Solskjaer: Mentálisan rendben van a csapat

Ole Gunnar Solskjaer, a Manchester United menedzsere úgy hiszi, hogy csapatának sosem volt problémája azzal, hogy az Old Traffordon szerepeljen.


A menedzsert arról kérdezték, hogy nem vált-e a Vörös Ördögök mentális problémájává a sikertelen otthoni széria, amely éles kontrasztban áll azzal az idegenbeli formával, aminek eredményeképpen a csapat minden egyes idegenbeli mérkőzését megnyerte, köztük a legutóbbi, Sheffield United elleni 3-2-es mérkőzést is.

 

Szemben az idegenbeli mérleggel - ahol első helyen áll a csapat - a hazai eredmények tekintetében a 17. helyet foglalja el a United - akik mögött csak a Burnley, a Brighton és a Pengék szerepelnek - miután hatból csupán egyetlen hazai mérkőzésen aratott győzelem szerepel a nevük mellett.

 

 

"Nem gondolom ezt mentális problémának" - hangsúlyozta Ole. "A Bramall Lane-en sem voltak szurkolók, és a mostani mérkőzésen sem lesznek, szóval nem foghatjuk arra, hogy nem tudtak volna alkalmazkodni a körülmények okozta újfajta környezethez."

 

"Úgyhogy néha egyszerűbb okokban kell gondolkodnod - például ki szerzi meg az első gólt, vagy hogyan áll fel az ellenfél. Ma - a Sheffield United ellen - két olyan csapatot láthattál, akik nyerni akartak, keményen hajtottak, ami szabad területeket eredményezett nekünk. Ha őszinte akarok lenni, akkor nem csak nekünk járt ez előnyökkel."

 

"Vasárnap ismét egy kemény mérkőzés vár ránk, ami feltehetőleg egy nyitott párharc lesz, tekintettel arra, hogy a Leeds valamennyi mérkőzésen nagyon szórakoztató módon játszott, amit láttam."

 

 

A Pennine-hegységen túli riválisunk visszatérésével a hétvégén újabb izgalmas párharcot köszönthetünk a stadionban, a szurkolók ugyanakkor az Álmok Színházában nem fogják tudni átélni ezt az élményt.

 

A manchesteriek reménykedtek ugyan abban, hogy 2000 néző már a helyszínen fogja tudni megtekinteni a hétvégi mérkőzést, az angol Kormány ugyanakkor nem sorolta át a várost a második számú besorolási ágba, mint ahogy arra a helyiek számítottak.

 

Amikor Olét arról kérdezték, hogy előnynek érzi-e azt, hogy a Liverpool már azon néhány klub között van, akik szurkolókat fogadhatnak a stadionban, a következőket mondta: "Ez egy nagyon jó kérdés, mert már mi is azt szeretnénk, ha a szurkolóink velünk lennének. Nem értem miért kéne megtiltanunk a drukkerek visszatérését ott, ahol erre már van lehetőség."

 

"Nagyon nehéz erre a kérdésre választ adnom, de szerintem az Old Traffordon sem lenne abból probléma, ha 2000, vagy 4000 szurkolót mi is beengednénk. Már alig várjuk, hogy ismét köztünk legyenek. Nem akarok az lenni, aki azt kiabálja, hogy mennyire nem fair ez a helyzet, de persze, ez egy előny számukra."

 

"Mindenki szeretné már, hogy ott legyenek a szurkolói a stadionokban, úgyhogy nincs más dolgunk, mint várni, és remélhetőleg a következő alkalommal már mi is kinyithatunk."


ManUtd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

TV műsor

Manchester United - Leeds United

Premier League 14. forduló, ÉLŐ

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!