Shaw: Jót tehetnek az új igazolások

Luke Shaw számára még mindig fájdalmas a Tottenham Hotspurtől hazai pályán elszenvedett 6-1-es vereség.


Az egész válogatott szünetet a Vörös Ördögök 10 emberrel elszenvedett súlyos zakója árnyékában tölteni nem volt könnyű senkinek, aki a klubhoz közel áll, de Shaw úgy érzi, hogy az okok vizsgálatának ideje véget ért azzal, hogy már az előttük álló Newcastle elleni idegenbeli bajnokira kell koncentrálniuk.

 

A pocsék szezonkezdetet szokásához híven őszintén értékelő baloldali védő elfogadja, hogy történtek hibák, de azt is hozzáteszi, hogy van lehetőség ezeket javítani, kezdve a szombat esti Szarkák elleni összecsapással. Emellett a keret friss igazolásokkal történt megerősítése már most segített a hangulat javításában a csapat öltözőjében.

 

"Személy szerint azt gondolom, hogy ez még mindig fájdalmas" - kezdte a Spurs elleni vereségre utalva.

 

"Pocsék este volt. Egyénileg és csapatszinten sem voltunk elég jók."

 

"Szerintem egy hete még mindenki csendes volt és lehorgasztott fejjel ült, de felismertük, hogy magunk mögött kell hagynunk és el kell felejtenünk ezt. Csak annyit tehetünk, hogy keményen dolgozunk azért, hogy ugyanolyan intenzitással tudjunk játszani, mint amilyenre korábban képesek voltunk. Ha ezt meg tudjuk tenni, akkor egy nagyon veszélyes csapat vagyunk."

 

"Van néhány új érkezőnk, ez pedig feldobhatja a keret hangulatát és valami mást hozhat a játékunkba. Néha jó dolog új arcokat látni. Ahogyan tapasztalatuk azt Bruno [Fernandes] esetében is, akár képes lehet az egész csapat hangulatát megváltoztatni."

 

 

A klub három új érkezője közül Alex Telles ugyanabban a pozícióban játszik, mint Luke Shaw, de a 25 éves játékos örül az erősítéseknek (Facundo Pellistri és Edinson Cavani a másik két játékos), mert ezzel erősödik a színvonal.

 

"Minden csapatnál szükséges, hogy legyen versenyhelyzet" - tette hozzá.

 

"Minden egyes pozícióért harc van és készen kell állnod, keményen kell dolgoznod illetve még a korábbiaknál is jobban meg kell nehezítened a menedzser döntését. Ahogy korábban is említettem, a versenyszituáció egészséges helyzetet szül a csapat számára és mindenkit még jobb teljesítményre fog késztetni, mivel mindenki játszani szeretne."

 

"A szombati meccs is olyan, amelyen mindannyian szeretnénk részt venni. Hogy őszinte legyek, mindannyian abban reménykedtünk, hogy kicsit korábbi kezdési időpontban lesz megrendezve, mert a legutolsó meccsünk nagyon nem sikerült jól. Rengeteg időnk volt ezen gondolkodni, dolgozni és felkészülni. Meg kell nyernünk. Kötelező a győzelem és rendbe akarjuk tenni a dolgokat. Számos fontos mérkőzés vár most ránk. Már mindenki nagyon várja a kemény munkát, így készen fogunk állni rájuk."

 

Az angol válogatott bekk szerint elkerülhetetlen, hogy a Vörös Ördögök védekezése megszilárduljon, ebből pedig mindenkinek ki kell vennie a részét, nem csak a védelemnek. A csapat a Premier League 2020/2021-es szezonjának eddigi három mérkőzésén 11 gólt kapott, így ezen a területen mindenképpen javulásra van szükség, kezdve a St. James' Parkkal - ahol az előző idényben 1-0-s vereséget mértek a manchesteriekre a házigazdák.

 

Shaw egyértelműen tudja, hogy miként lehet a problémákra megoldást találni, ugyanis alaposan kielemezték és átbeszélték őket az Aon Training Complex-ben a Spurs elleni vereség óta.

 

"Tudjuk, hogy eljött az idő a kemény munkára, talán még keményebbre is, mint eddig bármikor."

 

"Tisztában vagyunk vele, hogy az utóbbi időben nem alakultak jól az eredményeink és vissza kell térnünk oda, ahol korábban tartottunk. Keményen dolgozunk azért, hogy újra ugyanolyan intenzitással tudjunk játszani, mint korábban, mert a válogatott szünet utáni időszakot nagyon meg kell nyomnunk."

 

"Irányítanunk kell a mérkőzést. Helyzeteket kell kidolgoznunk. Könyörtelennek kell lennünk a kapu előtt, a védekezésünknek pedig stabil lábakon kell állnia."

 

"Nem csak a hátsó alakzatnak, hanem az egész csapatnak masszívabban és kompaktabban kell védekeznie. Valószínűleg mindenki láthatta a legutóbbi néhány mérkőzésen azt, hogy mennyire könnyen átjátszhatóak voltunk. Mi erre úgy tekintünk, mint hiba, az emberek pedig feltehetik a kezüket, hogy ők voltak. Talán én is vétettem néhány hibát, ahogyan más meccseken is."

 

"Vállalni fogjuk a felelősséget és tovább fogunk lépni, de szerintem mindenkitől szükség lesz egy kis extrára, beleértve magamat is. Ezt akarjuk és erre is van szükségünk. A klub megérdemli ezt."


ManUtd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!