Ole: Jól kell kezdenünk

A 2020/21-es szezont megnyitó mérkőzést megelőzően a Manchester United menedzsere, Ole Gunnar Solskjaer a pozitív kezdet fontosságát hangsúlyozta.


A Vörös Ördögök szombat délután látják vendégül a Crystal Palace-t, remélve, hogy három pont bezsebelésével kezdhetik meg az új kampányt.

 

Az előző szezonban Ole fiai pontosan így tettek, mikor legyőzték a Chelsea-t 4-0-ra a szezonnyitó mérkőzésen, az ezt következő három mérkőzés alkalmával azonban nem sikerült győzelmet aratniuk a Vörös Ördögöknek.

 

 

Ezek között volt a szezon második hazai pályán játszott mérkőzése a Palace ellen, ahol 2-1-es vereséget szenvedett a csapat, Ole pedig kijelentette, hogy ebben a szezonban el kell kerülni a fásult szezonkezdetet.

 

"Fontos, hogy jól kezdjünk. Az ezt megelőző szezonban az első hét, vagy nyolc mérkőzésen nem kezdtünk valami fényesen" - mondta a menedzser a pénteki mérkőzést megelőző sajtótájékoztatón.

 

"Az első mérkőzés fantasztikusan sikerült, aztán jött a Palace, az első akadály, azt követően pedig szenvedtünk a mérkőzéseken. Mindent félretéve, ez egy jó esély nekünk, hogy jól kezdjünk egy olyan csapat ellen, akikről tudjuk, hogy nehézzé kívánja azt tenni számunkra."

 

"A pálya mindkét végén minőségi játékosokkal rendelkeznek, és van pár remek góllövőjük is. Ez az, amin most leginkább töröm a fejem."

 

"A hangulat most remek, de egy keserű szezonzáráson vagyunk túl" - folytatta. "Remekül sikerült szerepelnünk a bajnokságban, megszereztük a harmadik helyet, ezt követően viszont csalódást keltő módon estünk ki Európában, úgyhogy a srácok eltökéltek aziránt, hogy kijavítsák a hibákat."

 

"Jelen pillanatban arra koncentrálunk, hogy jól kezdhessük meg a szezont, mert senki nem az első két hónapban fogja megnyerni a bajnokságot, ugyanakkor a szezon végi helyezéshez vezető alapokat már most elkezdheted lerakni."

 

Az előző szezon nehézkes kezdete ellenére Ole fiai a véghajrában sikeresen kiharcolták az idei Bajnokok Ligája sorozatban történő indulás jogát.

 

Míg a Liverpooltól és a Manchester Citytől lényeges távolság választotta el a csapatot a 2019/20-as szezonban, a menedzser úgy hiszi, hogy idén jelentősen tudunk faragni a hátrányunkból, és a végén talán meg is előzhetjük őket.

 

 

"A következő lépés, hogy minél közelebb kerülj ehhez a két csapathoz, aztán meglátjuk, hogy reálisan mennyire is tudunk mögéjük zárkózni" - mondta a riportereknek a Video Linken keresztül.

 

"Az előttünk lévő két csapat mérföldekkel a többi előtt haladt. Ez egy hajsza, amiből a végén mi akarunk győztesen kijönni, aztán ki tudja, furcsább dolgok is történtek már a futballban [mint a Liverpool vagy a City megelőzése]."

 

 

"Jól kell kezdenünk a szezont, kiegyensúlyozottnak kell lennünk, és semmit nem szeretnék elvenni ettől a csapattól, mert már így beékeltünk pár remek személyiséget közéjük."

 

"Megszereztük Deant [Henderson] és Donnyt [van de Beek] is, Paul [Pogba] újra egészséges, Bruno [Fernandes] pedig februárban játszotta az első mérkőzését, úgyhogy nincs még itt hosszú ideje. Eric Bailly visszatért, egészséges, és remekül fest. Minden adott ahhoz, hogy előre lépjünk és kinek van joga azt mondani, hogy nem fogunk?"


ManUtd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!