RB Leipzig 3-2 Manchester United

Három gólt adott a United a Lipcsének, utána bár sikerült kettőt rúgni, de az kevés volt, így az Európa-ligában folytatja a csapat.


Üres lelátók előtt játszották a mérkőzést a csapatok, melyen a hazaiaknak mindenképp nyerniük kellett a továbbjutáshoz - ha a PSG hozza meccsét - míg a Unitednek egy döntetlen is elég volt az egyenes kieséses szakaszhoz.

 

Visszakerült a kezdőbe többek között Shaw, Fernandes és Matic is. Cavani és Martial nélkül Rashford volt legelöl.

 

A 2. percben megszerezte a vezetést a Lipcse. Bal szélről szállt be egy beadás, Wan-Bissaka vajon miért azt az embert fogta, akire Lindelöf figyelt, azt nem tudni, így Angelino egyedül maradt és nem is tévesztett, a hosszú alsóba lőtt, 1-0 a hazaiaknak!

 

Nem sokkal később a gólszerző ismét lövésig jutott, Wan-Bissaka ezúttal sem volt a helyzet magaslatán, azonban De Gea ezúttal védett.

 

A 8. percben hatalmas lehetőség adódott Greenwood előtt, azonban Gulácsi vetődve hárított. Ebben több volt!

 

Öt perccel később megint Angelino volt az egyik főszereplő, Wan-Bissaka ezúttal sem jött ki győztesen a párharcból, a balról érkező beadást Haidara lőtte kapuba, már kettővel vezetett a Lipcse.

 

Kezdett éledezni a United, de mindez egyelőre csak egy szabadrúgást adott, amit azonban Fernandes a sorfalba lőtt.

 

Wan-Bissaka megint bakizott; a középpályán akart sarkazni két ember szorításában, ami nem sikerült, ebből épített támadást a hazai gárda, Shaw mentett szögletre végül. A sarokrúgás után kapufa, majd Orbán révén gól született, de szerencsére a magyar válogatott védő lesen volt, így maradt a 2-0.

 

McTominay labdaszerzés után nagyszerűen indította Rashfordot, aki kapura tört, de Orbán szerelte őt a tizenhatos előtt. Vajon mire várt ennyit a csatár?

 

Nehéz második félidőre számíthattak a manchesteriek, akik komolyan bealudtak a meccs elején, utána pedig nem tudtak felpörögni igazán.

 

A szünetben cserét eszközölt Solskjaer, a gyengén focizó Telles helyett Van de Beek lépett a gyepre, ezzel pedig szerkezetet is váltottak a Vörös Ördögök, 4 védővel folytatta a csapat a találkozót.

 

Óriási fölényben játszottak Fernandesék, a Lipcse alig tudott kijönni térfeléről.

 

Rashford lövése még kapu mellé ment, de Fernandes bombájánál már nyújtóznia kellett Gulácsinak.

 

A 68. percben kiváló helyről lőhetett szabadrúgást Fernandes, de sajnos a lécet találta el.

 

Egy perccel később újabb gólt szerzett a német gárda. Egy beadás megpattant, így jutott el Kluivert elé, aki átemelte a rendkívül pocsékul kimozduló De Geát. Hihetetlen, hogy vonalról ha ki kellene jönni, abból nem sok köszönet van a spanyol kapus esetében. 3-0 a hazaiaknak.

 

McTominay akart gyorsan szépíteni, de Gulácsi nagyot védett a skót lövésénél. Greenwood is próbálkozott, de ő nem talált kaput. Megint Greenwood került helyzetbe, Gulácsi védett nagyot.

 

A 74. percben Fernandes bombáját tolta léc fölé Gulácsi. Ezekben a pillanatokban nagy nyomást helyezett a magyar portás kapujára a manchesteri csapat.

 

Öt perccel később Pogba felívelése után Greenwood harcolt Konatével és ki is harcolt egy büntetőt. Bruno állt a labda mögé és bevágta a jobb alsóba, 3-1!

 

Két perc múlva már 3-2 lett az állás. Egy szöglet után Pogba fejelt, megpattant Maguire-ön, egy védőn és Gulácsin is, így jutott a hálóba a labda, 3-2!

 

A 94. percben Pogba beadásába ért bele rosszul Mukiele, Gulácsiban azonban elakadt a játékszer.

 

Igen sokan magukba nézhetnek ezen mérkőzés után. A pályára lépő játékosok közül elsősorban Wan-Bissaka és De Gea volt nyakig benne a gólokban, Telles teljesítménye sokat nem emelt a csapaton, akárcsak Van de Beeké, aki bár kapott 45 percet, csak futkározott ide-oda, sokszor a helyét nem találva.

 

Nagy kudarc ez, főleg azután, ahogy kezdte a sorozatot a csapat.

 

Bajnokok Ligája, csoportkör
RB Leipzig 3-2 Manchester United
Red Bull Arena

 

Vezette: Antonio Mateu Lahoz (ESP)

 

RB Leipzig: Gulácsi - Mukiele, Konate, Orbán, Angelino(Halstenberg 87.) - Sabitzer, Haidara, Kampl(Adams 75.) - Nkunku, Forsberg(Poulsen 56.) - Olmo(Kluivert 56.)
Nem használt cserék: Tschauner, Martinez, Wosz, Martel, Sorloth

 

United: De Gea - Wan-Bissaka(Fosu-Mensah 78.), Lindelöf(Tuanzebe 78.), Maguire, Shaw(Williams 61.) - McTominay, Matic(Pogba 61.) - Greenwood, Fernandes, Telles(Van de Beek 46.) - Rashford
Nem használt cserék: Henderson, Grant, Mata, Bailly, Ighalo, James

 

Gólszerző: Angelino 2', Haidara 13', Kluivert 69' illetve Fernandes 80'(11-es), Pogba 82'

 

Sárga lap: Mukiele, Sabitzer, Kluivert, Adams illetve Fernandes, Shaw, Maguire, Williams, Lindelöf


ManUtdFanatics.hu

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!