De Gea "otthon érzi magát" Manchesterben

Jövőre lesz egy évtizede annak, hogy David de Gea 20 évesen, egy sokra hivatott kapusként csatlakozott a Manchester Unitedhez.


A legendás Edwin van der Sar utódjának választott vékony spanyol fiúra szinte azonnal nagy nyomás helyeződött a most szombati ellenfél, a West Bromwich Albion elleni Premier League debütálása alkalmával, miután nem tudta kapujától távol tartani a birminghamiek csatárát, Shane Longot. Az alkalmazkodás és a média által teljesítménye folyamatos monitorozása után azonban a világ egyik legjobbja lett posztján.

 

A csapat legutóbbi, Everton ellen 3-1-re megnyert meccsén töltötte be 30. életévét, amely alkalomból az Inside United arra kérte, hogy emlékezzen vissza az Old Traffordon töltött időszakára, amely során többek között négy alkalommal is az év játékosának megválasztották.

 

"Nos, én továbbra is ugyanaz az ember vagyok, de mostanra sokkal érettebbé váltam" - kezdte David, amikor arról kérdezték, hogy milyen volt a személyisége a klubhoz való csatlakozásakor, 2011-ben.

 

"Egy hatalmas klubhoz igazoltam, ahol más volt a nyelv, a kultúra és minden. Egyértelműen sokkal érettebbé váltam és játékosként is rengeteget fejlődtem. Nagyon hálás vagyok az eddig itt töltött évekért és mit is mondhatnék? Lenyűgözőek voltak."

 

"Csodálatos dolog itt lenni és hogy őszinte legyek, otthon érzem magamat Manchesterben."

 

"Szerintem az ember tanulhat a hibáiból, elkezd felnőni, az élet pedig nehéz helyzeteket dob elé. Természetes, hogy tanulhatunk ezekből, különösen a rosszakból, mert ilyen az élet, nemde?"

 

"Rengeteg mindent tanultam, nehéz közülük csak egyet kiemelni. Nehéz kimondani, de abból különösen sokat lehet tanulni, ha valami nem sikerül jól és nehéz időszakot élünk meg, főleg a mai világban. Rengeteg olyan ember van, aki megpróbál lehúzni."

 

"Minden oldalról ezt kapjuk, de hinni kell önmagunkban és bíznunk kell abban, amit csinálunk. 100 százalékos teljesítményt kell nyújtani minden egyes edzésen és mérkőzésen, mert az élet nem áll meg egy pillanatra sem. Minden egyes napon bizonyítani kell azt, hogy képesek vagyunk fejlődni és boldognak lenni, ez a legfontosabb dolog."

 

"Természetesen ugyanaz a személyiség vagyok, de több tapasztalattal rendelkezem, sok dolgon keresztül mentem már és minden területen több dolgot éltem már meg."

 

 

30 éves korában még számtalan dolgot érhet el De Gea pályafutása során és szeretné, ha további aranyérmeket adhatna eddigi egyetlen Premier League bajnoki címéhez, az Old Traffordon pedig boldognak érzi magát.

 

"Az évek gyorsan elrepültek" - tette hozzá.

 

"Voltak jó és rossz időszakok egyaránt, de én már nem lamentálok ezen."

 

"Nagyon elégedett vagyok mindennel, amim van és amit elértem és várakozással tekintek a jövőbe, amely remélhetőleg még sok-sok évet hoz el számomra a pályán. Egy ilyen klubnál, ilyen szinten játszani ennyi évig nem könnyű, szóval büszke vagyok rá és szeretném még folytatni a továbbiakban is!"


ManUtd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!