De Gea: A védekezésünk több pontot érdemelt

David De Gea a Manchester United kiváló védekezését dicsérte és kijelentette, csapata mindhárom pontot megérdemelte volna.


A kapus a Chelsea elleni bajnokin szinte munka nélkül volt, csupán egyetlen lövés találta el kapuját - az első félidőben Reece James szabadrúgásánál kellett védenie a 90 perc alatt.

 

Ebből az okból is David úgy érezte, a Vörös Ördögök megérdemelték volna a győzelmet. A kapus csodálta csapattársai munkáját, amit védekezésben nyújtottak.

 

"Nagyon fontos számunkra, hogy elkezdjünk olyan mérkőzéseket hozni, melyeken nem kapunk gólt" - nyilatkozta a spanyol portás az MUTV-nek.

 

"Ma igazán remekül védekeztünk, nem volt sok helyzete az ellenfélnek. Minden egyes edzésen próbálunk fejlődni, jobbá tenni a csapat védekezését, együtt dolgozni és kommunikálni egymással. Fontos volt, hogy ne kapjunk gólt egy jó csapat ellen. Ezt az utat kell járnunk és ezen az úton haladva nyerünk meccseket."

 

"Szerintem elég lehetőségünk volt megnyerni a találkozót, de egy szoros meccs volt egy jó csapat ellen, azonban úgy gondolom, többet érdemeltünk."

 

 

David úgy érezte, különösen a mérkőzés végéhez közeledve került csapata igen közel az áttöréshez, a döntő gól megszerzéséhez.

 

A legnagyobb esély Marcus Rashford előtt adódott, de Edouard Mendy remek védéssel megmentette csapatát a góltól.

 

"Volt 2-3 nagy helyzetünk, különösen Rashy-nak, de a kapus védte azokat. Mint korábban mondtam, többet érdemeltünk volna. Kemény mérkőzés volt, de most már előre kell néznünk a következő meccsre."

 

"Ez volt a legjobb idő a gólszerzésre" - mondta David Rashford ráadásban eleresztett lövésére. "Hátulról néztem és láttam, hogy véd a kapus. A végsőkig próbálkoztunk, a meccs utolsó másodpercéig próbáltunk gólt szerezni."

 

Bár a szombati találkozó még csak most ért véget, David már a következőre is figyelt - a szerdai, RB Leipzig elleni BL-összecsapásra.

 

"Szeretem, ha 2-3 naponta meccset kell játszani, mert úgy fitt maradok és az önbizalomnak is jót tesz. Természetesen nem könnyű a játékosoknak, nagyon jól helyre kell jönniük a következő heti nagy meccsekre. A héten lesz egy nagy csapat ellen; talán elsők a német bajnokságban, szóval nehéz mérkőzés lesz."


ManUtd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!