Solskjaer Maradonaról

Ole Gunnar Solskjaer is reagált Diego Maradona halálára, akit a világ valaha volt legjobb játékosaként jellemzett.


Az 1986-os világbajnok szerdán (november 25.), 60 éves korában hunyt el, amely megrázta az egész sportvilágot, Buenos Airestől Nápolyig.

 

Most pedig a Manchester United menedzsere emlékezett meg róla a maga skandináv módján.

 

Amikor "az Aranyfiú" becenevű játékosról kérdezték a Southampton elleni bajnokit megelőző sajtótájékoztatóján, a norvég szakember csapongásba kezdett azt illetően, hogy milyen volt számára a pályája csúcsán lévő Maradonát játszani látni.

 

"Szomorú nap volt" - lamentált Solskjaer.

 

"Számomra mindig is Diego Maradona marad a legjobb játékos, akit élőben láthattam játszani."

 

"Szerencsésnek mondhatom magamat, hogy Osloban láthattam játszani az argentin válogatottal Norvégia ellen. Kikaptak 1-0-ra az 1986-os világbajnokság előtt! Emlékszem, ahogy egy norvég játékos, Kjetil Osvold becsapta egy cselével, amiről azt gondoltam, ez fantasztikus."

 

 

A mérkőzést követően az akkor 13 éves Ole személyesen is találkozhatott azzal a játékossal Maradona személyében, aki néhány hónappal később világbajnoki címig vezette hazáját Mexikóban, ahol a torna legjobbjának is megválasztották.

 

"A mérkőzés után ott maradtam a stadionnál, arra várva, hogy közelebbről is megpillanthassam őt" - tette hozzá Solskjaer, aki saját utcai futball csapatát 'Maranico'-nak nevezte el Maradona, Michel Platini és Zico iránti tiszteletéből.

 

"Sikerült is megérintenem a vállát, ahogy elsétált a tömeg mellett!"

 

"Azóta már volt szerencsém találkozni vele az Old Traffordon is, ő pedig egy olyan ember volt, aki hihetetlen tehetséggel rendelkezett a pályán, az arcán pedig mindig mosolyt láthattál."

 

"Szóval azt kell hogy mondjam, ez egy szomorú nap volt és számomra ő a valaha volt legjobb játékos."


ManUtd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!