Maguire-ügy: A tárgyalás első napja

A Manchester United csapatkapitányának ügyvédje a görög bíróság előtt beszélt arról, hogy Harry Maguire-t a rendőrök lábon rúgták, miközben azt mondták neki, hogy "ennyi volt a karrierednek".


Az ügyész beszámolói szerint Maguire - akit egyébként Gareth Southgate a játékos ellen folyó eljárás ellenére is beválogatott az angol válogatottba - a következő szavakkal lépett be a rendőrőrsre: "Tudja maga, hogy ki vagyok? A Manchester United kapitánya. Nagyon gazdag vagyok, és pénzt is tudok neked adni, kifizetlek csak engedj el, kérlek."

 

A vád ezen felül azt állítja, hogy civil ruhás rendőrök próbáltak közbelépni az ominózus éjszakán, hogy lecsillapítsák a kedélyeket, azonban az "angol férfiak" meg sem próbáltak együttműködni. A vádlottak egyike azt ismételte, hogy "ba***a meg, ba***a meg a rendőrség", majd megütött egy járőrt.

 

 

Maguire védői szerint az ügyfelüknek nem volt ideje felkészülni a csapatkapitánnyal szemben felhozott vádakat taglaló tárgyalásra, így annak elhalasztását kérték a bíróságtól.

 

A kérés ellenére a tárgyalást a bíróság megtartotta. A sztárügyvédekből álló védői csoport tagja volt Alexis Anagnostakis, aki elmondta a szíroszi bíróságnak, hogy két albán férfi lépett oda Maguire húgához, Daisyhez, aki pillanatok alatt ájulva esett össze attól, hogy egy ismeretlen anyagot tartalmazó éles tárggyal beinjekciózták.

 

Ezt követően fuvart hívtak, a sofőrt pedig megkérték, hogy a legközelebbi kórházba vigye el őket, ehelyett azonban a sofőr a rendőrségre hajtott.

 

 

Mr. Anagnostakis feltevései szerint Maguire-t ezt követően egy rendőr lábon rúgta, majd a következőket mondta neki: "Ennyi volt a karrierednek."

 

A védők érvelése szerint a vádlottak azért szöktek meg a rendőrségről, hogy telefonhívást intézzenek. A járőr vallomása szerint nem látta, hogy bármelyikük is telefonált volna.

 

A bíróságon elhangzott, hogy egy rendőrnek egészségügyi ellátásra volt szüksége, miután megpróbálta letartóztatni Maguire-t, az angol védő ugyanis miután felismerte, hogy megbilincselték, megpróbált megszökni.

 

A Maguire-t megbilincselő rendőr vallomása alapján a játékos keményen meglökte, aminek a hatására hátra esett, beverte a hátát és egy lábsérülést is összeszedett. Elmondta továbbá, hogy ezt követően fájdalomcsillapítóval kezelték, és egy teljes napig tartott a felépülése.

 

Egy harmadik rendőr hasonlóan számolt be az eseményekről a bíróság előtt.

 

A tárgyalás kezdetén Mr. Anagnostakis arra hivatkozott, hogy a vád kidolgozását az ügyészség a tegnapi nap folyamán fejezte be, így arról hiteles másolatot csak ma reggel kaptak - két órával a tárgyalás előtt.

 

Maguire - aki a tárgyaláson nem volt jelen - nem vallotta magát bűnösnek, és tagadja az ellene felhozott vádakat, amik súlyos testi sértésről, és hivatalos személy vesztegetéséről szólnak.

 

A Manchester United kapitánya szabadon távozhatott a rendőri őrizetből csütörtökön, miután a családjával és barátaival töltött nyaralása során letartóztatták.

 

A rendőrség szerint hangos szóváltás történt azon rendőr irányába is, aki megpróbált a verekedésnek véget vetni, így ő is a civakodás áldozatává vált.

 

Mivel a koronavírus okozta, egész világot érintő korlátozások miatt számos üdülőhely meglátogatása lehetetlenné vált, számos Premier League futballista Míkonoszra utazott. Maguire Manchester Unitedbeli csapattársaival töltötte az időt a szigeten, név szerint Marcus Rashforddal és Brandon Williamsszel.

 

Ezen felül a Leicester támadója, Jamie Vardy, a Liverpool játékosa, Trent Alexander-Arnold és a Tottenham középpályása, Dele Alli is azok között a játékosok között van, akik Míkonoszon töltik a szezont követő nyaralásukat.


Sky Sports

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!