Fantasy Premier League GW8 utáni áttekintő

Elérkezett a novemberi válogatott szünet a nemzeti bajnokságokban. Ez remek lehetőséget ad nekünk, hogy körbenézzünk a fantázia világában. Megnézzük, hogy kik azok a menedzserek, akik eddig jól teljesítenek a harcban a fődíjért, ami nem más, mint egy eredeti Manchester United mez.


Premier League aktuális állása

 

A Premier League tabellára pillantva láthatjuk, hogy nem akármilyen szezon van kibontakozóban Angliában. Sok meglepetés csapat teljesít nagyon jól, és bizony előfordulnak szenvedő ,,TOP 6-os” csapatok is.

 

Érdekes lehet hosszútávon a Leicester és Spurs jó szereplése. Utóbbi csapatból Son és Kane párosa rengeteg pontot jelentett már eddig is a menedzsereknek, akik beválogatták őket. Kane különösen sok pontot termelt a csatárok közül. A Soton pillanatnyi jó szereplése is érdekességszámba megy. Persze még nagyon a bajnokság elején vagyunk, ilyenkor a sorsolásnak köszönhetően is alakulhat ki fals kép.

 

Premier League állása november 12-én

 

 

Ha megnézzük a kapott és rúgott gólokat, akkor talán lehet arra következtetni, melyik csapatból érdemes védőt és melyikből csatárt választani. Chelsea rúgta eddig a bajnokságban a legtöbb gólt. De vajon ez a tendencia reális? Meddig maradhat a Spurs és a Leicester elöl? Meddig szenvedhet a Manchester United, Arsenal, City hármas?

 

Jövő az xG mutatók alapján

 

Ahhoz, hogy ezt kiderítsük, a szezon eddigi xG mutatóit hívom segítségül.

 

Talán ez a táblázat segít megérteni mi várható a következő fordulókban. Ami számunkra lényeges a szerzett gólok számához képest, hogy mennyi az xG mutató (azaz az átlagosan elvárható gólmennyiség). A sporttudomány mai állása szerint a nagy eltérések hosszútávon kiegyenlítődnek. Plusz mínusz 1-2 gól nem szokott számítani, de ilyen esetek, mint pédául a Soton és Chelsea +7-es mutatója, az már érdekesebb kérdés. Ugyanis ott jóval túlteljesítenek a támadók annál, mint ami elvárható lenne. A Chelsea-nél ez egyértelműen lehet a támadóminőség miatt. Ettől függetlenül elképzelhető, hogy a Chelsea is vissza fog esni, nem csak a Soton. A Sotontól én ezért is várom majd a mélyrepülést. A Leicester is 4 góllal többet szerzett, mint ami eddig elvárható lett volna. Kérdés, hogy ez hosszútávon kiegyenlítődik-e? Mondjuk egy jó kis decemberi darában.

 

Érdekesség, hogy a Manchester City támadók alul teljesítenek az idei szezonban. Ha ott bekövetkezne egy forma javulás, akkor lehet, hogy érdemes őket választani az elkövetkezendő időkben. Sok pontot termelhetnek a támadók. Persze a Citynél De Bruyne is első számú assziszt felelős, talán az ő formajavulása is várható a következő hetekben.

 

 

Kicsit szomorú lehet az adat, hogy míg az élmezőnyben a Spurs és a Liverpool a játéka alapján 16 és 18 gólra lenne jogosult, addig a United a kialakított helyzetek minőségét tekintve csupán 8 gólra. Azaz fele annyira veszélyes, mint az élen tartózkodók. Sőt még a Brighton és Newcastle is veszélyesebb a maga 11 és 9 xG egységével.

 

ManUtdFanatics.hu liga

 

Nagy örömömre szolgál bejelenteni, hogy összesen 353 menedzser versenyezik nálunk a ligában. Ez is mutatja, hogy mennyien ki szerették volna próbálni, milyen az, amikor ők irányíthatnak. Ilyenkor csak a te felelősséged, kit raksz be a saját csapatodba.

 

Nézzük a jelenlegi TOP 3-t! Remélem nem haragszik meg senki a menedzserek közül, hogy beemelem ide a csapatukat.

 

Jelenlegi 3. helyezett: Metil UTD. 

 

Legutóbbi fordulóban az alábbi csapattal gyűjtött 82 pontot. Összességében pedig már 517 pontnál jár a menedzser.

