Ole: Henderson sokat profitált a sheffieldi kölcsönidőszakokból

A Manchester United menedzsere, Ole Gunnar Solskjaer hiszi, hogy Dean Hendersont tapasztalatszerzései a Sheffield Unitednél nagyban segítették abban, hogy fejlődjön és érettebbé váljon.


Az angol válogatott hálóőr két szezont töltött kölcsönben a Pengék kötelékében és nagyban hozzájárult előbb a 2018/19-es szezonban a Championshipből való feljutásukhoz, majd az előző idényben ahhoz, hogy Chris Wilder legénysége az előkelő 9. helyen végezzen újoncként a Premier League-ben.

 

Dean nyáron tért vissza anyaklubjához a Bramall Lane-en töltött két évét követően és azóta öt alkalommal ölthette magára a Vörös Ördögök felnőtt csapatának mezét tétmérkőzésen.

 

A saját nevelésű kapus első, egykori klubjához való csütörtöki visszatérését megelőzően Ole-t arról kérdezték, hogy mit gondol Dean sheffieldi időszakáról.

 

"Ez jól példázza, hogy néhány kölcsönadás mennyire gyümölcsöző eredményt hozhat" - mondta a norvég menedzser szerdán, hivatalos mérkőzés előtti sajtótájékoztatóján.

 

"Természetesen Dean nagyon keményen dolgozott azért, hogy a ranglétra minden fokát megjárva végezzen a klubunk akadémiáján, majd a Sheffield Unitednél eltöltött két évét követően egy igazán érett, minőségi kapusként tért vissza közénk."

 

"Már rengeteg tapasztalatot gyűjtött ott a feljutás kivívásával is, de a Premier League-ben töltött szezonja tavaly nagyon hasznosnak bizonyult számára és számunkra egyaránt."

 

"Hozzánk történő visszatérése óta már bemutatkozhatott az angol felnőtt válogatottban is és úgy érzem, hogy egyre jobban elsajátítja a Man United játékstílusát."

 

 

Henderson a Sheffield United színeiben tavaly lejátszott 36 bajnokijából 13 alkalommal meg tudta őrizni kapuját a bekapott góltól Chris Wilder messze földön híres háromvédős szisztémája mögött védve.

 

Bár Ole úgy érzi, hogy a manchesteriek játékrendszere és stílusa sokban különbözik, a kölcsönjáték során elsajátított alapok nagyban segítették a 23 éves játékos előrelépését.

 

"A mi játékunk egy kicsit más" - tette hozzá.

 

"Természetesen számtalan különböző elvárást támasztunk felé, de nagyon hálásak vagyunk a Sheffield Unitednek és Chrisnek, hogy olyan lehetőséget biztosítottak számára a fejlődéshez, mint amilyennek szemtanúi lehettünk."


ManUtd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!