Everton 0-2 Manchester United

A Vörös Ördögök két kései találattal, de teljesen megérdemelten döntötték el javukra a mérkőzést, így az Evertont búcsúztatva jutottak a kupa elődöntőjébe.


A több változtatáson átesett Vörös Ördögök kezdték jobban a találkozót, ők alakítottak ki helyzeteket, miközben a hazaiak alig lépték át a felezővonalat, leginkább a védekezéssel voltak elfoglalva. Tíz perc sem telt el, amikor a United már az ötödik szögletét végezhette el.

 

Egyre közelebb került a gólhoz a csapat, komolyabb helyzetek is jöttek a manchesteriektől, leginkább Cavani veszélyeztetett, de vagy a védelem, vagy a kapus hárított.

 

A 21. perc hozta meg az első hazai próbálkozást; Sigurdsson labdaszerzés után betört a tizenhatosra, sikerült is lőnie, miután Pogbát és Matic-ot is maga mögött hagyta, de lövését Maguire blokkolta.

 

A 25. percben Greenwood volt a főszereplő. Előbb ő osztotta ki a labdát szélre Tellesnek, majd a beadás után ő csúsztatta meg a labdát, mely csak centikkel kerülte el a kaput. Egy perccel később egy szöglet után Pogba fejelt, de Olsen biztosan védett.

 

Henderson nagyon unatkozott bő harminc percen keresztül, majd a 35. percben védenie kellett. Szállt középre a labda, Calvert-Lewin fejelt, de a kapus biztosan fogta.

 

A 38. percben Sigurdsson remek helyről végezhetett el szabadrúgást, Hendersonnak nyújtózni kellett.

 

A félidő vége egyértelműen a Stolverkosoké volt, bár nagy helyzetük nem adódott.

 

Mondhatni meglepő volt, hogy 0-0-val mentek szünetre a játékosok. Elsősorban a United érdemelte volna meg, hogy gól legyen a neve mellett, de a foci továbbra sem pontozásos sport.

 

Cavani helyzetével indult a második 45 perc, remekül vette át a labdát a csatár, lövése oldalhálóban landolt, mivel még egy védő beleért.

 

Ezt a helyzetet leszámítva nem sok érdemleges történt az első 15 percben, leginkább szabálytalanságok és ápolás jellemezte ezt az időszakot.

 

A 62. percben egy gyors támadás végén Fernandes lövése szállt a kapu fölé.

 

Már csak 10 perc volt hátra, mikor Telles szabadrúgása lehetett volna veszélyes, de sajnos a kapu fölött szállt el a labda.

 

A 88. percben Martial indította Cavanit, aki a hosszú alsót célozta meg és nem is hibázott, gyönyörűen talált a hálóba, 1-0 a Unitednek.

 

A 95. percben egy kontra végén Fernandes lőtt felső lécet, majd Cavani és Rashford összjátéka után védett hatalmasat a hazaiak kapusa, ám csak nem úszta meg a liverpooli csapat azt, hogy ennyire kitámadott, Rashford ugratta ki Martialt, aki nem hibázott, beállította a 2-0-s végeredményt.

 

Teljesen megérdemelten jutott a Ligakupa elődöntőjébe a Manchester United!

 

Ligakupa, negyeddöntő
Everton 0-2 Manchester United
Goodison Park

 

Vezette: Andrew Madley

 

Everton: Olsen - Coleman, Mina, Keane, Godfrey - Doucoure(Tosun 89.), Gomes(Davies 58.) - Iwobi, Sigurdsson, Richarlison(Bernard 56.) - Calvert-Lewin
Nem használt cserék: Pickford, Kenny, Holgate, Gordon

 

United: Henderson - Tuanzebe, Bailly, Maguire, Telles(Shaw 84.) - Pogba, Matic - Greenwood(Rashford 67.), Fernandes, van de Beek(Martial 67.) - Cavani
Nem használt cserék: Grant, Fred, Lingard, Fosu-Mensah

 

Gólszerző: Cavani 88', Martial 95'

 

Sárga lap: Pogba, Tuanzebe, Martial, Shaw


ManUtdFanatics.hu

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!