Solskjaer reakciója a Ligakupa továbbjutásra

Ole Gunnar Solskjaer elismerte, hogy fejfájást fog okozni számára a következő kezdőcsapata kiválasztása, miután az alaposan felforgatott Manchester United szerdán este 3-0-s győzelmet aratott a Brighton & Hove Albion otthonában a Ligakupában.


Kemény erőpróbát és jól elvégzett feladatot láthattunk ma este...

"Soha nem könnyű idegenben játszani egy Premier League csapat ellen, ők pedig szintén erős csapattal álltak ki és jó mérkőzésre késztettek minket. Szerintem az első 20-25 percben mindkét csapatnak egy kis önbizalomra volt szüksége, hogy belevágjon a játékba. Nem igazán volt meg a ritmus és valószínűleg úgy tűnhetett, hogy 0-0-s döntetlen és büntetőrúgások lesznek a végén. De aztán sikerült jó játékkal előrukkolnunk. Az első igazán nagy lehetőségünknél Juan nagyszerűen futott be üres területre, helyzetet kialakítva ezzel Odionnak, amiből gól születhetett volna. De a vezetőgólunk is szép volt, kiváló munka volt Juantól és nagyszerű beadás."

 

Ahogy a Luton ellen az előző körben, úgy 1-0-nál most is nagyszerű védést mutatott be Dean Henderson...

"Igen. Ugye elég szerencsés vagyok, hogy ilyen kapusaim vannak? David az itteni, Brighton elleni bajnokin Deanhez hasonló fontosságú védést mutatott be, úgyhogy nagyszerű, hogy ilyen szinten is versengés van közöttük. Deano remekül teljesít mióta visszatért hozzánk. Megérdemli a helyét a keretben és az is egyértelmű, hogy harcolni fog a kezdőcsapatba való bekerülésért."

 

A második gól igazi klasszis megmozdulás után született, amikor Donny parádés mozdulattal készítette elő Juan 50. találatát...

"Juan visszább húzódott, megkezdte a mozgását, ma este pedig igazán nagy minőségről és higgadtságról tett tanúbizonyságot. Természetesen volt egy apró érintés, egy pördítés, amely a gólját megelőzte... Donny-tól folyamatosan lehet látni ezeket az okos, apró játékba avatkozásokat, amelyek nem mindenki számára egyértelműek, ha nem koncentrálnak rá, de neki remek agya van a futballhoz és ez még nagyon hasznos tud lenni majd a számunkra."

 

 

Elégedettséggel tölti el, hogy Van de Beek és Mata ennyire jól megértik egymást?

"A jó futballisták értik egymást. Ők azonos hullámhosszon vannak. Remek befejezés volt Juantól. Úgy tűnhetett, mintha túlzottan sokszor akarna a labdához érni, de nagyon szép gólt szerzett."

 

Paul Pogba is feliratkozott a gólszerzők közé, amely nagyszerű időpontban sikerült számára...

"Paul keményen dolgozik és már egy ideje azzal nyúz engem, hogy szeretne néhány szabadrúgást elvállalni, de persze ott van még Bruno és Marcus is erre a szerepkörre. Paul az utóbbi időben nagyon keményen gyakorolta a szabadrúgásokat, tegnap pedig szerintem finomhangolta a labdaérintését."

 

Ez a meccs néhány kellemes csapatösszeállítási problémát is okozhat, nemde? Eric remekül szerepelt a védelem tengelyében, Donny pedig a középpályán...

"Igen, természetesen. Persze minden csapat szeretne továbbjutni a kupában, de ezzel együtt a játékosoknak lehetőségük volt játékperceket kapni és letenni a névjegyüket is. Ha jól játszol és teljesítesz... Azt gondolom, hogy a két középpályás, Scotty és Fred is pajzsként szolgáltak a védősorunk előtt és fantasztikusak voltak. Van néhány kihívást vagy fejfájást jelentő döntés előttem, amelyeket meg kell hoznom."

 

Ott van a csapat a negyeddöntőben, amely sorsolását csütörtökön tartják, csakúgy, mint a Bajnokok Ligájáét...

"Már nagyon várom a holnapi napot a televízió előtt. Meglátjuk miként alakul majd a szezon hátralévő része..."


ManUtd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!