Bruno: Megnehezítettük a saját dolgunkat

Bruno Fernandes szerint a pozitívabb jövő érdekében alaposan ki kell értékelniük a szerdán este, az Istanbul Basaksehir ellen 2-1-re elveszített Bajnokok Ligája mérkőzésen bekapott góljaikat.


Ole Gunnar Solskjaer tanítványai Törökországban 2-1-es vereséget szenvedtek az Istanbul Basaksehir vendégeként, miután az első félidőben két csalódást keltő gólt kaptak, Anthony Martial félidő előtt szerzett szépítőtalálatát követően pedig nem tudták folytatni a gólgyártást.

 

Azonban a nagy hatású középpályás, Bruno Fernandes a ManUtd.com-nak a lefújást követően adott interjújában arról beszélt, hogy nincs idő arra, hogy csüggedjenek - a csapat pedig továbbra is jó pozícióban van ahhoz, hogy kvalifikálják magukat a Bajnokok Ligája kieséses szakaszába.

 

"Meg kell néznünk: egy héttel ezelőtt mindenki arról beszélt, hogy milyen jól haladunk és milyen lenyűgöző mérkőzéseket produkálunk" - kezdte a csapat 18-asa.

 

"Nyertünk a Newcastle, a PSG és a Leipzig ellen és döntetlent értünk el a Chelsea-vel szemben egy olyan meccsen, ahol nyerhettünk volna."

 

"Ez a mérkőzés nagyon fontos volt számunkra - egy győzelemmel kényelmesen vezettük volna a csoportunkat. Természetesen egy, vagy több pont megszerzésével szinte már a csoportból való továbbjutásunkat is biztosíthattuk volna. Most azonban maradt minden ugyanúgy. Továbbra is jó pozícióban vagyunk. Ugyanazt kell tennünk mint eddig: minden mérkőzésnek a győzelem megszerzésének vágyával kell nekivágnunk és ez nincsen másként a Bajnokok Ligájában sem."

 

Fernandes csalódott volt amiatt, hogy a Vörös Ördögök nem tudtak elég intenzitást kifejteni a találkozó legelején és úgy érzi, a bekapott gólok miatt alapos kielemzéseknek kell történniük a következő napokban.

 

"Minden rosszul alakult és mindent elrontottunk" - lamentált a portugál.

 

"A mérkőzés elejétől kezdve nem tudtunk a megfelelő intenzitással játszani. Korán gólt tudtak szerezni és utána nagyon nehézzé vált számunkra a mérkőzés. Egészen a lefújásig próbálkoztunk, de a gond szerintem az volt, hogy túlzottan későn jöttünk vissza a meccsbe."

 

"Ennél jobb teljesítményre vagyunk képesek; mindenki így érzi. Tudjuk, hogy nem kaphatunk ilyen gólokat, de most itt az ideje, hogy áttekintsük, mit rontottunk el és kijavítsuk a következő meccsre."

 

 

A 26 éves játékos arról is szót ejtett, hogy a Basaksehir produkciója is elismerést érdemel - különösen szervezett, fegyelmezett védekezésükért.

 

"Ha gólt tudsz szerezni és 2-1-es vezetéssel zárul számodra az első félidő, akkor egy kicsit magabiztosabban vonulhatsz az öltözőbe, mint az ellenfél. A második félidőre úgy jöttünk ki, hogy akarunk, játszunk, de így sem tudtunk sok helyzetet kidolgozni. Nem volt kapura tartó lövésünk sem."

 

"Nálunk volt a labda, megpróbáltunk játszani, szabad területeket akartunk kialakítani, de nagyon jól védekeztek, jó meccsük volt. Önfeláldozóak voltak; mindenki feláldozta magát a csapatért. Emiatt pedig számunkra nagyon nehéz volt."

 

Sajnos nem sok ideje marad a Vörös Ördögöknek a múltbeli eseményeket kiértékelni, ugyanis szombati, ebédidőben rendezendő Everton elleni bajnokijukig csak kicsivel több, mint 48 óra fog eltelni az Egyesült Királyságba történő hazaérkezésüktől számítva. Fernandes szerint társaival azonban egyszerűen csak oda kell tenniük magukat, hogy pozitív teljesítményt és jó eredményt tudjanak elérni.

 

"Természetesen mindannyian tudjuk, hogy a bajnokságban nem vagyunk jó pozícióban. Jobban és többet kell teljesítenünk annál, mint hogy azt mondjuk, 'csináljunk valamit másként a következő meccsen', mert nehéz összecsapás vár ránk. A figyelmünknek már arra a feladatra kell irányulnia."


ManUtd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!