Solskjaer reakciója a Leeds legyőzésére

A Manchester United menedzsere, Ole Gunnar Solskjaer úgy érezte, hogy csapata erőnléti állapota jelentette a különbséget a Leeds United Old Traffordon történt 6-2-es legyőzésekor.


Turbófeltöltésű Vörös Ördögök

"A fiúk hihetetlen energiákat mozgósítottak, rengeteget futottak, visszazártak, elmozogtak az őrzőiktől, szurkolókkal a stadionban pedig még könnyebb dolguk lett volna. Megtaláltuk a módját, hogy miként tüzeljük fel őket. Csak képzeljék el, hogy ha 75 ezer ember itt lett volna, akkor ez a meccs a történelem egyik legjobb Man United teljesítményeként vonul be a történelembe hazai pályán a Leeds ellen."

 

Gyors kezdés

"Lenyűgözően kezdtünk. Az első perctől fogva fantasztikusak voltunk. Volt tervünk arra vonatkozóan, hogy miként rontsunk nekik és menjünk előre, ha hozzánk kerül a labda. Scott [McTominay] két nagyszerű gólt szerzett. A mérkőzéshez való hozzáállásunkhoz sokat hozzátett az, hogy rengeteg videót és elemzést mutattunk nekik a Leedsről, a fiúk pedig végig nyitott szemmel figyelték az információkat, amiket át akartunk nekik adni. Például a megnyíló területekről. A feladatukat elvégezték, tökéletesen."

 

Egy jó reklám a Premier League-nek

"Igen, ők [Leeds] nem álltak meg. 4-0-s vezetés vagy éppen 4-0-s hátrány, nem számít. 6-1, nem számít. Egészen a végéig futottak és harcoltak, nekünk pedig koncentrálnunk kellett. Helyzeteket dolgoztak ki. Könnyedén 12-4 is lehetett volna a végeredmény. Mi és ők is megduplázhattuk volna a góljaink számát. Olyan típusú meccs volt, hogy tényleg lehetett volna akár 12-4 is a végén. Ez mindent elárul a két csapat futballhoz való hozzáállásáról és ennek így is kell működnie."

 

 

Középpályás dinamók

"Scott és Fred két olyan srác, akik soha egy percre sem állnak meg. Csak futnak, futnak és futnak. Tudtuk, hogy ez a mérkőzés az erőnléti állapotról és a fizikalitásról fog szólni, ők pedig parádésan helyt álltak. Scott egy fizikális szörny. Mindennap ezen dolgozik. Soha nem hagy ki semmilyen feladatot, ezért pedig mindig megkapja a maga jussát."

 

Gólarány javítás

"Néha úgy tűnik és be is bizonyosodik, hogy sajnos a gólarányon nagyon sok múlik és fontos [amikor bajnoki címről vagy helyezésekről dönt]. Ha a végén összegeznél, akkor soha nem hagynád, hogy az ellenfél még egy gólt lőhessen, vagy éppen nem állnál meg addig, amíg még egyet nem szerzel. De ez csak a végén derül ki. Mi viszont fejlődünk, erősebbé válunk, illetve egyre jobbak és jobbak vagyunk. Vannak bizonyos részletek, amiken fejlesztenünk kell, de el fogunk jutni odáig is."

 

Igazságtalan döntés Jamesszel szemben

"Szerintem mindenki láthatta, hogy milyen munkát tett le ma az asztalra. Azonnal nekidurálta magát az ellenfélnek, gyors és éles volt számomra. Azt nem tudom, hogy a tizenhatoson belül vagy kívül volt, de tizenegyest vagy legalább szabadrúgást érdemelt volna Dan, amikor Cooper karjával akadályozta és még ő kapott sárga lapot műesésért. Az eléggé sokkoló bírói döntés volt."

 

Bejelentkezés a bajnoki címért folyó versenybe?

"Harmadikok vagyunk úgy, hogy még a szezon felénél sem járunk, szóval a bajnoki pozíció nem az a dolog, amelyre figyelnünk kell. Sokkal inkább kell figyelemmel követni a csapat fejlődését, különösen az erőnléti állapot tekintetében, mivel tudjuk, hogy ebben hátrányban voltunk, ami meg is mutatkozott az első mérkőzéseinken. De mostanra szerintem erősebb és fittebb csapat benyomását keltjük."


ManUtd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!