Csapathírek a Palace meccs előtt

A Manchester United menedzsere, Ole Gunnar Solskjaer a 2020/21-es szezon első, Crystal Palace elleni bajnoki mérkőzése előtt osztotta meg friss híreit csapatával kapcsolatban.


A Vörös Ördögök abban a reményben fogadják majd a Sasokat az Old Traffordon, hogy pozitívan indítsák az új idényt, miután az előző szezonban bronzérmes pozícióban sikerült végezniük.

 

Miután csak egyetlen egy felkészülési mérkőzés van a lábukban - a múlt szombati Aston Villa elleni - ezért számos megválaszolandó kérdést kapott csapata várható felállásával kapcsolatban, de az új igazolás, Donny van de Beek bevethetőnek tűnik a birminghami mérkőzést követően.

 

Középhátvéd pozícióban Phil Jones és Axel Tuanzebe továbbra sincs játékra alkalmas állapotban, szóval a klub akadémiájának egyik legnagyobb üdvöskéje, Teden Mengi továbbra is a felnőtt csapat edzéseit látogatja.

 

"Phil Jones továbbra is sérült" - kezdte Solskjaer pénteken reggel.

 

"Axel még nem lehet száz százalékosan velünk, de már futóedzéseket végez a füves pályán, amely pozitívum. Ettől eltekintve nincsenek súlyos sérültjeink, de ahogyan azt korábban elmondtam, bizonyos játékosok különböző szakaszánál járnak az edzésprogramjuknak."

 

"Teden feljebb lépett. Valószínűleg játszani fog néhány mérkőzést az U23-asok között ebben a szezonban, amikor lehetséges lesz számára. Pályafutása ezen szakaszában folyamatosan játékban kell lennie. De az edzéseken hihetetlenül fantasztikusan teljesít, a Villa ellen fél órát pályán volt és egyetlen rossz megmozdulása sem volt. Minden egyes napot velünk tölt."

 

 

Természetesen miután egyes játékosok különböző edzettségi szinten vannak, érdekes kérdés, hogy Ole kik mellett dönt kezdőcsapata kijelölésekor. Néhány manchesteri játékos a válogatott mérkőzéseken rázódhatott formába, Paul Pogba pedig felépült koronavírus fertőzöttségéből és ezen a héten már teljes értékű edzésmunkát végezhetett.

 

"A játékosok különböző szinteken vannak" - tette hozzá a norvég menedzser.

 

"Úgy gondolom, hogy mentálisan mindenki készen áll. Fizikálisan különböző szakaszban járnak, mivel vannak olyanok, akik több mérkőzést játszottak, mint mások. Úgyhogy okosnak kell lennünk és jól kell döntenünk azt illetően, hogy mikor játszatunk egy játékost, mert tudjuk, hogy a következő válogatott szünetig egy nagyon fontos időszak lesz számunkra."

 

"Pontokra van szükségünk, a játékosoknak pedig mérkőzésekre, mert néhányan közülük nem tudtak eleget edzeni vagy a pályán tölteni az utóbbi időben. Voltak, akik karanténban voltak, de ez is egy olyan szituáció, amelyhez nagyon jól tudtunk alkalmazkodni korábban és a játékosok jól teljesítettek."

 

Egyértelmű, hogy nagy várakozás előzi meg a csapat háza táján a mérkőzés kezdőrúgását, Ole pedig reméli, hogy az előző szezon végi németországi Európa-liga minitorna a javukra válhat.

 

"Készen állunk amennyire csak lehet."

 

"Nagyon furcsa felkészülési szezonunk volt. Voltak játékosaink, akik a válogatottjukkal voltak távol, voltak akik itt készülhettek, míg akadtak olyanok is, akik csak mostanra épültek fel, szóval ez egy furcsa felkészülés volt, de egyben jó is volt azok számára, akik keményen dolgoztak."

 

"Augusztus 16-ig vagy 17-ig az Európa-ligában szerepeltünk, amely körülbelül egy hónapja volt, ez pedig mellettünk szól majd. Az addig tartó időszak olyan volt számunkra, mintha felkészülési szezonon lettünk volna."


ManUtd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!