Maguire: Micsoda változás egy év alatt

Harry Maguire a Manchester United játékosainak gondolkodásában beállt változást éltette, amely szerinte hozzásegítheti őket ahhoz, hogy újra erőddé varázsolják az Old Traffordot.


A Vörös Ördögök a tegnap esti, kései Wolves elleni győztesgóljukkal továbbra is versenyben vannak a Premier League bajnoki címének 2021-ben történő megszerzéséért, ugyanis 1-0-s sikerüknek köszönhetően a bajnokság második helyén várhatják az új évet.

 

Azonban a csapatkapitány, Harry Maguire igyekezett rámutatni, hogy az előző szezonban valószínűleg nem tudták volna megszerezni a 93. percben a győzelmet.

 

"Szerintem tavaly az ilyen mérkőzéseken nagyon nyomtunk volna, majd kaptunk volna egy pocsék gólt és utána már az egyenlítésért kellett volna küzdenünk" - mondta Harry a ManUtd.com-nak a hármas sípszót követően.

 

"Döntetlennel vagy vereséggel zártuk volna a meccset és hihetetlen nagy feladatot helyeztünk volna a saját vállunkra."

 

"Minden győzelem nagy siker. Az idegenbeli formánk nagyszerű volt ebben az évben, szóval fontos, hogy elkezdjünk itthon, az Old Traffordon is mérkőzéseket nyerni és megnehezítsük a hozzánk érkező csapatok játékát."

 

A korábbi Leicester City játékos elismerte, ez az a mérkőzés volt a United számára, ahol már a térdükön kellett járniuk ahhoz, hogy számukra pozitív eredmény szülessen.

 

"Nem ez volt a legjobb teljesítményünk" - ismerte el Maguire.

 

"Az intenzitás nem igazán volt felfedezhető a játékunkban, a támadásainkban, de ezek azok a mérkőzések, amelyeken fogcsikorgatva is küzdeni kell és meg kell tartani a 0-0-s eredményt azzal, hogy nem kapsz gólt."

 

"A második félidőben nagyon, de nagyon jól irányításunk alatt tartottuk az eseményeket, egyáltalán nem éreztem úgy, hogy gólt szerezhetne az ellenfelünk. Az első játékrészben volt néhány kontrájuk, de a félidőben összeszedtük magunkat és a helyére tettük a dolgokat a fordulást követően."

 

"Fontos az ilyen mérkőzéseket 0-0-n tartani, mert a csapatunkban mindig rendelkezésre áll a szükséges tehetség ahhoz, hogy valami változást idézzünk elő az ellenfél kapujánál, Marcus pedig addig forgolódott, míg végül a szerencse mellé szegődött."

 

"De ha bárkinek is esélye volt a mérkőzés megnyerésére, azok csakis mi lehettünk."

 

 

Maguire és belső védőtársa, Eric Bailly remekelt a United hátsó alakzatának tengelyében, de az angol válogatott játékos szerint az egész csapatot dicséret illeti emiatt.

 

"Nagyszerű védelmet kaptunk Nemanja [Matic], de még Paul [Pogba] révén is, aki szerintem remek munkát végzett védekezésben."

 

"Luke [Shaw] is beállt a félidőben és remekelt néhány becsúszással. Mindenki nagyon jól teljesített védekezésben. Szerintem nagyon szilárd lábakon állt a védekezésünk."

 

"Hiányzott a tempónk a labdajáratásoknál és Bruno [Fernandes] megtalálásakor, de nem igazán találtuk a lyukakat. Viszont fontos volt, hogy mérkőzésben maradjunk, 0-0-n tartsuk a meccset és várjuk a lehetőségünket, pillanatunkat."

 

"A második félidőben nagy nyomást helyeztünk az ellenfélre és a második félidőben sokkal jobban irányítottuk az eseményeket. A támadóharmadban tele vagyunk tehetségekkel és jó volt, hogy most a szerencse mellénk szegődött. Minél többet tudsz a tizenhatoson belülre kerülni, annál több esélyed van gólt szerezni. A szerencse forgandó: voltak lövéseink, amiket blokkoltak, vagy a kezükhöz értek, de a végén csak sikerült megszereznünk a győztesgólt."

 

A United így jelenleg csak két pontra van a listavezető Liverpooltól 15 lejátszott mérkőzést követően. De Maguire készen áll a maratonra.

 

"Nem tudom, hogy tavaly új évkor milyen pozícióban voltunk, de most sokkalta erősebb helyzetben vagyunk, mint akkor."

 

"Elszállni viszont nem fogunk magunktól. Ez egy hosszú szezon. Még a felénél se tartunk. A mérkőzések egyre-másra követik egymást. Most a regenerálódásra fókuszálunk és hogy pénteken az Aston Villa ellen megszerezzük majd a három pontot."


ManUtd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

TV műsor

Manchester United - Aston Villa

Premier League 17. forduló, ÉLŐ

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!