Beharangozó: RB Leipzig - Manchester United

Idegenben zárja a Bajnokok Ligája csoportmérkőzéseit Ole Gunnar Solskjaer csapata, a tét pedig nem kicsi.


Múlt hét szerdán elég lett volna 1 pontot szereznie a PSG ellen a norvég menedzser csapatának, ám hazai pályán vereséget szenvedtek a francia bajnoktól a Vörös Ördögök. Ezzel pedig igencsak izgalmassá tették a BL csoportkör legutolsó fordulóját. Jelen állás szerint a United, a PSG és a Leipzig is 9 pontos a csoportban. Az már biztos, hogy mindhárom csapat továbbjut. Ketten a BL-ben maradnak, egy csapat pedig az Európa-ligában folytatja a versengést.

 

A United csak azon esetekben tud első helyen végezni a csoportjában a keddi találkozót követően, ha győz, vagy legrosszabb esetben döntetlent játszik a lipcsei csapat ellen, míg a másik mérkőzésen a PSG döntetlent játszik, vagy kikap Párizsban a Basaksehirtől. Jelen helyzetben rendkívül fájó a nagyszerű kezdést követően a törökök ellen elszenvedett idegenbeli vereség. Mindent figyelembe véve bízunk a csapat idegenbeli sikerében, hiszen a szezonban egyértelműen elmondható (kivéve a Basaksehir elleni találkozót), hogy a Vörös Ördögök vendégként acélosabb teljesítményt nyújtanak mint hazai pályán.

 

A különböző variációk az alábbi ábrán láthatók:

 

 

A németek mindkét hazai BL mérkőzésüket megnyerték. A Basaksehirt 2-0-ra míg a PSG-t 2-1-re győzték le. Hétvégén a Bayern München ellen tudtak elérni egy 3-3-as döntetlent, ami remek eredménynek számít a lipcsei csapattól. A Vörös Ördögök szombaton a bajnokságban ismét hátrányból felállva tudtak magabiztos győzelmet aratni a West Ham ellen idegenben.

 

A németek részéről a védelem egyik alapembere, Upamecano kényszerül kihagyni a találkozót sárga lapok miatt, míg a manchesteri csapat részéről Fred tölti eltiltását a PSG elleni kiállítását követően. Az eltiltások mellett néhány hiányzót leszámítva majdnem mindkét csapat teljes kerettel számolhat a kedd esti találkozó előtt.

 

 

Akik hiányozhatnak:

 

Leipzig: Henrichs (Achilles sérülés), Klostermann (térdsérülés), Upamecano (eltiltás)

 

United: Jones (térdsérülés), Fred (eltiltás), Martial (sérülés), Cavani (sérülés)

 

 

Érdekességek:

 

A Manchester United legutóbbi két idegenbeli német csapat ellen játszott Bajnokok Ligája mérkőzését egyaránt elveszítette. 2014 áprilisában a Bayern München ellen 3-1-re, majd 2015 decemberében a Wolfsburg ellen 3-2-re.

 

A Leipzig negyedik alkalommal találkozik angol együttessel a nemzetközi porondon. Az első két ilyen találkozóját megnyerte a Tottenham ellen mielőtt vereséget szenvedett volna az Old Traffordon a Vörös Ördögöktől.

 

A United legutóbbi 6 idegenbeli BL találkozóján vagy győztek az angolok vagy kikaptak. Legutóbb az idei kiírásban szenvedtek vereséget a Basaksehir csapatától.

 

A lipcsei csapat legutóbbi 3 hazai Bajnokok Ligája mérkőzését megnyerte és ezeken csak 1 gólt kaptak.

 

Ole Gunnar Solskjaert menedzserként 9 Bajnokok Ligája találkozóból 5 alkalommal legyőzték az ellenfelek, a másik négy találkozót pedig megnyerte a norvég csapata. Egyetlen edző sem szenvedett 6 vagy több vereséget az első 10 BL mérkőzésén angol csapatot irányítva.

 

A Leipzig a Bajnokok Ligája idei kiírásának legjobban védekező csapata. Átlagban 8,4 passzt engedtek az ellenfeleknek labdavesztés után.

 

Marcus Rashford ebben a BL szezonban 3 olyan gólt is szerzett, amikor legalább 5 métert tett meg egymaga a labdával, miután a játékszer hozzá került. Ez az idei szezon legjobb mutatója ebben a kategóriában az összes játékos közül.

 

A németek szélsője, Angelino ebben a BL szezonban 4 gólban vállalt szerepet (2 gól és 2 gólpassz). Az egyetlen spanyol játékos, aki ennél jobb mutatóval rendelkezik az Alvaro Morata a Juventusból (6 gól és 1 gólpassz).

 

A United támadója, Marcus Rashford 6 gólt jegyez a BL idei csoportkörében. Egyetlen angol játékos sem szerzett még 7 vagy több gólt a csoportmeccseken egy szezonon belül. A United játékosai közül az egyetlen, aki 8 gólig jutott az a holland Ruud van Nistelrooy volt 2004/05-ben.

 

 

Egymás elleni statisztika:

 

Bajnokok Ligája - 1 mérkőzés - 1 United győzelem (5-0) - 2020.10.28.

 

 

A csapatok teljesítménye a Bajnokok Ligája csoportmérkőzésein:

 

Leipzig: GY, V, GY, V, GY

 

United: GY, GY, V, GY, V

 

 

A csapatok legjobb góllövői a Bajnokok Ligájában:

 

Leipzig: Angelino 2 gól

 

United: Rashford 6 gól, Fernandes 3 gól

 

 

Bajnokok Ligája csoportkör, 6. forduló

RB Leipzig - Manchester United

Red Bull Arena, 2020.12.08. 21:00

 

A találkozó játékvezetője: Antonio Mateu Lahoz

 

 

Lehetséges kezdőcsapatok:

 

Leipzig: Gulácsi - Angelino - Halstenberg - Konaté - Mukiele - Kampl - Sabitzer - Nikunku - Forsberg - Olmo - Poulsen

 

United: Henderson - Telles - Shaw - Maguire - Lindelöf - Wan-Bissaka - McTominay - Pogba - Van de Beek - Fernandes - Rashford

 

 

ManUtdFanatics.hu tipp: 1-1

 

A mérkőzést a Spíler 2 TV élőben közvetíti.


ManUtdFanatics.hu

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

TV műsor

RB Leipzig - Manchester United

Bajnokok Ligája csoportmérkőzés, ÉLŐ

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!