Solskjaer a csapata különböző felállásairól

A csütörtök esti, Sheffield United elleni bajnokit megelőző sajtótájékoztatón Ole Gunnar Solskjaer magabiztosan nyilatkozott annak kapcsán, hogy csapata képes-e különböző taktikai felállásokhoz alkalmazkodni a szezonban.


A Manchester United felállása mindig a mozgékonyságra és a gyors váltásokra épít, különösen az olyan sokoldalú játékosokkal, mint amilyenekkel a csapat is rendelkezik, mutatott rá a menedzser újságírói kérdésekre válaszolva. Szerinte azonban a csapat alapfelállása ebben a szezonban 4-2-3-1-ben határozható meg.

 

Solskjaer ettől eltért, amikor a körülmények azt kívánták meg, amelyek közül valószínűleg a legsikeresebb az előző évi Bajnokok Ligája finalista Paris Saint-Germain idegenbeli legyőzésekor voltak, ahol a menedzser három belsővédővel és két szárnyvédővel küldte fel a pályára csapatát.

 

Ole bizonyos alkalmakkor "gyémánt" középpályát is alkalmazott, amelyre a legjobb példa pedig az RB Leipzig Old Traffordon történt 5-0-s legyőzése volt, amikor a Vörös Ördögök ellenállhatatlanok voltak támadásban.

 

Természetesen voltak olyan mérkőzések, amikor ezek a taktikai döntések nem fizetődtek ki, de ilyen a futball, a menedzser pedig kiemelte, hogy csapatának nincsen semmilyen problémája azzal, ha különböző stratégiákhoz kell alkalmazkodniuk.

 

 

A sajtótájékoztató végén az egyik újságíró ezt kérdezte: "Ole, a Man City ellen egy újabb kisebb változtatás volt megfigyelhető a csapat formációjában. Használt már gyémánt középpályát, három és négy védős rendszert. Hogy érzi, a játékosai tudnak alkalmazkodni azokhoz a különböző játékstílusokhoz, amelyeket megkövetel tőlük a csapatban? Paul Pogba legutóbb a baloldalra kihúzódva játszott, pedig korábban nem játszott ott túl sokat..."

 

Válaszában Ole így fogalmazott: "Igen, 4-2-3-1-ben. Ráadásul figyelembe kell venni, hogy ez valószínűleg Paul kedvenc posztja. Szerintem jól is teljesített. Paul is és a csapat többi tagja is ott játszott, ahol általában szokott."

 

"Kétszer játszottunk eddig idén három védős rendszerrel - az egyiken legyőztük a PSG-t, a másikon pedig sajnos kikaptunk Lipcsében. Egy teljes mérkőzést játszottunk gyémánt középpályával hazai pályán a Leipzig ellen, illetve azon felül még két félidőt. Szóval azt gondolom, hogy az eddigi 20 mérkőzésünkből 4 az nem olyan rossz arány, a többi alkalommal az alapfelállásunkban léptünk pályára."

 

"Ez az, amin többé-kevésbé dolgozunk minden egyes napon. Természetesen vannak bizonyos részletek, amik változnak ugyanazon rendszeren belül. Ha például Dan James játszik a bal szélen Paul Pogba helyett, akkor az egy másik forgatókönyv. Vagy ha Marcus Rashford játszik a jobb szélen Juan Mata helyett."

 

"Néha az ellenfélhez alkalmazkodni is kell és meg kell nézni, hogy hol van szükségünk más kvalitású játékosokra, de szerintem ezekkel a feladatokkal jól meg szoktunk birkózni."


ManUtd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!