Solskjaer: A klub keményen dolgozik az átigazolásokon

Ole Gunnar Solskjaer szerint a Manchester United "keményen dolgozik" az átigazolási piacon és még további erősítések várhatóak az október 5-ei transzfer időszak zárást megelőzően.


A United 39 millió fontért megvásárolta Donny van de Beeket az Ajaxtól, de a holland középpályás eddig az egyetlen erősítés a csapatnál, hiába szólt az egész nyár a Borussia Dortmund által 108 millió fontra taksált Jadon Sancho üldözéséről.

 

A nyár folyamán Solskjaer legénységét olyan nagynevű játékosok megszerzésével hozták szóba, mint Gareth Bale, Sergio Reguilon - akik mindketten a Tottenhamhez igazoltak - vagy Thiago Alcantara, aki pedig már a Liverpoolt erősíti.

 

Mindazonáltal a Vörös Ördögök menedzsere nem adta fel a reményt, hogy új arcokkal frissítse fel keretét az átigazolási időszak vége előtt.

 

"Van a játékosoknak egy szűk, néhány nevet tartalmazó köre, akikre úgy tekintünk, mint potenciális erősítések a jelenlegi keretünkhöz képest, úgyhogy majd meglátjuk, mit tehetünk. A klub keményen dolgozik, én pedig ezt megértem" - kezdte.

 

"Amikor leülünk és egyeztetünk, akkor néha nem úgy sülnek el a dolgok, ahogyan azt terveztük. Nem minden megy a maga útján, néha előfordulnak váratlan események, én pedig mindig is elmondtam - én boldogan dolgozom együtt azokkal a játékosokkal, akik a rendelkezésemre állnak."

 

"Még van néhány hét hátra az átigazolási időszakból, így előfordulhat, hogy még tudunk valakit szerződtetni. Én együtt dolgozom a klubbal és tudják, hogy mit érzek a csapat és a keret igényeit illetően, úgyhogy várjuk ki, hogy tudunk-e valakivel erősíteni."

 

Solskjaer kultúra váltást tudott levezényelni, mióta megérkezett az Old Traffordra. Mióta 18 hónapja véglegesítették a klub kispadján, egyértelművé vált abbeli filozófiája, hogy fiatal, sikerre éhes játékosokat akar szerződtetni, ebbéli vágyát pedig ezúttal is megerősítette.

 

 

"Olyan játékosokat szeretnék házon belül tudni, akikkel szeretnénk együtt dolgozni, ők pedig szeretnének a munka részesei lenni és itt lenni" - tette hozzá.

 

"Szükség van a minőségre a pályán, de emellett létfontosságú a játékosok személyisége is, mert nagyon akarniuk kell itt lenni és ezt meg is kell tudniuk mutatni - ez nagyon fontos számunkra egy olyan csapatként, amely szeretne előrébb lépni."

 

"Nem olyan nagy a merítési lehetőségünk, mint más kluboknál, mert a Manchester United részének lenni és elég jónak lenni a Manchester Unitedbe egy dolog. Azonban vannak más klubok, ahol olyan játékosokat is a soraikban akarnak tudni, akik megfelelő minőséget képviselnek."

 

"Természetesen látjuk, hogy a többi klub mit csinál és ezzel kihívás elé állítanak minket, de számunkra az eredménynek kell a válasznak lennie. Olyan dolgokban lehetünk a legjobbak, amelyek nem kerülnek semmibe - a kultúrában, az edzésekben, az edzősködésben és az erőnléti állapotukban."

 

A United visszafogott ténykedése az átigazolási piacon széleskörű elégedetlenséget szült a United szurkolók háza táján, ennek köszönhetően pedig gyakorivá váltak a közösségi médiában az Ed Woodward vagy éppen a Glazer család távozását követelő hangok.

 

Bár Solskjaer jobban örült volna az ügyletek korábban történő nyélbe ütésének, a United menedzsere megérti, hogy a koronavírus világjárvány hatással volt a piacra.

 

"Nem lehet figyelmen kívül hagyni a koronavírus hatását."

 

"Szerintem ez igazán megváltoztatta a piacot és többé-kevésbé akkor történt, amikor az egyeztetések történtek volna."

 

"Természetesen a pénzügyi bizonytalanság is hozzájárult ahhoz, hogy nehéz legyen megjósolni azt, hogy hol fogunk tartani."

 

"Mindig azt akarjuk, hogy a lehető leggyorsabban megegyezzünk a játékosokkal. Szerintem az előző szezon megmutatta, hogy a jó játékosok képesek alkalmazkodni és hamar beilleszkedni. Harry (Maguire) elég későn érkezett az átigazolási időszakban és nagyon nagy hatással volt a csapat teljesítményére."


Sky Sports

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!