Solskjaer: Nagy pillanat előtt állunk

Ole Gunnar Solskjaer szerint a Manchester Unitedre "nagy pillanatok" várnak a következő hetekben, a hektikus karácsonyi időszak pedig alapvetően meghatározhatja majd számukra, hogy képesek lesznek-e harcban maradni a bajnoki cím megszerzéséért ebben a szezonban.


A hétvégi eredmények értelmében a United öt pontos hátránnyal rendelkezik az éllovasokhoz képest a Premier League tabelláján úgy, hogy egy mérkőzéssel kevesebbet játszottak, Solskjaer szerint pedig a következő 17 napban lejátszandó 6 találkozójuk, kezdve a csütörtöki, Sheffield United elleni idegenbeli összecsapással, megmutathatja, hogy reális esélyük van-e 2013 után először bajnoki címet szerezni.

 

"Szerintem Karácsonykor a rövid idő alatt lejátszandó sok mérkőzésnek köszönhetően lesznek helycserék a tabellán" - kezdte Solskjaer.

 

"Egy mérkőzéssel kevesebbet játszottunk, de ez egy nagyon fontos pillanata a szezonnak. Előbb jön a Karácsony, aztán az új év, majd kezdjük az FA-kupa menetelést, amely után majd tisztább lesz számunkra, hogy hol is állunk."

 

"Most a Sheffield United és a Leeds United elleni mérkőzésekre koncentrálunk."

 

Solskjaer a szombati, Manchester City elleni 0-0-s döntetlenjüket csapata "legjobb teljesítményeként" értékelte a derbiken, mióta ő ül a csapat kispadján, annak ellenére, hogy az Old Traffordon csak két kapura tartó lövést tudtak produkálni.

 

 

A Vörös Ördögök hozzáállása számos kritikát vont maga után, de Solskjaer védelmébe vette támadásbeli teljesítményüket, különösen a top 6 elleni hazai mérkőzések tekintetében, ugyanis a Tottenham, Chelsea, Arsenal és City alkotta kvartett ellen csak egyetlen gólt tudtak szerezni.

 

"Ha összehasonlítjuk a mostani góltermelékenységünket a tavaly ilyenkori számainkkal, akkor sokkal előrébb tartunk a gólátlag tekintetében, legyen szó hazai vagy idegenbeli mérkőzésről, az ugyanis nem számít" - tette hozzá.

 

"Szerintem a csapatok, és ez igaz a nagy klubokra is, sokkal nagyobb hangsúlyt fektetnek ellenünk a védekezésre és boldogok egy döntetlen elérésével."

 

"Ez természetesen kihívást jelent számunkra, de szerintem már számtalan mérkőzésen bizonyítottuk, hogy képesek vagyunk helyzeteket kidolgozni. Szerintem bizonyos pillanatokban tudtunk gólokat szerezni és sok helyzetet kidolgozni, emellett pedig sokkalta több módon voltunk képesek eredményesek lenni."


ESPN

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!