Az Év Akadémiai Játékosa: Anthony Elanga

Anthony Elanga neves elődök nyomdokába lépve a 2019/20-as szezonban nyújtott teljesítményével kiérdemelte a Jimmy Murphy Év Akadémiai Játékosa-díjat.


A tehetséges szélső csak kilenc mérkőzésen léphetett pályára az U18-asok színeiben, de így is hét gólt szerzett a Neil Ryan irányította csapatban, mielőtt a koronavírus világjárvány miatt félbeszakadt volna a szezon.

 

A széleken bemutatott szórakoztató játéka sokaknak feltűnt, így nem meglepő, hogy az U23-asoknál is jutott neki nyolc mérkőzés.

 

A svéd korosztályos válogatott középpályás egy újabb, a klub akadémiáján pallérozódott fiatal reménység. Édesapja, Joseph a kameruni válogatott tagjaként részt vett az 1998-as, franciaországi világbajnokságon, mielőtt többször is a Malmö alkalmazásában játszott volna.

 

A díjra az U18-asokat irányító Neil Ryan választotta ki Elangat az akadémiát vezető Nick Cox és stábjával történt konzultációt követően.

 

"Ez egy nagyon nehéz döntés volt, mert számos remek szezont futott játékosunk volt az U18-as csapatban" - kezdte Cox.

 

"Ez a csapat az egész év során nagyon keményen dolgozott, így könnyedén választhattunk volna egynél több győztest is."

 

"Teden Mengi kiválóan játszott az Ifjúsági FA-kupa szereplésünk során és egyértelműen megérdemli az elismerést, de az előző szezonban többségében az U23-as csapat tagja volt, amely fontos lépcsőfok volt a fejlődése szempontjából."

 

Anthony Elanga

 

"Mindazonáltal Anthony megérdemli a díjat. Izgalmas játékos, aki rengeteg nagy gólt szerzett az U18-asoknál az előző szezonban. Különböző szempontokat vettünk figyelembe, amikor meghoztuk döntésünket, különösen ebben a korosztályban. A pályán kívül Anthony egy hihetetlenül elkötelezett játékos, aki mindig a maximum erőfeszítését teszi bele a feladatokba, legyen szó a fejlődéséről, az edzésről vagy a regenerálódásról. Éppen ez az, amit látni szeretnénk a fiatal játékosainktól."

 

"A pályán egyre egyenletesebb teljesítményt volt képes nyújtani, amely során képes volt megmutatni a sebességét, az ösztönösségét, a befejező képességét és a munkabírása is fejlődött."

 

A 18 éves játékos számára jól indult az új idény is, ugyanis gólt szerzett és gólpasszt is adott a Salford City 6-0-s EFL Trophy-ban történt legyőzésekor.

 

Emellett belekóstolhatott a felnőtt csapat légkörébe is, ugyanis az Aston Villa elleni múlt szombati felkészülési mérkőzésen csereként állhatott be a második félidőben, így a jövő egyértelműen fényesnek tűnik számára.

 

Elanga az előző évi díjazott Mason Greenwood örökébe lépett a mostani elismeréssel. De a korábbi években olyan győztesek is voltak ebben a kategóriában, mint Ryan Giggs, Paul Scholes, Wes Brown vagy Marcus Rashford.


ManUtd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!