FPL: Eldördült a startpisztoly

Elindult a 2020/21-es szezon, s vele együtt a Fantasy Premier League játék is. Tekintsük át mely játékosok kezdték meg aktívan a pontgyűjtést, és milyen játékosok érhetnek sokat a következő fordulóban.


Elkezdtük, de még csatlakozhattok!

 

Először is kezdeném egy örömhírrel. Az idei évben a Fantasy játékba a ManUtdFanatics.hu privát ligába az első forduló előtt 267 játékos nevezett be. A második forduló előtt még 17 játékos van várólistán. Őket a rendszer a második forduló, azaz GW2 után fogja hozzáadni a ranglistához. Én úgy gondolom, hogy ez egy remek létszám így elsőre. Persze ez még nem végleges, ennél már csak többen leszünk.

 

Akik úgy gondolják, hogy lemaradtak, nekik üzenném, hogy nem maradtál le semmiről. Még mindig van lehetőség a ManUtdFanatics.hu privát ligához csatlakozni, és megküzdeni az eredeti 20/21-es hazai Manchester United mezért.

Játék: https://fantasy.premierleague.com/

csatlakozási kód: ma7fmz

csatlakozási link: https://fantasy.premierleague.com/leagues/auto-join/ma7fmz

 

A következő sorokban egy kis összefoglalót olvashattok az első forduló után. Azonban engem nagyon érdekelne a ti véleményetek is. Így a komment szekciót ajánlom mindenkinek. Lehet írni a tapasztalatokról, lehet kérdezni (nem szégyen) és akár a GW2 előtt egy kis jósolgatás is belefér. Írjatok nyugodtan, ez egy olyan közösség, ahol igenis számít a véleményetek.

 

A legjobb GW1-es csapatok:

 

Ha úgy gondolod, hogy nem sikerült az első forduló során sok pontot gyűjtened, akkor sem szabad elkeseredned. Hiszen ez sokkal inkább egy maraton, mintsem egy sprintverseny. Ha belegondolunk, csak úgy, mint a Premier League csapatoknak, úgy nekünk is ez a játék kb jövő májusig el fog tartani. Sokan fel szokták adni év közben. Pedig nem szabad, hétről hétre izgalmakat tud tartogatni ez a játék a Fantasy Managerek számára.

 

Jelen pillanatban 6 352 109 játékos játssza a világon ugyanezt a játékot. Ebből a legmagasabb pontszámot az első fordulóban az alábbi csapattal lehetett elérni. Szám szerint 142 pontot.

 

 

A ManUtdFanatics.hu privát ligában pedig egyetlen egy játékos jutott 100 pont fölé. Gratulálunk neki ezúton is. Mbudai’s team névre keresztelt csapat az alábbi összeállításban indult neki az első fordulónak. Mondjuk, ha most lenne vége a játéknak, akkor ő nyerte volna a mezt. Azonban a játékból még 37 forduló hátra van. Csak hogy mindenkit megnyugtassak.

Tehát a 101 pontos csapat:

 

 

Az egész Fantasy Premier League-ben pedig az alábbi csapat lett, ahogy az angolok hívják a ,,Kings of the Gameweek”. Ez a csapat 153 pontot ért volna annak, aki összerakja. De ilyen összeállítás nem született a több mint 6 millió játékosnál.

 

 

Érdemes a következő forduló előtt csemegézni a fentebb kiemelt csapatokból. Azonban még óva intenék mindenkit a saját csapatának teljes átszabásától, hiszen még csak egy fordulón vagyunk túl.

 

GW2 promo

 

Az első fordulóban a manchesteri csapatok még az európai szereplés miatt pihenőt kaptak. Így a szokásos 10 mérkőzés helyett, csak 8 mérkőzést rendeztek meg. A következő forduló azonban teljes lesz. Így hát érdemes Manchester mind a kettő feléből válogatni a játékosokat. Kikre érdemes fókuszálni? Kevin De Bruyne minden évben rengeteg pontot szállít. Az egyik legmegbízhatóbb pontgyűjtő szokott lenni a Fantasy játékban. Apró bökkenő a 11,5 fontos ára, amibe kerül. Sterling szintén 11,5 fontba kerül. Kettejük közül talán De Bruyne aki kiegyensúlyozottabb teljesítményt szokott nyújtani. Aguero 10,5 font. Ő már azonban csatár poszton fellelhető. Kérdés az, hogy hosszútávon vajon Aguero 10,5 ért, Vardy 10-ért, vagy Werner 9,5-ért fogja a leginkább megérni pont érték arányban?! Direkt kihagytam a United játékosokat. Hiszen hőn szeretett csapatunkból én leginkább 4 játékoson gondolkozom. Eddig minden évben szinte DDG volt a kapusom, azonban idén nem vagyok benne biztos, hogy Henderson nem szorítja ki. Fernandes tavaly átlagban 8,5 pontot termelt a Fantasyban miután megérkezett Angliába. Rashford - Greenwood - Martial trióról pedig ne is beszéljünk. Pogba ára 8, Fernandes 10,5, Rashford 9,5, Greenwood 7,5, Van de Beek 7, Martial pedig 9 font a játékban. Ti kiben bíztok? Kit raktok be a csapatotokba? Vagy döcögős rajtot vártok a Unitedtől és még inkább kihagyjátok a játékosokat?

 

A második forduló párosítása:

 

 

Az első fordulóban nagyon megérte a kapitányi szalagot Salahra rakni. A párosítás alapján én kétlem, hogy a Chelsea ellen szintén triplázni tudna. Érdemes lehet, United játékosra, esetleg Vardyra rápakolni. A City nem tudom, mennyire van formában, rázós kirándulás elé néznek a Wolves otthonában. Arsenal lesimázhatja az első fordulóban szokásos Moyes játékot mutató West Hamet. Visszatérve az MU-ra, mindig kétarcú szokott lenni a lesajnált csapatok ellen. Nálam a Palace ez a kategória, annak ellenére, hogy győztek az első fordulóban. Azonban a két legutolsó Old Traffordon lejátszott mérkőzésen egy Palace győzelem (1-2) és egy döntetlen született. (0-0) Izgalmas lesz? Sima hazai? Vagy képes a Palace ismét pontot rabolni? Immáron harmadszorra zsinórban.

 

Saját csapatom

 

Végezetül pedig meg szeretném nektek mutatni az első fordulóba nevezett csapatom. 62 pontot sikerült velük összekapirgálnom. Összehasonlításképp mondanám, hogy a játék átlag kereken 50 pont lett. Szóval valamivel az átlag felett sikerült teljesítenem. Ez egészen a 47. helyig repített az első forduló után. Ahogy a most már klasszikus szállóige mondja ,,nem jó, de nem is tragikus…”

 

 

Nektek mi a véleményetek? Még egyszer ajánlanám nektek a komment szekciót. Az új játékosoktól is kérdezem: Hogy tetszik eddig a játék? Szerintem a legnehezebb része minden évben nem a pontok gyűjtögetése, hanem, hogy év közben ne adja fel az ember. Bízom benne, hogy a lelkesedés mindenkiben megmarad. Ahogy már korábban is írtam, ez egy maraton. Biztos, hogy nem az első 1000 méter fogja eldönteni a végső sorrendet.

Végre Manchester United szempontból is megkezdődik a Premier League szombaton. Szóval tessék szurkolni.

 

Képek forrása: https://fantasy.premierleague.com/


ManUtdFanatics.hu

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!