De Gea: Megmutattuk a United erősségét

David de Gea szerint a Manchester United kedd esti, "hatalmas" 2-1-es győzelme a Paris Saint-Germain ellen megmutatta a csapat karakterének erősségét.


Ole Gunnar Solskjaer legénysége újabb fényes Bajnokok Ligája győzelemmel a zsebben távozhatott a Parc des Princes-ből, köszönhetően Bruno Fernandes első félidőben értékesített büntetőjének és Marcus Rashford kései győztesgóljának.

 

David, aki tagja volt a 19 hónappal ezelőtti PSG elleni sikernek is, tudja, hogy milyen fontos három ponttal kezdeni a csoportkört egy európai kupasorozatban.

 

"Ez hatalmas" - kezdte a MUTV-nek a mérkőzést követően.

 

"Idegenben, a PSG ellen játszottuk az első meccsünket, akik egy top csapat és nehéz ellenük játszani. Hatalmas siker volt ma három pontot szerezni velük szemben."

 

"Ez önbizalmat kölcsönöz számunkra a folytatáshoz, szombaton pedig már újabb fontos bevetés vár ránk. Folytatnunk kell a megkezdett utat és továbbra is nyernünk kell a meccseinket."

 

"Jó emlékeink vannak erről a stadionról a legutóbb itt játszott mérkőzésünk kapcsán. Lenyűgöző élmény volt, de ma ismét megmutattuk, hogy mi vagyunk a Manchester United. Le tudunk győzni olyan nagy csapatokat, mint a PSG, jól játszottunk és nagy helyzeteket dolgoztunk ki."

 

"Nagyon boldog vagyok és büszkék lehetünk mindenkire, a csapatra, a klubra, egytől egyig minden személyre. Ezért vagyunk mi a Manchester United."

 

A United remekelt támadásban a PSG ellen, de a Kylian Mbappe, Neymar és Angel Di Maria alkotta veszélyes trióval szemben a csapat védelmének is sűrűn akadt dolga az este folyamán.

 

 

Davidnak akrobatikus mozdulatokkal kellett megakadályoznia Di Maria és Mbappe próbálkozásait is, amelyet a szurkolók a mérkőzés legjobbja elismeréssel honoráltak a Manchester United hivatalos applikációján keresztül.

 

De a mérkőzést követő nyilatkozatában David nem akart dönteni arról, hogy melyik védése volt a kedvence.

 

"Mindegyik" - tette hozzá.

 

"Mindig azt mondom, hogy minden egyes védés a csapat segítségére van. Én azért vagyok itt, hogy segítsek, ma pedig jó mérkőzésem volt, csakúgy, mint az egész csapatnak. Megharcoltunk a három pontért és meg is szereztük őket."

 

A spanyol portás nem feledkezett el külön kiemelni a mérkőzést eldöntő találatát jegyző Rashfordot se:

"Ez egy újabb nagyszerű gól volt tőle [Rashfordtól]. Nagyon örülök neki; megérdemelte, hogy betaláljon. Ma az egész csapat megérdemelte a három pontot."


ManUtd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!