Mata támogatja Garnert fejlődésében

Juan Mata meg van róla győződve, hogy a Manchester United fiatal saját neveléséből, James Garnerből klasszis középpályás válhat.


A Vörös Ördögök akadémiájának neveltje a szezont kölcsönben a másodosztályú Watfordnál tölti annak érdekében, hogy folytassa tanulási folyamatát. Lenyűgöző munkabírása és tanulási vágya mindenképpen a 19 éves játékos mellett szólnak, Mata szerint pedig az Aon Training Complex-ben ő is folyamatos támogatásban részesítette ifjú kollégáját.

 

A Lódarazsak hivatalos honlapjának adott legutóbbi interjújában Garnert arról kérdezték, ki volt eddig a legjobb futballista, akivel valaha együtt játszhatott, amelyre így felelt:

"Volt már lehetőségem néhány igazán klasszis játékossal egy csapatban szerepelni. De közülük is ki kell emelnem Juan Mata klasszisát."

 

"Minden értelemben klasszis - a labdaérintései, a passzai, ahogyan beszél hozzád a pályán és azon kívül - ő egy igazán nagyszerű fickó."

 

A United Review által a keddi Istanbul Basaksehir elleni Bajnokok Ligája mérkőzésre megjelenő meccsmagazinba Mataval készülő interjú során felidézték neki az alábbi nyilatkozatot, amely kapcsán így reagált:

"Ő egy nagyszerű barát, ezért beszél ilyen szépen rólam!" - mosolygott Mata.

 

"Mindig is azt gondoltam, hogy ő egyike azon játékosoknak, aki ha képes folytatni az akadémián megkezdett útját és tovább fejlődni, akkor egy nagyon, de nagyon jó középpályássá válhat."

 

"Nagyon kedvelem őt; ahogyan megjátsza a labdát, az eszességét, ahogyan mindig előrefelé néz, keresi a lehetőséget a passzolásra és a hozzáállását, amikor nem nála van a labda. Szóval bármikor is volt itt közöttünk, mindig megpróbáltam biztatni és elmondani neki, hogy mit gondolok, milyen játékos fog válni belőle."

 

"Mindig megpróbáltam motiválni és önbizalmat adni számára, mert szerintem ilyen életkorban bizalomra és magabiztosságra van szüksége egy játékosnak - nem csak a menedzsertől, de emellett a csapattársaktól is."

 

"Minden jót kívánok számára a Watfordnál, biztos vagyok benne, hogy nagyon jól fog teljesíteni a továbbiakban is."

 

"Ő egy nagyszerű srác, remek játékos és ahogyan már korábban is említettem, napról-napra rengeteget fejlődik."

 

 

Garner a Watford hétvégi, 1-1-re végződött QPR elleni bajnokiját a kispadon ülte végig. Miután az utóbbi időszakban folyamatos játéklehetőséget kapott, ezért abban reménykedhet, hogy a szerdai, Bristol City elleni összecsapáson már újra a csapatban lehet a feljutásért harcban lévő klubnál.

 

A Championship tabellájának élén átvette a vezetést a Norwich City, de a Watford csak két ponttal lemaradva áll mögöttük az ötödik helyen, míg a hétközi rivális Bristol City jelenleg a harmadik.

 

Megkérdezték Juant arról is, hogy a fiatalokkal való együtt dolgozás az edzőpályán olyan dolog-e, amit fontolgat a jövőben, de ő jelenleg csak és kizárólag aktuális feladatára koncentrál, azaz hogy a Manchester United felnőtt csapatával gyűjtögessék a pontokat és győzelmeket a különböző sorozatokban.

 

"Hogy őszinte legyek, nem tudom" - válaszolta.

 

"Igazából fejben most teljes egészében csak arra koncentrálok, hogy a pályán tegyek a csapat érdekében."

 

"Természetesen amikor egy új játékos kerül a klubhoz, vagy egy fiatal felkerül hozzánk az akadémiáról, megpróbálok nekik segíteni. Tudom, hogy mennyire nehéz újként megérkezni egy professzionális futball környezetbe, úgyhogy ily módon próbálok segíteni. Persze számomra a legfontosabb cél, hogy szeretném élvezni a saját játékomat és továbbra is sokat játszanék, mert úgy érzem, hogy még képes vagyok pluszt adni a csapatnak."


ManUtd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!