Az Év Tartalék Játékosa: James Garner

A Manchester United középpályása, James Garner érdemelte ki az U23-asok Év Játékosa díját a 2019/20-as szezonban.


A 19 éves saját nevelésű tehetség 10 Premier League 2 bajnokin 8 gólt szerzett az előző szezonban, emellett pedig győztes gólt is jegyzett a Lincoln Town elleni EFL Trophy mérkőzésen.

 

Neil Wood tanítványainak közös erőfeszítéseit siker koronázta, így sikerült kivívniuk a Premier League 2 első osztályába való feljutást, de közülük is kiemelkedett Garner, aki így joggal hódította el a Denzil Haroun Év Tartalék Játékosa elismerést.

 

A Birkenheadből származó tinédzsernek sikerült gólokkal megspékelnie játékát - amely az egyik legfőbb célja volt - emellett pedig gyakran tartotta irányítása alatt az eseményeket a középpálya tengelyéből.

 

Emellett belekóstolhatott a felnőtt csapat légkörébe is, ugyanis csereként játszhatott a Norwich City elleni bajnokin, hatszor a kispadon ülhetett és további négy Európa-liga mérkőzésen is szerephez jutott.

 

Nick Coxszal és Nicky Butt-tal történt egyeztetését követően Neil Wood jelölte ki a győztes személyét, miután a korábbi évekkel ellentétben nem tartottak szurkolói szavazást ebben a kategóriában.

 

 

"Ez egy újabb nagyon nehéz döntés volt a részünkről" - mondta Cox.

 

"Nyolc, a szezont az U23-as csapatnál kezdő játékos mutatkozhatott be a felnőttek között az előző évben, ez pedig mutatja, hogy milyen tehetséges közösség jött össze."

 

"A csapatnak nagyszerű szezonja volt és egyértelműen megérdemelték a Premier League 2 első osztályába való feljutást Neil Wood első kispadon töltött szezonjában."

 

"James igazán kiérdemelte ezt az elismerést. Az akadémián töltött időszaka alatt három díjat is kapott, amely mutatja, hogy az elmúlt évek során milyen teljesítményt nyújtott a csapatban."

 

"Az egész szezon során kiegyensúlyozott teljesítményt nyújtott és fejlődött az előrejátékban, illetve a gólszerzésben is, amely újabb dimenziót biztosít tehetségének kibontakozásában. James kiváló passzokkal operál; nagyszerűen olvassa a játékot és a csapata vezérévé vált."

 

"A felnőtt csapatban kapott játékpercei a folyamatos kemény befektetett munkájának és az elkötelezettségének köszönhetőek, így ez a díj is ennek az elismerése."


ManUtd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!