Solskjaer reakciója a Leipzig legyőzésére

Ole Gunnar Solskjaer játékosai kemény munkáját dicsérte, miután a Manchester United átütő erejű, 5-0-s győzelmet aratott az RB Leipzig felett a Bajnokok Ligájában.


Közös erőfeszítés

"Beállt, jól teljesített - persze ilyen hatást várunk el a cseréinktől. De ez csak akkor lehetséges, ha a többiek is elvégzik a piszkos munkát és micsoda teljesítményt láthattunk tőlük. A Leipzig keményen megdolgoztatott minket a magasan történő letámadásaival, a kontrákkal és az intenzitásukkal, nekünk pedig nagyon keményen kellett dolgoznunk egymásért. Természetesen ha győzelemre állsz, akkor megnyílik előtted a tér, mi pedig tudtuk, hogy ma van az a nap, amikor pihentetnünk kell néhány játékosunkat, mert ez a szezon könyörtelen, így jobban kihasználtuk a keretünkben rejlő lehetőségeket. A csapat kezd összeállni, emellett néhány minőségi játékossal is tudtunk erősíteni és mint tudjuk, minél több a minőség és a lelkesedés, annál nagyobb az esély a jó teljesítményre."

 

Első lövés, első gól Greenwoodtól

"Ő nála általában így van az első lövéseivel, annyira hatékony a kapu előtt - nagyszerű befejező játékos, elégedett vagyok vele. Jól időzítette a beindulását, Paul Pogba pedig remek passzt adott neki. Nem voltam benne biztos, hogy les volt-e vagy sem, nehéz döntést kellett meghoznia a játékvezetőnek és ma a szerencse a mi oldalunkra állt."

 

Kíméletlen befejezések

"Igen, az ilyen meccseken kíméletlennek kell lennünk. Az előző szezon Bajnokok Ligája elődöntőse ellen játszottunk, ami csak néhány hónapja volt. Ellenük nem számíthatsz sok lehetőségre és ha egy vagy két gólt be tudsz nekik lőni, akkor természetesen kinyílnak, előttünk pedig megnyíltak területek és onnantól kezdve elvégeztük a kemény munkát."

 

Van de Beek első mérkőzése kezdőként, hazai pályán

"Donny egy fantasztikus játékos és srác, látható volt, hogy milyen kemény munkát végez akkor is, amikor nála van a labda és amikor nincs. Védekezésben is felvette a pozícióját, rengeteg területet védett le, okosan mozgott."

 

Középpályás opciók

"Szerintem bővelkedünk a jó középpályásokban a klubnál, de ma nem akartunk túllépni a határainkon. A labda nélküli munka lenyűgöző volt mindnégyüktől. Ez a csapat alapja. Ha dolgozol és dolgozol, majd megszerzed a labdát jó helyen, abból helyzetet tudsz kidolgozni. Fred a pálya összes fűszálát érintette ma este. Remélem regenerálódni tud majd a következő mérkőzésig. A keret jó, opciókat nyújt számunkra - 4-3-3, gyémánt, 4-2-1-3 vagy hívjuk, aminek akarjuk."

 

 

Kapott gól nélküli meccs

"Nagyon jól védekeztünk, az pedig nagyon fontos, hogy vissza tudd nyerni a labdát, de amint hozzánk került a labda, azonnal gyors letámadásba mentek át. Nagyon energikusak voltak. Az első félidőben nehéz volt átjátszanunk a letámadásaikat, de megoldottuk. A fiúk folyamatosan kérték a labdát; még kétes szituációban is meg akarták kapni, ez pedig a második félidőben kifizetődött. Amikor játszani tudod a futballt, terület nyílik előtted, így végül kényelmes különbséggel tudtunk megnyerni egy nagyon nehéz meccset."

 

Erődemonstráció

"Természetesen dolgozunk a kiegyensúlyozottságunkon. Minden játékos tudja, hogy keményen kell dolgoznia, ez a kulcs. Hirtelen szintet léptünk futómennyiségben és erősebb, fittebb, élesebb játékosaink vannak. Számomra már február óta látható a kiegyensúlyozottság. És ebben a tekintetben egyre jobbá és jobbá váltunk. Az első bajnokink nagyon csalódást keltő meccs volt és voltak bizonyos hátráltató körülmények a Tottenham elleni vereség alkalmával is. Már közelítünk az elvárt szintünk felé, ma pedig egy olyan teljesítményt nyújtottunk, amely során nagyszerű hozzáállást, kemény munkát és egymásért való küzdelmet láthattak tőlünk. A csapatot rotáltuk és jelen pillanatban jó állapotban vagyunk."

 

Kettőből kettő győzelem a csoportban

"Nagyon jól kezdtünk. Természetesen annak tudatában tértünk vissza a válogatott szünet után, hogy ez egy erőt próbáló hónap lesz és sikerült jól kezdenünk. De még három kemény mérkőzés vár ránk. 3 meccs 6 nap alatt, szóval rotálnunk kell majd. Össze kell szednünk magunkat, regenerálódnunk és pihennünk kell."

 

Friss információk Telles kapcsán

"Ő most egy kis ideig nem lesz még bevethető. Pozitív koronavírus tesztet produkált. De nincsenek tünetei; rendben van és alig várjuk már, hogy visszatérhessen közénk."

 

Előre tekintve az Arsenal meccsre

"A vasárnapi meccs miatt eszközöltünk ma néhány változtatást, ugyanis fel kell készülnünk rá, mert az a bajnokságban lesz. Egy mérkőzéssel kevesebbet is játszottunk, mint a többi csapat, szóval pontokat kell gyűjtenünk."


ManUtd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!