Solskjaer reakciója a Basaksehir elleni vereségre

Ole Gunnar Solskjaer úgy érezte, hogy a Manchester United teljesítménye nem volt elég jó az Istanbul Basaksehir ellen 2-1-re elveszített Bajnokok Ligája csoportmérkőzésen.


Csalódást keltő teljesítmény

"A teljesítményünk nem volt elég jó egy olyan csapat ellen, amely keményen dolgozott, sokat futott és néhányszor le tudott minket kontrázni, amelyből két olyan gólt tudtak szerezni, amilyet az európai kupaporondon akkor kap egy csapat, ha nem védekezik elég jól. Természetesen olyan csapatot állítottunk össze, amelyet győzelemre esélyesnek tartottunk. Abban reménykedtünk, hogy ezzel megfelelő mennyiségű helyzetet fogunk tudni majd kidolgozni, de nem így történt. Az érzelmek nem számítanak - ha veszítesz, nem sajnáltathatod magadat és mi ezt nem is tesszük."

 

Két bekapott gól

"Az elsőnél kicsiben játszottunk meg egy szögletet és elfelejtkeztünk az elöl ólálkodó játékosukról, amely megbocsáthatatlan. Ilyen szinten nem lehet ilyen gólokat látni. Ez nem elég jó. Ennyire könnyű gólokat nem kaphat egy csapat. Természetesen normál körülmények között nem lehet ilyen gólt kapni, amely azt jelenti, hogy a játékosok nem végezték el a feladatukat és nem a szerepkörüknek megfelelően cselekedtek. Azt kell hogy mondjam, hogy ez az én felelősségem. Kicsiben játszottuk meg a szögletet, de megfeledkeztünk a védekezési feladatainkról miután számtalan passzunk volt utána. A másodiknál nem voltunk túlzottan jól szervezettek a letámadáshoz és hogy vissza tudjuk szerezni a labdát. Két könnyen elkerülhető gólt engedélyeztünk az ellenfelünknek, a második félidőben pedig nem tudtunk megfelelő teljesítménnyel előrukkolni ahhoz, hogy vissza tudjunk kapaszkodni. Betaláltunk egy beadásból Anthony nagyszerű góljának köszönhetően és akkor még azt gondoltuk, hogy lesz 45 percünk arra, hogy megmentsük a mérkőzést. A második félidőre mindent bevetettünk, de nem tudtuk feltörni őket."

 

Tuanzebe lecserélése

"Nos, ebben az esetben a sárga lapja volt a döntő. Kockáztatnunk kellett és mennünk kellett előre, úgyhogy a sárga lapja miatt hoztam meg a döntésemet."

 

 

Van de Beek teljesítménye

"A mérkőzés vége felé változtatnunk kellett taktikai szempontból, ezért becseréltünk játékosokat. Donny jól mozgott a labdával, megmutatta az intelligenciáját. Néha az volt az érzésem, hogy az egész csapat túlzottan betömörül a bal szélre és túlzottan kinyílunk a jobb oldalon, amikor egy vagy két játékos az ellenféltől éppen játszani akart. Donny a csapat tagja volt, a klubhoz való érkezése óta megmutatta milyen minőséget képvisel, de ezúttal nem igazán volt lehetősége ahhoz, hogy tündököljön."

 

Elhullajtott pontok a csoportban

"Ez természetesen eléggé visszavet minket, de a futballban minden egyes alkalommal szembesítenek a valósággal. Egy futball mérkőzésnél semmi sem válik gyorsabban a történelem részévé. Nem osztogatják könnyedén a három pontokat a Bajnokok Ligájában, ez itt ma is bebizonyosodott. Egy remek egyéniségek alkotta kiváló csapat ellen játszottunk. Jól szervezettek, remekül összeállítottak voltak, mi pedig nem voltunk elég jók. Ennyi."

 

Az Everton elleni mérkőzésre tekintve

"Nem könnyű most pozitívnak lenni, különösen, ha úgy kapsz ki, ahogyan mi. De jók ezek a játékosok, szombaton pedig újra esélyünk lesz ezt bizonyítani. A legutóbbi két eredményünk gyomorba vágó volt. Az egyetlen mód, amit el tudok képzelni a válaszra és remélem ezzel a játékosok is ugyanígy vannak, hogy együtt cselekszünk az Everton ellen."


ManUtd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!