Csapathírek a Leipzig meccs előtt

Ole Gunnar Solskjaer elmondása szerint gyakorlatilag a Manchester United teljes keretéből válogathat majd szerda este az RB Leipzig elleni kezdőcsapat összeállításakor.


Valószínűleg csak Eric Bailly és Jesse Lingard nem lesz hadra fogható a H-csoport második játéknapján, amely értelmében, amennyiben addig nem történik semmi váratlan, Edinson Cavani és Mason Greenwood is játékra alkalmas állapotban lehet.

 

Természetesen számításba lehet majd venni a bajnoki mérkőzésekre szóló eltiltása ellenére Anthony Martialt is, míg Alex Telles és Axel Tuanzebe újra visszatérhetnek a csapatba.

 

A páros remek benyomást tett egy hete a PSG elleni győzelem alkalmával, azonban a szombati, Chelsea elleni 0-0-ra végződött bajnoki mérkőzést kihagyták.

 

"Többé-kevésbé ugyanazzal a kerettel számolhatok" - kezdte Ole hivatalos mérkőzés előtti sajtótájékoztatóján.

 

"Vannak olyan, akiknek a játéka kétséges, mint ahogy az lenni szokott egy olyan szoros küzdelmet hozó hétvégi meccs után, mint amilyen a Chelsea elleni volt."

 

"Szerintem több-kevésbé ugyanazokból a játékosokból válogathatok."

 

 

Fred és Scott McTominay alkották a Vörös Ördögök középpályájának tengelyét a legutóbbi válogatott szünet óta lejátszott három mérkőzésen, így Paul Pogba, Nemanja Matic és Donny van de Beek a kispadra szorultak.

 

Solskjaer kihangsúlyozta, milyen nehézséget okozott számára, hogy ennyire sokat megélt játékosokat kellett kihagynia kezdőcsapatából, de arra tett utalást, hogy a trió bizonyítási lehetőséget kaphat majd a soron következő mérkőzéseken, miután szeretné rotálni és egyben megvédeni játékosait a brutális őszi hajtás nehézségeitől.

 

"Hosszú szezonnak nézünk elébe" - tette hozzá a norvég menedzser.

 

"Természetesen mostanra sokkal megfelelőbb a keretünk mélysége."

 

"Nehéz volt a legutóbbi mérkőzésünkön olyan játékosokat kihagyni a csapatból és a kispadra ültetni, mint Donny, Nemanja és Paul, ugyanis ők mind tapasztalt, válogatott középpályások."

 

"Ez nem könnyű, de mint már többször elmondtam, rengeteg mérkőzést játszunk a szezon során, ők pedig mind nagy részt fognak majd vállalni és különböző időszakokban fog rájuk hatalmas szerep hárulni. Nem hiszem, hogy bárki képes lenne az összes meccsen játszani."

 

"A kezdő tizenegy összeállításakor oda kell figyelni az egyensúlyra. Nagyon fontos, hogy mi csapatként dolgozzunk jól együtt. Hogy ez három, négy, esetleg két középpályással történik meg?"

 

"Minden ilyen döntés azon múlik, hogy ki örvend jó formának és ki az, akinek talán egy kis pihenőre van szüksége. Az ilyen apró dolgok is döntő jelentőségűek lehetnek."


ManUtd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

TV műsor

Manchester United - RB Leipzig

Bajnokok Ligája csoportmérkőzés, ÉLŐ

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!