernünk a mérkőzést. A jobb csapat veszített, mert ők megtorolták a kihagyott helyzeteinket. Ebben az idényben helyenként nagyon kegyetlenek és ellenállhatatlanok tudtunk lenni a kapu előtt, de a mai napon ez nem így volt."

 

"Ez rengeteget jelentett volna számunkra. Nagyon csalódottak a csapattársaim. Remek közösségünk van csapaton belül. Tudjuk, hogy mit jelent ennek a klubnak a színeiben játszani: a vereség nem elfogadható. Az elődöntőbe való bejutás szintén nem elfogadható. Most tényleg arra kell nagyon erősen koncentrálnunk, hogy tovább tudjunk lépni és képesek legyünk megtenni az újabb lépést előre."

 

 

A United mindkét félidőt hatalmas elánnal és intenzitással kezdte meg és míg a Sevilla 9 alkalommal lőtt kapura az egész mérkőzésen, addig ők 20 lövést eresztettek meg. Azonban az andalúzok kapujában álló Bono elképesztő napot fogott ki és így meccsben tudta tartani csapatát.

 

Ennek fontossága akkor vált igazán nyilvánvalóvá, amikor a csereként beállt De Jong közelről gólt szerezve vezetéshez juttatta az ötszörös Európa-liga győztest 10 perccel a lefújást megelőzően.

 

"Nagyon magasan letámadva, nagy nyomásgyakorlással kezdtünk és gólt is tudtunk szerezni, de aztán valószínűleg túl könnyen kiengedtük őket a szorításunkból és túlzottan sokat birtokolhatták a labdát, amely kedvezett nekik" - tette hozzá Maguire.

 

"Ha őszinték akarunk lenni, akkor nem igazán tudtak sok helyzetet kidolgozni."

 

"A győztesgóljuk egy tizenhatosunkra beívelt labdából született - ami természetesen egy, a jobboldalon szépen kidolgozott akciójuk eredménye volt. De ennél jobban kell teljesítenünk. Át fogjuk beszélni, meg fogjuk vizsgálni és fejlődni fogunk. Két beadásból kaptunk gólt - ez pedig azt jelenti, hogy nem voltunk igazán jók. Pedig a térdünkön jártunk már, annyira sokat dolgoztunk. Megérdemeltük, hogy megnyerjük a mérkőzést és továbbjussunk. De idén már harmadszorra voltunk sikertelenek egy elődöntőben, ez pedig csalódást keltő."

 

Mindazonáltal a kapitányt a csapat teljesítményének nagy része bizakodással tölti el, különösen a labdatartás és szerinte csak idő kérdése, hogy ő és csapattársai mikor emelhetnek magasba egy trófeát.

 

"Hatalmas fejlődésen mentünk keresztül ebben az egy évben. Egy jó Sevilla ellen játszottunk és domináltunk" - tette hozzá.

 

"Egy másik napon kényelmesen megnyertük volna az összecsapást és most minden arról szólna, hogy mennyire jól játszottunk."

 

"Vannak területek, ahol fejlődhetünk; ezt mi is tudjuk és ezekben javulnunk kell. Harmadik helyen végeztünk a Premier League-ben és az emberek azt fogják mondani emiatt, hogy jó szezonunk volt, de jövőre is bronzérmesek akarunk lenni? Nem. Biztosra veszem, hogy hamarosan trófeát fogunk nyerni. Amilyen gyorsan csak lehet nyerni szeretnénk egyet. A pályán látható a csapatban lakozó tehetség és az is, hogy a szezon során milyen hosszú utat jártunk be a fejlődést illetően."

 

 

Maguire reméli, hogy a három elbukott elődöntő jelentette kín még jobb teljesítményre sarkallja majd a csapatot a következő szezonban és megjegyezte, hogy a kölni produkciójuk sokkal jobb volt, mint a Chelsea ellen az FA-kupából vagy a Manchester City ellen a Ligakupából való kiesésükkor.

 

"Ez csalódást keltő. Trófeákat akarunk nyerni."

 

"Természetesen a Ligakupában csalódottak voltunk, hogy elveszítettük a párharcot, ahogyan amiatt is, hogy az FA-kupában nem sikerült kivívni a döntőbe jutást."

 

"De ma este magas hőfokon égtünk, megérdemeltük volna a győzelmet és talán a tapasztalt hiánya bosszulta meg nálunk magát. Még ha topon vagyunk és helyzeteket dolgozunk ki egymás után, akkor sem engedhetjük meg, hogy olyan gólt kapjunk, mint amilyen a második volt."


ManUtd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!