Solskjaer Pogbáról, a kétkedőkről és a Leedsről

Ole Gunnar Solskjaer elmondása szerint továbbra is a saját útját fogja járni a Manchester United irányításában, miután menedzserként két éves évfordulójához érkezett a klub kispadján.


Az egykori kiváló norvég játékos először 2018. december 19-én, ideiglenes jelleggel vette át a Vörös Ördögök irányítását, a vasárnapi, Leeds United elleni hazai rangadó pedig ennek a két éves évfordulójának másnapjára esik.

 

A Sky Sports News-nak adott exkluzív interjújában Solskjaer - akit 2019 márciusában véglegesítettek a kispadon - elmondta, élvezi azt a nyomást, amely a United menedzseri pozíciójával jár együtt és szeretne javítani csapata előző szezonbeli bajnoki harmadik helyezésén, illetve a Bajnokok Ligája csoportköréből való búcsújukon is.

 

Amikor arról kérdezték, mit üzenne azoknak, akik továbbra is kételkednek benne, Solskjaer így felelt:

"Én továbbra is azt az utat fogom járni, amit én jónak gondolok. Ha ők kételkednek, akkor kételkedjenek, ha nem, akkor nem. Mi az edzői stábbal és a csapat játékosaival hiszünk abban, amit csinálunk."

 

"Van hitünk. Bármit is gondoljanak rólam vagy a csapatról mások, az nem igazán az én dolgom. Ha egy csapat többé-kevésbé tisztelettel érkezik az Old Traffordra, akkor úgy kell hozzáállnunk ahhoz a mérkőzéshez és a lehető legjobb szinten kell teljesítenünk."

 

 

A United irányításával járó nyomásról és arról, hogy a klubnál töltött időszaka alatt folyamatosan minden mozdulatát vitatják, Solskjaer így folytatta:

"Ezt a széket, ezt a helyet, ezt a klubot, ezt a nyomást akarjuk mind. Ennek megfelelő teljesítményt akarunk nyújtani. Nem akarok visszamenni idáig, de a Sir Alex távozása után eltelt hat évben a csapat átlagosan az ötödik helyen végzett a bajnokságban."

 

"Az előző idényben harmadikok voltunk, amely előrelépést jelent, de nem azt, ahol meg akarunk alkudni. Tovább kell lépnünk ennél is. Úgy érzem, hogy a keretünk egyre erősebb és egyre több és több fejfájást okoz számomra az, hogy melyik játékost hagyjam ki a kezdőcsapatomból. De ez még mindig nem elég."

 

Solskjaer arra a felvetésre is reagált, hogy ebben a szezonban indulatosabb menedzserré vált.

 

"Néha az ember dühös, néha pedig nyugodt. A hozzáállásunktól függ. Olyan játékosokkal nem lehetsz dühös, akiknek megfelelő a hozzáállásuk."

 

"Időnként dühös játékos voltam és néha élvezem is ezt az állapotot. Kedvelem a nyomást, jobb teljesítményre sarkall. Ezt kiváltságnak érzem, nem tudnám elképzelni az életet nyomás nélkül. Ilyen ez a világ."

 

"Szeretek bizonyítani. Úgy végzem a feladatomat, ahogyan én azt megfelelőnek tartom."

 

Paul Pogba teljesítményét a csütörtök esti, Sheffield United ellen 3-2-re megnyert idegenbeli bajnoki után több fórumon is nagy dicsérettel illették a szakértők. Bár ügynöke, Mino Raiola az elmúlt hetekben azzal kürtölte telje a sajtót, hogy a középpályás távozni kíván az Old Traffordról, Solskjaer csakis megelégedettséggel tudott nyilatkozni a francia játékos pályán és edzésen mutatott hozzáállása kapcsán.

 

 

"Paul játszani, edzeni akar. Élvezi a futballt, sikeres akar lenni, ambiciózus, szóval amikor a pályán vagy az edzéseken látom, akkor mindig egy olyan srácot látok, aki élvezi a játékát" - tette hozzá.

 

"Ez az, amivel én foglalkozok és érdekel. Az, hogy én és ő miről beszélünk, az csak kettőnkre tartozik."

 

"Azt gondolom, hogy az erőnléti állapot és az önbizalom kéz a kézben jár egymással, mert ha minőséget képviselsz, mint amilyet ő, akkor természetesen az erőnlét az önbizalom alapja lehet, mivel tudod, hogy képességeidnek köszönhetően képes leszel teljesíteni."

 

"Nehéz volt az előző éve, rengeteg sérüléssel, amely miatt 9-10 hónapot kihagyni kényszerült. Aztán koronavírusos lett, a szezon elején nem érezte jó erőnléti állapotban magát, akkor mi az első dolog, ami ilyenkor történik? Játszatod azért, hogy jobb erőnléti állapotban legyen? Vagy pihenteted, de így nem kap elegendő játéklehetőséget?"

 

"Most válaszolt arra a munkára, amit együtt végzünk és jó teljesítményeket láthattunk tőle. Ő egy olyan játékos, aki képes a legtöbb dologra, rendelkezik a legtöbb szükséges képességgel. Elégedett vagyok a játékával."

 

A United vasárnap a Leedset látja vendégül a Premier League-ben, Solskjaer pedig elismerte, hogy már nagyon várja a két klub közti rivalizálás újjáéledését, amelyet már játékosként is nagyon élvezett.

 

"Ha visszatekintünk a rivalizálásra, akkor meg kell állapítanunk, hogy nagyon jó csapatuk volt. Most Marcelo [Bielsa] irányításával egy nagyon szórakoztató játékot játszó csapatuk van, akiknek a legapróbb részletekre is koncentrálni és oda kell figyelni a játékukban."

 

"Tavaly nyáron játszottunk velük Ausztráliában, ahol már kaphattunk ebből egy kis ízelítőt, szóval készen fogunk rájuk állni."

 

"Tudjuk, hogy mire számíthatunk. Sok futással járó, fizikális meccsre. Ők sprintelik a legtöbbet. Rotálni fognak és olyan játékosokat küldenek majd pályára, akik technikásak. Tudjuk mit fogunk kapni tőlük, de az eredményt soha nem lehet megjósolni."

 

"Egyszerre csak egy mérkőzésre szabad koncentrálni. Ez a mérkőzés a következő, amit meg akarunk nyerni és tudjuk, hogy ahhoz javítanunk kell a hazai formánkon, hogy elkezdjünk feljebb kapaszkodni a bajnoki tabellán."


Sky Sports

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

TV műsor

Manchester United - Leeds United

Premier League 14. forduló, ÉLŐ

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!