Solskjaer reakciója a Brighton elleni győzelemre

Ole Gunnar Solskjaer a Manchester United játékosait dicsérte a Brighton ellen mutatott harci szellemük miatt, miután a Vörös Ördögök 3-2-es győzelemmel távoztak az Amex Stadiumból.


MUTV: Ole, azt gondoltuk, hogy a PSG elleni meccs vége drámai volt, de akkor mihez hasonlítható ez...

"A PSG meccsnek talán komolyabb jelentősége volt, de a szezonnak ezen pontján kulcsfontosságú volt számunkra a három pont megszerzése. Már nagyon régen történt, hogy az utolsó pillanatban tudtunk megnyerni egy mérkőzést, talán utoljára pont a PSG ellen? Az előző szezonban nagyon sok döntetlent értünk el. Szám szerint 12-t vagy valami ilyesmi? Nem emlékszem már a pontos számra, de az utolsó pillanatokban nem tudtuk a saját javunkra fordítani a meccseket úgy, mint ahogy ennél a klubnál megszokhattuk. Ez része a klub történelmének, úgyhogy nagyon boldog és elégedett vagyok emiatt."

 

MUTV: Egy érzelmi hullámvasúthoz hasonlított ez a meccs, mert amikor megszerezték az egyenlítőgóljukat és 2-2 lett, akkor mindannyian a padlóra kerültünk miatta, nemde?

"Természetesen. Ők beszorítottak minket és nagyon keményen dolgoztak. Tudjuk, hogy még nem vagyunk elég jó erőnléti állapotban. Ők láthatóan jobb kondícióban voltak, mint mi. Ők az egyik legjobb erőnléti állapotú csapat a bajnokságban, úgyhogy már előre tudtuk, hogy fizikálisan nehéz mérkőzés elébe nézünk, mert mi még nem tartunk ott ahol ők. Oda fogunk érni, de mindkét góljukra briliánsan reagáltunk. Az első góljuk előtt nem volt játékunk, ez pedig olyan dolog, amelyet orvosolnunk kell. A második találatukra adott reakciónk is remek volt."

 

MUTV: Bruno fantasztikus büntetőből. Sok ideje volt átgondolni, hogy hova lője, de soha nem lehet tudni, hogy mi lesz belőle...

"Ő mentálisan nagyon erős. Ez nagyon fontos tényező egy tizenegyest rúgó játékos esetében. A kapusoknak és a büntetőt lövőknek fókuszálniuk és koncentrálniuk kell, emellett pedig mentálisan is erősnek kell lenniük. Bruno rendelkezik az egyik legerősebb mentalitással azok közül, akikkel valaha is találkoztam."

 

 

MUTV: Marcus Rashford gólja is nagyszerű volt...

"Nagyon örülök Marcusnak, hogy sikerült gólt szereznie abból az akcióból. Csak pár centiméteres lesen állt, amikor remek labdát kapott Masontől [Greenwood]. Láthattunk néhány olyan pillanatot a csapattól, amilyeneket nem láttunk a múlt héten. Egy kicsit jobbá váltunk, de el kell ismernünk, hogy néha nem találtuk a ritmust és ma valószínűleg nem érdemeltünk többet, mint egy pont."

 

MUTV: Aggodalommal töltötte el az ellenfél által kidolgozott helyzetek mennyisége?

"Egyértelműen. Jobban le kell védekeznünk a beadásokat. Emellett jobban le kell zárnunk a tizenhatosunk területét is és néhány kapufát is lőttek. David [De Gea] többségében irányítása alatt tartotta az eseményeket, de voltak helyzeteik és jobb befejezésekkel akár három pontot is szerezhettek volna."

 

MUTV: Szerdán ismét visszatérnek ide, de jól gondoljuk, hogy az a mérkőzés nem lesz ugyanolyan, mint ez?

"Nem bánom, amíg nyerni tudunk a kupában is. Csak tovább szeretnénk jutni. Már várjuk, hogy szerdán újra itt játszhassunk."

 

BT Sport: Miként foglalná össze az eseményeket?

"Nem igazán lehetséges ez. Érzelmek és dráma. Hogy őszinte legyek, szerencsések vagyunk, hogy győzelemmel távozhatunk. Ezt tudom elmondani."

 

 

BT Sport: Azt gondolta, hogy a győzelem esélye már elúszott?

"Az egyenlítésükkor azt gondoltam, hogy két pontot elveszítettünk. Talán egy pontot is érdemeltünk. Nem hiszem, hogy többet érdemeltünk volna, de játékosok által mutatott karakter többet érdemelt volna. Az első góljukra adott reakcióként elkezdtünk játszani, és a második góljuk után is. A középkezdés után azonnal a kapujukig jutottunk és kiharcoltunk egy szögletet. Ez nagy változás az előző szezonhoz képest. Túl sok döntetlent értünk el. Mi voltunk a Liverpool után a legkevesebb vereséget szenvedő csapat. Szóval ez egy nagy plusz számunkra."

 

BT Sport: Az ellenfél ötször is kapufát lőtt - többet várt volna el a csapatától?

"Először is boldogok lehetünk, hogy José [Mourinho] nem volt itt és mérte le a kapu méreteit! Lehet, hogy kisebb volt a kapu! Az én megítélésem szerint túl sok helyzetet dolgoztak ki. Ők egy olyan csapat, amely ellen nagyon nehéz védekezni. Megpróbáltunk nyomást gyakorolni rájuk, de hátul nagyon labdabiztos játékosokkal rendelkeznek. Nagyon jól játszottak, szóval nem értünk oda, hogy megzavarjuk őket. Amikor nem ment a játék, látható volt, hogy nincs meg a megfelelő erőnléti állapotunk és élességünk. De így is győzni tudtunk."

 

BT Sport: Volt egy kulcspillanat - amikor Connolly földre kerülése után előbb tizenegyest ítéltek, majd felülbírálásra került. Ez a döntés sok szempontból megváltoztatta a mérkőzés alakulását...

"Az a második félidő legelején történt. Bármi is történt ott, nem lett volna meghatározó pillanat. Igen, ő a védőjátékosok előtt volt. Paul [Pogba] mögötte futott, de nem próbálta szabálytalanul megállítani, úgyhogy számomra nem történt kontakt a két játékos között."

 

BT Sport: Sikerült jó eredményt elérni, de még rengeteg tennivalójuk akad?

"Nagyon sok munka vár még ránk. Ezt a játékosok is tudják. Sikerült győznünk. Néha zsebre kell vágni a pontokat, de mi tudjuk, hogy még sokat kell fejlődnünk. A múlt hét nagyon nagy csalódást okozott számunkra, nem sikerült semmit se elérnünk azon a mérkőzésen. Ma megmutattuk a karakterünket és több alkalommal is megfelelő válaszokat tudtunk adni. Ezek nagy pluszok, a fiúk pedig megmutatták a minőségüket: a csatárok, támadók helyzeteket dolgoztak ki. David nagyon fontos védést mutatott be Trossard lövésénél. De mellettük is még volt néhány plusz a csapatunkban."


ManUtd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!