Bruno: Edi kiszagolja a gólt

Bruno Fernandes szerint Edinson Cavani azon képessége, hogy "ki tudja szagolni a gólt" volt a legfőbb oka annak, hogy az uruguayi támadó a kispadról beállva a Manchester United fordításának katalizátora tudott lenni a vasárnapi, Southampton elleni győzelem során.


A 33 éves csatár a szünetet követően, 2-0-s hátránynál állt be. Aztán előbb az 59. percben előkészítette Fernandes szépítőgólját, majd kétszer fejjel volt eredményes, amelyekkel a hosszabbításban maguk javára fordították a mérkőzést a manchesteriek, majd meg is nyerték.

 

Fernandes örömmel látta, hogy Cavani ilyen hatással tudott lenni a játékukra, emellett pedig kiemelte a labda nélküli mozgásának fontosságát, amelyből már kaphattunk némi ízelítőt a hétközi, Istanbul Basaksehir elleni Bajnokok Ligája győzelem során is.

 

"Ha olyan csatárok vannak a pályán, akik sokat mozognak, az lehetőséget nyújt arra, hogy több labdával játszuk meg őket, ez pedig nagyon jó" - kezdte Bruno.

 

"Szerintem minden rendelkezésünkre álló csatárunk különböző opciókat jelent számunkra a támadójátékban. Nem akarok személyeskedésbe menni Edi vagy más játékos kapcsán, mert nem lenne fair, de Edinek rendelkezésre állnak a szükséges képességei, ezt pedig mindenki tudja."

 

"Számomra ő egyike azon csatároknak, aki képes kiszagolni a gólt, amelyre kétszer is láthattunk ma példát. Megérezte a gól szagát, rendelkezned kell az érzéssel ahhoz, hogy két ilyen gólt szerezz. Amint néhány hete és hónapja már többször is elmondtam, Edi segítségünkre lesz és már most is tevékenyen hozzájárul a csapat teljesítményéhez. Számomra a legjobb meccse, amin pályára lépett, a Basaksehir ellen volt a Bajnokok Ligájában, de arról senki nem beszél, mert nem lőtt gólt, pedig lenyűgöző játékkal rukkolt elő. Rengeteget segít és a jövőben is egyre inkább így lesz."

 

Bruno eddig is lenyűgöző statisztikai adatai tovább javultak a Southampton ellen, ugyanis 36. klub színeiben lejátszott mérkőzésén már 35. és 36. alkalommal vett részt a csapat góljának megszerzésében - amelyek közül 22 gólt és 14 asszisztot jegyez. A portugál játékosnak örömére szolgál, hogy ismételten hozzá tudott járulni a Vörös Ördögök győzelmének megszerzéséhez, de ismételten kihangsúlyozta, hogy számára a csapat érdeke előbbre való, mint az egyéné.

 

 

"Boldogan segítem a csapatot. Természetesen a gólpasszom nem igazán volt az [nevet], de elfogadom!" - tette hozzá.

 

"Boldog vagyok, hogy nyertünk. Természetesen minden egyes játékos gólt akar szerezni. Az a legfontosabb, hogy odafigyeljünk a többiekre és a lehető legjobb helyzetben lévőt játsszuk meg. Továbbra is nyernünk kell, mert a bajnoki tabella élére akarunk kerülni, ezért pedig meg kell harcolnunk."

 

"Egy nagyon nehéz ellenféllel szemben kellett megmérettetnünk magunkat. Szerintem, ha nem vesszük figyelembe a nagy klubokat, ahogyan Angliában nevezik őket, akkor a Southampton az a csapat, amelytől a legmagasabb szintű futballt láthatjuk a Premier League-ben. Minőségi játékosokkal rendelkeznek, sokat futnak, harcosak. Nagyon jó minőséget képviselnek és emiatt nagyon nehéz legyőzni is őket. Azt gondolom, hogy az az áldozat, amelyet meghoztunk a második félidőben és ahogyan kisegítettük egymást, fantasztikus volt. Jól játszottunk az első játékrészben is, de pontrúgások után gólokat kaptunk, ezen pedig dolgoznunk kell, mert emiatt nem lehetünk maximálisan elégedettek."

 

Amikor arról kérdezték, hogy milyen volt együtt játszani a középpályán a Premier League-ben kezdőként ezúttal debütáló, jó benyomást keltő Donny van de Beekkel, Bruno így felelt:

"A csapatunkban minden középpályás magas minőséget képvisel. Donny rengeteg kimagasló képességgel rendelkezik. Tudjuk, hogy képesek vagyunk együtt játszani, ahogyan a csapat többi tagjával is. Mindenki rendelkezik a szükséges kvalitásokkal, ismerjük egymást."

 

"Ma játszottunk három középpályással, a következő meccsen pedig ki tudunk állítani másik három vagy négy játékost. Nem számít, hogy ki van a pályán, mert mindenki a megfelelő szintet képviseli és mindenki képes együtt játszani a másikkal és a különbséget jelenteni a csapat számára. Donny-nak nagyon jó meccse volt, de Fred és Nema [Matic] nagyon fontosak voltak számunkra. Végig csak dolgoztak és dolgoztak. Ők voltak az a két játékos, akik nyugtatták a játékot és járatták a labdát. A második félidőben ez kulcsfontosságú volt, emellett pedig rengeteg labdát is szereztek és sokat futottak."


ManUtd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!