Bruno: Nem számítottam a kapitányságra

A Manchester United középpályása, Bruno Fernandes ugyanolyan népszerűvé vált mérkőzés előtti és utáni interjúival, mint a pályán bemutatott inspiráló, vibráló futballjával.


A Vörös Ördögök 18-asa kedden este csapatkapitányként vezetheti ki majd társait a Párizsban a Paris Saint-Germain elleni Bajnokok Ligája csoportmérkőzésen a Parc des Princes gyepére. A mérkőzést megelőzően a MUTV riportere, Stewart Gardner készített vele interjút a kapitányságról, a Neymarral és Kylian Mbappe-val való szembe kerülésről és a United legutóbbi Parc des Princes-beli mérkőzéséről...

 

Bruno, először is, mi volt a reakciód arra, amikor meghallottad a menedzsertől, hogy te leszel a csapatkapitány?

"Vicces volt a reakcióm, mert természetesen nem számítottam arra, hogy kedden este én leszek a kapitány. A sajtótájékoztatón tudtam meg és azért volt vicces, mert nem számítottam rá, de nagyon boldog vagyok. Megtiszteltetés számomra egy ilyen nagy klubnál kapitányi tisztséget betölteni. A kapitányi karszalagot viselve ugyanolyannak kell maradnom és a csapat vezetését is ugyanúgy kell megoldanom, mint korábban. Szerintem mindenki a saját útját járja vezetőként és ez a mérkőzés ugyanolyan lesz számomra, mint a többi. Annyiban fog különbözni, hogy lesz egy karszalag rajtam."

 

 

Kapitány voltál a Sportingnál is - milyen vagy ebben a szerepkörödben? Hangos csapatkapitány vagy?

"Hangos játékos vagyok [nevet], szóval nem arról van szó, hogy csak kapitányként leszek hangos! Mindig beszélek a csapattársaimmal, próbálom segíteni őket és ahogy korábban is mondtam, ez a meccs nem lesz különb a többitől. Ugyanannak a Brunonak kell lennem, azzal a tudattal együtt, hogy ezúttal több felelősség fog rám hárulni."

 

 

Ez a lehetőség mutatja, hogy milyen hatásod van annak ellenére, hogy még nem vagy olyan rég óta a csapat játékosa?

"Igen. Ahogy az előbbiekben is említettem, ez egy meglepés volt számomra, mert nem játszom még itt rég óta, de szerintem ez, hogy kapitány lehetek, fontos számomra. Mutatja, hogy az edző kedvel engem, azt akarja, hogy itt legyek és hisz a vezetői képességeimben."

 

Pénzfeldobásnál fejet vagy írást választasz?

"[Mosolyog] Majd meglátjuk!"

 

A szombati győzelem után önbizalommal utaztok a PSG-hez?

"Természetesen. Ha megnyersz egy mérkőzést, azzal mindig növekszik az önbizalmad. Szerintem mindenki magabiztos azt illetően, hogy kedden egy remek mérkőzést tudunk játszani. Tisztában vagyunk a képességeinkkel és azzal is, hogy a világ egyik legjobb csapatával fogunk megmérkőzni. De nekünk is vannak kvalitásaink és szerintem nagyon jó találkozóra van kilátásunk. Erre szükségünk is lesz, mert a lehető legjobb módon szeretnénk megkezdeni a Bajnokok Ligája szereplésünket."

 

Miként halad az új játékosok beilleszkedése?

"Szerintem eddig csak két edzése volt [Edinson] Cavaninak, míg a többieknek talán egy kicsit több. Szerintem nagyon jól kezdték a közös munkát. Most sok múlik azon, hogy mekkora önbizalmat tudnak meríteni abból, hogy ide jöhettek játszani, megértik-e, hogy az edző mit vár el tőlük és hogy a csapatnak mire van szüksége. A minőség tekintetében előrelépést jelentenek majd számunkra, jó játékosok, nagy segítségünkre lesznek. Szerintem mi is segíthetünk nekik abban, hogy a lehető leggyorsabban beilleszkedjenek."

 

Tavaly a United messze földön híressé vált győzelmet aratott itt. Láttad azt a meccset?

"Igen, emlékszem rá. Amiatt is, mert Diogo [Dalot] játszott és mivel a barátom, illetve portugál, ezért megnéztem. A mérkőzést nézve azt láttam, hogy nagyon jól alakulnak a dolgok, de egyben kemény is volt és most is erre számítunk. Természetesen teljesen más lesz ezúttal, mint akkor volt, mert más játékosai vannak már a két csapatnak, de a legfontosabb számunkra az lenne, ha olyan eredményt tudnánk elérni, mint legutóbb."

 

 

Nem szabad elfelejteni, hogy Diogo lövése vezetett a mindent eldöntő büntetőhöz...

