Greenwood bemutatkozott az angol válogatottban

"Egy komoly eredmény ez nekem és a családomnak" - mondta Mason Greenwood, a Manchester United 18 éves támadója, miután először lépett pályára az angol válogatott felnőtt csapatában szombat este.


Az elégedett, akadémián pallérozódott játékosunk a mérkőzés utáni tweetjében kommentálta az eseményeket, miután csereként szállhatott be a Háromoroszlánosok közé az Izland elleni UEFA Nemzetek Ligája mérkőzésen a 78. percben.

 

Az eredményjelző 0-0-n állt, amikor Greenwood Harry Kane helyére szállt be Reykjavíkban, aki szemmel láthatóan javította az angolok támadójátékát a közvetlen, kezdeményező stílusával, rögtön kiharcolva egy szögletet néhány pillanattal a beállását követően.

 

 

A patthelyzet a 89. percben tört meg, amikor a Manchester City szélsője, Raheem Sterling sikeresen értékesítette a kiharcolt büntetőjét.

 

Rögtön ezt követően Greenwood győzelemmel történő bemutatkozásról szőtt álma majdnem szertefoszlott. A liverpooli hátvéd, Joe Gomez szabálytalanságát követően Izland szabadrúgást végezhetett el, de Birkir Bjarnason, az Aston Villa korábbi középpályása elpuskázta az egyenlítés lehetőségét.

 

A mérkőzést mindkét csapat 10 emberrel fejezte be - az angoloknál Kyle Walker, az izlandiaknál Sverrir Ingi Ingason kapott piros lapot, miután kétszer is besárgultak a mérkőzés alatt.

 

 

A Vörös Ördögök kapusa, Dean Henderson nem került bevetésre, ugyanis az Everton portása, Jordan Pickford védte végig a 90 percet. Ugyanakkor amíg a fiatal hálóőrünk a válogatottbeli bemutatkozására vár, mi szeretnénk gratulálni Masonnek a debütálásához. Ezen felül természetesen valamennyi Unitednál dolgozó személynek is gratulálunk, aki segített neki elérni ezt.

 


ManUtd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!