Solskjaer reakciója a Sheffield legyőzésére

Ole Gunnar Solskjaer Manchester Unitedje szezonbeli hatodik idegenbeli mérkőzésén hatodik sikerét aratta a Premier League-ben, amikor 3-2-re legyőzték csütörtökön este a Sheffield Unitedet, de a menedzser gondolatai a lefújást követően már azonnal a következő - Old Traffordon rendezendő - mérkőzésükre terelődtek.


Hatodik hely a hatodik idegenbeli győzelem után

"Igen, ez jó dolog, de rendeznünk kell a sorainkat a hazai forma tekintetében is. Természetesen ilyen körülmények között nem olyan a csapatok számára, mintha otthon vagy idegenben játszanának szurkolók nélkül és úgy tűnik, hogy egy kicsit tovább maradunk még ebben a helyzetben. De mi jobban ismerjük, jobban hozzá vagyunk szokva az Old Traffordhoz, mint bármelyik másik pályához, szóval remélhetőleg sikerül majd ott is megkezdenünk a győzelmek gyűjtögetését. Hatalmas mérkőzés vár ránk, ezt tudjuk. Évek óta várunk ennek a mérkőzésnek a létrejöttére és készen is fogunk rá állni."

 

Rossz kezdés, jó végjáték Henderson számára

"A jó, a rossz és a csúf, talán kronológiailag különböző sorrendben, de ez egy erőpróba és a tanulási görbe egy újabb lépcsőfoka volt Dean számára, aki mindig tanul ezekből az esetekből. Visszatért ide [Bramall Lane] és valószínűleg már nagyon régóta várt erre a pillanatra. Azt követően, hogy ilyen rosszul indult számára a mérkőzés, a továbbiakban teljesítményével sikerült megmutatni a karakterét. Fiatal kapusként az ember követ el hibákat, ő pedig tanulni fog abból, miként tegye helyre magát, amit meg is tett. Megőrizte a higgadtságát és a hibáját követően nagyon jól játszott. Legközelebb tudni fogja, hogy ha Oliver Burke nagyon közelít hozzá, akkor nem tartogathatja a labdát úgy, mint ahogy tette."

 

Fantasztikus támadónégyes

"Az ezekben a fiúkban meglévő sebesség és technikai tudás, a labdaérintéseik minősége és a mozgásuk - azt gondolom, hogy mindhárom gólunk parádés volt. Ezért küldtük pályára ezt a csapatot ma, mivel tudtuk, hogy a Sheffield United is futballozni akar, nyomás alá akarnak minket helyezni és nyílt mérkőzést akarnak, nekünk pedig ezáltal területeink nyílhatnak. A mérkőzés előtt azt mondtam, hogy szükségünk van a támadóink szárnyalására, ezért kezdetnünk kell őket. Úgy kerültünk a mostani helyzetünkbe, hogy nem igazán szereztek sok gólt, de ma hárommal növelték az eddigi számaikat - kettőt Marcus, egyet pedig Anthony révén, amely fantasztikus. Ugyanezzel a mentalitással kell folytatniuk a következő mérkőzéseken, mert az előző szezonban rengeteg gólt szereztek a csapat számára. Idén még nem igazán indult be számukra a szezon a gólgyártást tekintve, szóval jók a kilátásaink."

 

 

Túl fizikális Pengék?

"Erőpróba elé akartam ma itt állítani a játékosokat, mivel tudtam, hogy fizikálisan megterhelő lesz ez a meccs számukra, egy harc, ahol rúgások és elkésett becsúszások szenvedőalanyai lesznek. Én nem bánom a fair becsúszásokat, de már körülbelül az első másodpercben megtörtént az első - számos konkrétan előttem történt - de szerintem ez is azok közé a mérkőzések közé fog tartozni, amelyből a fiúk tanulhatnak. Jó meccs volt, olyan, amilyennek a futballban lennie kell. Bocsánatot kértem [Chris Wildertől], amiért talán túloztam a szavaimmal, de az interjúink után megiszunk majd Chrisszel egy italt."

 

Feszült végjáték

"Tudjuk, hogy semmit sem vehetünk biztosra és amikor nem sikerül megszereznünk a negyedik gólunkat, olyankor bármi megtörténhet. Jöhet egy bírói hiba, egy játékos hiba, vagy bármi. Kaptak egy szögletet, befejelték és máris csak egy gólos előnyt őrizhettünk, ahelyett, hogy úgy zártuk volna le a mérkőzést, ahogyan szerettük volna."

 

Az FA Cavani-vádja

"Tudom, hogy Cavani soha nem akarna fájdalmat okozni, az egyik barátjának válaszolt. Új országba került, hibát követett el, amiért bocsánatot kért. Nem akart senkit megsérteni, szóval együtt fogunk működni az FA-vel és remélhetőleg minden rendben lesz vele."

 

A szoros tabellán minden egyes győzelem számít

"Minden egyes mérkőzést kupadöntőként fogunk fel és így is kell tennünk. Ebben a szezonban minden egyes mérkőzést úgy kell felfognunk, mintha ez lenne az utolsó számunkra a Man United mezében. Úgy kell hozzáállnunk, ahogyan tettük és nem szabad a következő mérkőzés miatt aggódnunk, mert nem tehetjük. Vasárnap [a Leeds ellen] nagy és fontos meccsünk lesz. Olyan mérkőzés, amelyen minden szurkolónk és játékosunk győzni akar, szóval verjük bele ezekbe a fiúkba, hogy mit is jelent ez a meccs, mert nem hiszem, hogy a többségük már megszületett volna, amikor én az ilyen típusú rangadókon szerepeltem. Biztosra kell mennünk azt illetően, hogy készen fogunk állni."


ManUtd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

TV műsor

Manchester United - Leeds United

Premier League 14. forduló, ÉLŐ

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!