"Igen, valamikor beszéltünk is erről. Viccelődtünk ezzel kapcsolatban, mert azt mondtam neki, hogy ha az ellenfél játékosa nem ér bele kézzel, akkor a labda biztosan a lelátón kötött volna ki! [Nevet] Volt egy kis szerencséje, de ilyen a futball. Ilyen helyzetek gyakran előfordulnak és szerintem az alapján, amit a csapat tett a győzelemért, megérdemelték, hogy továbbjussanak."

 

Az előző szezonban jól szerepeltünk az Európa-ligában, de profi futballistaként számodra a Bajnokok Ligája az a sorozat, amelyben igazán szerepelni szeretnél?

"Nem szeretnék tiszteletlen lenni a többi sorozattal szemben, de szerintem mindenki egyértelműen tudja, hogy a Bajnokok Ligája a létező legjobb sorozat Európában. Az Európa-liga fontos volt számunkra, meg akartuk nyerni, de nem sikerült. Most azonban már a Bajnokok Ligájára koncentrálunk és természetesen egy játékos az ilyen mérkőzéseken akar szerepelni, mert általában a világ legnagyobb klubjai és a legnagyobb nevek lépnek pályára a Bajnokok Ligájában. Ez nagyon fontos számunkra - a játékosok fejlődhetnek, jobbá válhatnak, mert amikor a legjobbak ellen kell megmérettetned magadat, akkor a maximumot kell kihoznod magadból, ezáltal pedig előrébb léphetsz játékosként is."

 

Newcastle-ben szemtanúi lehettünk néhány szemkápráztató összjátéknak közted, Marcus [Rashford], Juan [Mata] és Donny [van de Beek] között. Ez magától jön, vagy ezt gyakoroljátok az edzéseken?

"Szerintem ez természetes. Természetesen az edzőpályán folyamatosan velük gyakorlunk, megismerjük egymást, tudjuk, hogy mi a jó a másiknak és miként játszanak. Ha egy nevet kellene mondanom, akivel nagyon élvezem a közös játékot az Juan. Szerintem ő az egyik legokosabb játékos, tudja mit akarok, hogy akarok játszani és nagyon gyorsan gondolkodik. Néha nem a gyorsaság, hanem a gyors gondolkodás a fontos, Juan pedig az egyik olyan játékos, aki ebben nagyon a topon van és ezért imádok vele együtt játszani. Természetesen Rashy nagyszerű a kapu előtt. Hihetetlen támadó játékosokkal rendelkezünk. Gyorsak, technikásak, gólokat szereznek. Ahogy látható volt a legutóbbi mérkőzésen, jó passzt adtam neki, de ha nem olyan gyors játékos kapta volna, mint Rashy, akkor a védő lecsapott volna a labdára. De Rashy jó volt és az első labdaérintése olyan parádésan sikerült, hogy rögtön a kapu felé törhetett. És ott van még Donny is, aki az Ajaxtól érkezett. Volt egy edzőm a Sportingnál [Marcel Kaiser], aki Donny-t is edzette az Ajaxnál és tudom, hogy ők milyen játékot várnak el és mit szeretnének látni - szeretik a háromszögezéseket, a kombinatív, úgynevezett 'tiki-taka' játékot, Donny pedig igazi megtestesítője az Ajax által preferált gyönyörű futballnak. Ők ezt tanítják a gyerekeknek kiskoruktól kezdve és ezáltal rengeteg nagyszerű játékost adtak a világnak. Ha megnézzük a Tottenham elleni [2018/19-es] elődöntőjüket, az akkori játékosaik közül a legtöbben már nagy kluboknál szerepelnek és jól teljesítenek. Remélem, hogy Donny is sokat fog hozzátenni a játékunkhoz, biztosan így lesz. Természetesen minden játékosnak szüksége van időre a klubhoz való megfelelő beilleszkedéshez, de szerintem ő jól teljesít. Viszont még ennél is többre képes és ő is jobb akar lenni, még ennél is."

 

 

Végezetül, a PSG és a mi csapatunk is számos kiváló támadójátékost tud felvonultatni - nyílt mérkőzésre számítasz ellenük?

"Szerintem mindkét csapat támadószekciója remek. Mindegyik csapat birtokolni akarja a labdát. Természetesen az egyik legrosszabb dolog a világon a PSG támadói ellen játszani, mivel tudjuk, hogy milyen képességekkel rendelkeznek. Mindenki ismeri őket - [Angel] Di Maria játszott a Unitedben, a szurkolók többsége emlékszik rá és még ott vannak mellette ketten [Mbappe és Neymar] - lenyűgöző játékosok. Nincs szükség arra, hogy túlzottan sok mindent említsek velük kapcsolatban, de emellett úgy gondolom, hogy a másik oldalon mi is számos fiatal tehetséggel rendelkezünk, akik nagyon de nagyon veszélyesek tudnak majd lenni a PSG védelmére. Tudom, hogy a futball világában többször hangzik el Mbappe és Neymar neve, mint Rashfordé és Martialé, de majd ez a mérkőzés is bizonyítani fogja ezt."


ManUtd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!