Solskjaer reakciója a City elleni döntetlenre

Ole Gunnar Solskjaer úgy érzi, hogy a Manchester United jól reagált a hétközi kisiklásra azzal, hogy 0-0-s döntetlent értek el a Manchester City ellen.


Rangadó elemzés

"Szoros meccs volt. Két jó csapat részéről. Az előző szezonban sikerült legyőznünk őket néhány alkalommal, de azok más meccsek voltak, mi pedig kontratámadásokra játszottunk. A mai volt az az összecsapás, amelyen a legtöbbet tudtuk nyújtani labdabirtoklás és a mérkőzés irányítás szempontjából. Sokkal inkább távol tudtuk tartani őket a tizenhatosunktól, mint azokon a meccseken [az előző szezonban], de azért így is volt néhány nagy pillanatuk."

 

Voltak helyzetek

"Megnyerhettük volna. Nagyon boldog vagyok a hozzáállás, a szellemiség és a kedd esti események utáni talpraállás miatt. Nagy csapás, hatalmas kudarc volt az számunkra természetesen. David fantasztikus védést mutatott be [Riyad] Mahrez helyzeténél, Harry pedig kétszer is kulcsfontosságú pillanatban blokkolt [Raheem] Sterling és szerintem [Kevin] De Bruyne helyzeteinél. Nagyszerűek voltak, de azt kell mondjam, hogy az egész védekezésünk az volt. Jól álltunk a lábunkon. Csapatként remekül tartottunk össze. Nagyon jól teljesítettünk. Az ellenfelünk nem tudott túlzottan sokszor nehéz pillanatot okozni számunkra, de természetesen mi is szerettünk volna gólt szerezni."

 

Veszélyes pontrúgások

"Szögletből volt egy veszélyes fejese Harry-nek [Maguire], amelyet Scott McTominay közelről bekotorhatott volna a túloldali kapufánál. Victor [Lindelöf] is több veszélyes fejessel jelentkezett és Marcusnak [Rashford] is volt néhány kiemelkedő pillanata. Megnyerhettük volna az összecsapást, de nem így alakultak az események. Szerintem egy kicsit fizikális és magasságbeli előnyünk volt, emiatt ezen dolgoztunk tegnap is és majdnem ebből is született meg az a gól, amelyre szükségünk lett volna."

 

 

A VAR közbeavatkozása

"Én nem láttam, hogy Marcus valószínűleg egy cipőnyivel lesen állt, ahogyan azt se, hogy a labda elrúgásának pillanatában ki hol helyezkedett, szóval csalódott voltam, hogy ez lett a döntés. De összességében talán a döntetlen volt az igazságos eredmény, ezzel pedig mindenki elégedett és boldog lehet."

 

Lenyűgöző Maguire

"Az előbbiekben arról beszéltem, hogy David milyen nagyszerű védést mutatott be. Talán ez kerül majd be a szalagcímekbe, de talán mégse, mert ő ezzel csak a feladatát végezte. Harry számos blokkot mutatott be és szerintem nagyon jól állta a sarat. Az egész csapatra is ugyanez igaz, ezért pedig dicséretet érdemelnek. Tudom, hogy mentálisan mennyire nehéz volt számukra az elmúlt néhány nap, ahogyan számomra is, a kedd esti csalódást követően. Összeszedték magukat és hoztak egy megfelelő eredményt, amely során lehoztuk kapott gól nélkül a meccset, ezzel pedig mehetünk tovább előre."

 

Legjobb teljesítmény a City ellen

"Számomra a pohár mindig félig tele van. Így kell ezeket a dolgokat nézni. Amióta én vagyok a csapat edzője, ez volt a legjobb City elleni teljesítményünk. Eredmény tekintetében nem a legjobb, de teljesítményben igen."


ManUtd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!