Manchester United 0-0 Chelsea

Nem bírt egymással a United és a Chelsea. Bár a Vörös Ördögöknek több lehetőségük volt, képtelenek voltak betalálni a londoniak hálójába. A Chelsea támadó triója egyetlen kaput eltaláló lövést bírt összehozni a remekül védekező hazaiak ellen.


Ole Gunnar Solskjaer visszatért a négy védőhöz, ám amit nagyon jó volt látni, hogy nem Pogbával számolt a középpályán, így Fernandesről sokkal több terhet le lehetett venni, hiszen szinte csak a támadásokkal foglalkozhatott, mert McTominay és Fred a védelem előtt stabilitást hozhatott a gárdának.

 

Kegyetlen időjárás várta a csapatokat, akik az első percekben nagyon óvatosan és sok hibával játszottak. A Chelsea beállt saját térfelére és összes mezőnyjátékosával védekezett. Néha megpróbált kontrázni, de támadásaikat hamar lefülelte a manchesteri középpálya. Ez ment bő 15 percig, utána azonban a Chelsea feljebb lépett és a United térfelén tudott tölteni néhány percet. Beadásokig eljutottak a vendégek, de a védelem folyamatosan tisztázott a kapu elől.

 

A 28. perc hozta az első kaput eltaláló lövést. A vendégek jutottak szabadrúgáshoz bal oldalról, Reece James megpróbálta meglepni De Geát azzal, hogy beadás helyett kapura tüzelt, de a kapus biztosan védett.

 

Három perccel később Fernandes lövését fogta Mendy. Középre ment a labda, nem volt nehéz dolga a portásnak.

 

Pulisic-nek is megjött a lövőkedve, kétszer is próbálkozott, de egyikből sem lett túl nagy veszély.

 

A 35. percben Fernandes szerzett labdát, Matához passzolt, aki Rashfordot indította. A csatár 17 méterről kapura tüzelt, Mendy lábbal nagyot mentett.

 

Öt perccel a szünet előtt Rashford tört be a tizenhatoson belülre, visszagurított Matának, aki a rövidbe próbált tekerni, de Mendy szögletre tolta a játékszert. Közben a VAR-szobában vizsgálták a lövés előtti szituációt, mert Kante eltalálta Marcus lábát, azonban maradt a szöglet, nem ítélt büntetőt Atkinson.

 

Nem született gól az első 45 perc alatt, ami abból a szempontból sem meglepő, hogy a kapuk nem sűrűn kerültek veszélybe.

 

A második játékrész elején nagyon feltűnő volt, hogy a Chelsea inkább Wan-Bissaka oldalán vezette támadásait, részben amiatt, mert a bekk sokszor elöl ragadt, ráadásul nem is sprintelt vissza, így a védelem teljesen eltolódott.

 

Az 58. percben bemutatkozott a Manchester United színeiben Edinson Cavani, aki Daniel James helyett állt be és aki első labdaérintéséből majdnem gólt szerzett. Balról érkező labdát pörgetett kapura, de a labda centikkel elkerülte a kapufát. Közben Pogba is beállt Mata helyett.

 

A 60. percben Reece James beadására érkezett Havertz és Pulisic, de egyikük sem érte el, így maradt a 0-0. Nagy lehetőség volt ez a londoniaktól.

 

Kilenc perccel később Maguire felívelését szelídítette meg Rashford, kapura tört, egy csel után pedig lőtt. Hiba volt, talán jobban járt volna a csapat egy átadással.

 

Tíz perccel a vége előtt Lindelöf a tizenhatoson belül gurított Pogba elé, aki lőtt, de a védelem blokkolni tudott.

 

A 87. percben Greenwood beadását Cavani próbálta kapura lőni, Silva hatalmasat mentett.

 

A 91. percben a vendégek védői röviden mentettek, Rashford 16 méterről tekert, de Mendy hatalmasat védett.

 

Sajnos a 4 perc ráadásban sem sikerült hálóba találni, így maradt a 0-0. Bár a manchesteriek többet tettek a győzelemért, mindkét csapat remekül védekezett egész mérkőzésen.

 

 

Premier League, 6. forduló
Manchester United 0-0 Chelsea
Old Trafford

 

Vezette: Martin Atkinson

 

United: De Gea - Wan-Bissaka, Lindelöf, Maguire, Shaw - McTominay(Greenwood 83.), Fred - Mata(Pogba 58.), Fernandes, James(Cavani 58.) - Rashford
Nem használt cserék: Henderson, Matic, van de Beek, Tuanzebe

 

Chelsea: Mendy - Azpilicueta, Silva, Zouma - James, Jorginho, Kante, Chilwell - Havertz(Mount 71.), Pulisic(Ziyech 81.) - Werner(Abraham 71.)
Nem használt cserék: Caballero, Rüdiger, Kovacic, Giroud

 

Gólszerző: -

 

Sárga lap: Shaw, Fred, Rashford illetve Havertz
 


ManUtdFanatics.hu

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!