Solskjaer a nyári átigazolási időszakról

A Manchester United menedzsere, Ole Gunnar Solskjaer a vasárnap esti, Sevilla ellen elveszített Európa-liga döntőt követő sajtótájékoztatóján a nyári átigazolási időszakról nyilatkozott.


A norvég szakember azt követően ült le az újságírókkal szemben, hogy csapata 2-1-es vereséget szenvedett Kölnben, annak ellenére, hogy az egész mérkőzésen irányításuk alatt tartották az eseményeket.

 

A 90 perc során 20 kapura tartó lövése volt a Unitednek és különösen a második félidő elején dominálni tudtak, de a döntőbe jutás szempontjából kulcsfontosságú második gólt így sem tudták megszerezni.

 

A vereség és az azzal együtt járó kiesés hatalmas csalódást jelent természetesen a Vörös Ördögök számára, de a fejlődés egyértelműen látható volt ebben a szezonban, Solskjaer pedig biztos benne, hogy még előrébb tudnak lépni fiatal csapatával a 2020/21-es idényben.

 

A fejlődés nagy részben a játékosokkal az Aon Training Complexben elvégzett munkának köszönhető, ahol az edzői stáb fantasztikus sikereket könyvelhetett el a szezon során.

 

Emellett pedig a nyári átigazolási időszak lehetőséget kínálhat arra is, hogy megerősítsék a keretet, amennyiben a megfelelő játékos elérhetővé válik.

 

A koronavírus világjárvány okán az átigazolási időszak hivatalosan csak július 27-én vette kezdetét és 10 héten keresztül, egészen október 5-ig nyitva fog állni.

 

Vasárnapi mérkőzés utáni sajtótájékoztatóján ennek kapcsán arról kérdezték Ole-t, hogy képesek lehetnek-e a megfelelő igazolások nyélbe ütésére az előttük álló időszak során.

 

 

"Furcsa nyár elébe nézünk" - kezdte Solskjaer.

 

"Csak néhány hetet fogunk távol tölteni egymástól, mielőtt újra elindulna a közös munka. Mentális szempontból kihívásnak nézünk elébe."

 

"Természetesen továbbra is fenntartjuk az elvárásainkat és még többet fogunk követelni a rendelkezésünkre álló játékosoktól, de szeretnénk erősíteni is. Ez egy fura időszak. A bajnokság nagyon hamar el fog kezdődni, viszont a piac hosszan nyitva lesz. Okosnak és ügyesnek kell lennünk."

 

Amikor az új szezon kezdete előtti erősítésekről kérdezték, így folytatta:

"Nos, azt nem tudom megmondani, hogy mikor fognak létrejönni az átigazolások, ha egyáltalán fognak. Le kell ülnünk és meg kell vizsgálnunk a lehetőségeinket."

 

"Hihetetlenül gyorsan pörögnek az események és 100 százalékig biztosra kell mennünk, amikor meghozzuk a végleges döntésünket ezekről az üzletekről."


ManUtd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!