 

 

Ahogy látjuk, nála is bejött Kane és a csapatkapitányi karszalag esete. Vajon mikor durran ki a Kane lufi? Vagy José mindent rá és Sonra bíz az egész szezonban?

 

2. helyezett jelenleg: Benczu FC

 

A legutóbbi fordulóban 83 pontot szerzett a csapatával. Összességében pedig már 521 pontnál jár.

 

Lessünk be kicsit a színfalak mögé, mely játékosok termelnek itt pontokat.

 

 

A Kane effektusra már ki sem térek. Valamint megfigyelhető, hogy itt is Son és Fernandes is a csapat része. Ha belegondolunk a United mennyire ki van szolgáltatva Fernandes kreativitásának, akkor hosszútávon mindenképp érdemes benne bízni. Főleg mert tizenegyes végrehajtó is.

 

dobpergés…

 

Nézzük a jelenlegi első helyezett menedzsert és csapatot.

 

Yuri Team

 

A legutóbbi fordulóban 68 pontot ért el a csapata. Az igazsághoz hozzátartozik, hogy a túl sok transfer miatt 12 pontot levontak tőle, így ő is 80 pontot ért volna el. Ebből is látszik, hogy az élen nagyon komoly pontátlagokat kell termelni. Összesen 546 pontnál jár. Ha most lenne vége a versenynek, akkor egy boldog Manchester United mez tulajdonosról írnék, de még nagyon messze van a vége.

 

 

Kane – Son – Salah –Walker-Peters – McCarthy az ismétlődő játékosok az első háromban. Vajon ezek a játékosok szereplése a siker kulcsa?

 

Vagy nem csupán ennyin múlik a sikeresség? Mindenesetre gratulálok az eddigi TOP 3-nak. Látszik, hogy nagyon naprakészek a PL világából. A többi 350 embernek pedig azt javaslom, hogy ne adják fel, mert nagyon szoros a mezőny. A TOP 10 nem kevesebb mint 50, a TOP 25 is csak 100, a TOP 100 pedig 113 ponton belül van. Abszolút bármi lehet még.

 

Neked van esetleg olyan játékosod, aki nagyon jó választás volt és csak úgy termeli a pontokat?

 

Oszd meg velünk a komment mezőben. Ha tudod, küld be a csapatod is. Valamint írd le az eddigi tapasztalataidat, és ha van, akkor nyugodtan írj egy jövőbeni prognosztizációt is. Kitől mit vársz, lehet ez negatív és pozitív is.

 

Az én csapatom

 

Mint remélem tudjátok, a Taktikai Mágnestábla rovatban találkozhattok velem általában. De azért én is megpróbálok időt szánni a Fantasy csapatomra, bár volt már egy kettő alkalommal, hogy elfelejtettem rajta éppen állítani, így sérült játékos maradt a kezdőben. Szóval ilyen hibákat ti ne kövessetek el. Megmutatom nekem hogy nézett ki a legutóbbi fordulóban a csapatom. Annyit elárulhatok, hogy nagyon nagy megérzésem volt, hogy a tüzes Fernandes nem hagyja cserben a menedzserét. Így nem csak, hogy a csapatban volt, de bizodalmam okán a CSK szalagot is rápakoltam, csak, hogy tényleg ne legyen gondja az önbizalommal.

 

Jelenleg a 193. helyen szerénykedem. Az év elején a TOP 100-t tűztem ki célul, a jelenlegi 388 pontom pontosan 47 ponttal van ettől elmaradva. Hosszú még a szezon, ezzel nyugtatom magam. :D

 

Legutóbb nem panaszkodhattam én sem, mert 77 pontot sikerült nekem is összelapátolni.

 

Szép United, 193. helyezett. Legutóbb 77 pont, összesen 388.

 

 

Szóval menedzserek, további sok sikert kívánok nektek! Ne adjátok fel, 30 forduló van még hátra a PL-ből. Szóval még nagyon az elején járunk a csatának. Én is megfogadom, hogy több időt fogok szánni a fantázia csapatomra a jövőben! Nézzétek a Premier League-et, benne a United mérkőzéseket és olvassátok a Fanaticset!

 

Nem utolsó sorban használjátok nyugodtan a komment szekciót ebben a rovatban is!

 

A következő forduló párosítása:

 

 

Források:

eredmenyek.com

understat.com


ManUtdFanatics.hu

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!