Fernandes Scholes magasságába érne

A portugál zseni a Vörös Ördögök legendájához hasonlítja játékát.


Paul Scholes egész karrierjét az Old Trafford kötelékében töltötte, 700 fellépésig és 11 bajnoki címig meg sem állt.

 

Egyéni kvalitásait ritkán, de Sir Alex Ferguson csapatában betöltött kulcsszerepét sűrűn kiemelték 20 éves manchesteri pályafutása során.

 

Bruno gyorsan felvette a ritmust a góltermelést illetően a Unitednél, maga számára pedig Pault tartja ezzel kapcsolatban követendő mintának.

 

"Talán hasonlít a játékom Scholeséhoz. Ő gyakran ért fel a tizenhatoson belülre is, góllövésből és asszisztokból is rendre kivette a részét" – mondta a 26 éves labdarúgó.

 

"Mókás volt a tavalyi szezonban, mikor a Brugge együttesét fogadtuk, az étkezőben voltam Freddel, a televízióban pedig Paul góljait adták. Leragadtunk és végig néztük az összes találatát."

 

"Azt mondtam Frednek, hogy Scholest kellene lekopíroznia, neki is fel kell érnie a kapuhoz, különben sose lő gólt. Azon a meccsen végül kétszer is megzörgette az ellenfél hálóját."

 

 

"Sokra tartom Pault, de gyerekkoromban, mikor karrierje csúcsán volt, kevés angol meccset adtak Portugáliában. Talán Spanyolország közelsége miatt több összecsapást közvetítettek onnan, szóval leginkább az ottani nevek forogtak akkoriban a köztudatban."

 

"Számomra Scholes a világ egyik legjobb középpályása. Angliában Frank Lampard és Steven Gerrard óriási legendák, főleg a góljaik száma miatt, viszont Scholesnak mindenkinél nagyobb befolyása volt a pályán a játék alakulására."

 

"Mielőtt ezt az állítást bárki kérdőre vonná, elmondom, hogy nem láttam minden szigetországi középpályást játszani… Viszont úgy gondolom, az előző generációból ők hárman emelkednek ki igazán, számomra pedig Scholes volt a legnagyobb közülük."


Goal.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!